Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym
Dziewczyny, gratulacje!! 😅
rochnar, najsłynniejszy to chyba Slumbersac ale nie wiem o jakim Dzionka mówiła. :kwiatek:
[quote author=Horsiaa link=topic=74.msg2913325#msg2913325 date=1582638853]
Madźź, A mamy gratulowac? 😀
Czekam, aż Libella zwolni miejsce 😁
[/quote]
Gratulacje Madźź!!!
Żeby było śmieszniej to ja też czekam z wyłonieniem się aż Libella zwolni miejsce 😉 🤣
[/quote]
No wiecie co, teraz to już naprawdę czuję presję 😁
Gratulacje 😍
schlummersack ma takich spiworkow najwiecej, ale takie śpiwory robia tez inne firmy. Ja miałam jakies inne 🙂
Libella, aaj, a już myślałam 😀 Oczekiwanie wśród książek brzmi dobrze (ból biodra już mniej ale tu łączę się w, nomen omen, bólu, bo ja przez biodra nie śpię w nocy 🙁 )
Gratulacje dla ujawnionych! 😅
Btw, następna w kolejności pati12318 i ja czy ktoś jeszcze wcześniej?
Bardzo fajne śpiworki z nogami ma też
angelbaby.plRóżne grubości, różne wzory, można powybierać 🙂
rochnar, gratulacje!!! Ale super, ze tak szybko zdecydowaliście się na rodzenstwo dla Inki 🙂 z tego co pamietam, to Dzionka mówiła o śpiworkach angelbaby.
FurryMouse my koniec kwietnia🙂
A co do bólu bioder w nocy to jest jakiś koszmar. Budzi mnie średnio co godzinę w nocy, przy każdej próbie zmiany pozycji 🙁
Może to tak specjalnie, żeby się przyzwyczaić zanim się dziecko pojawi 🤔
FurryMouse my koniec kwietnia🙂
A co do bólu bioder w nocy to jest jakiś koszmar. Budzi mnie średnio co godzinę w nocy, przy każdej próbie zmiany pozycji 🙁
Może to tak specjalnie, żeby się przyzwyczaić zanim się dziecko pojawi 🤔
Ponoć pomaga spanie ze zgiętymi kolanami i poduszką między nogami. Za namową koleżanek z pracy kupiłam już rogala do karmienia, bo ponoć można go do tego wykorzystać. Z tym, że u mnie zawsze wszystko na odwrót więc w pierwszą noc z rogalem obudził mnie taki ból jak jeszcze nigdy. Wywaliłam to cholerstwo z dala od łóżka i po różnych próbach okazało się, że pomaga mi wyciąganie prostych nóg do tyłu (taki jakby przeproś w części lędźwiowej). Także próbuj, może uda Ci się znaleźć dobrą pozycję 🙂
Gratulacje dla zafasolkowanych!!! 💃
Libella, trzymam kciuki, żeby poszło szybko, łatwo i "przyjemnie 🙂
Kokon mu wkładam do łóżeczka i do tej pory w nim śpi a ma 3 miesiące i ledwo się mieści za to kosz był użyty raz czy dwa.Woli leżeć na podłodze od samego początku.Raz mu wyciągnęłam kokon to spał w poprzek łóżeczka nakryty kołderką razem z głową. Bez niańki z kamerka też sobie nie wyobrażam.Śpi sam w pokoju A ja mogę się po całym domu poruszać czy iść z psem.W nocy budzę się bez problemu na niańkę. Ja też nie mogłam spać to zamiast leżeć to sprzątałam.To było głupie:p leżała bym w łóżku do urzygu🙂ù
FurryMouse ja mam poduszkę ciążową do spania- sprawdzała się super ale teraz mam wrażenie, że potęguje ból biodra.
Spróbuję z Twoją pozycją.
A jak tam temat wózka? Wybrałaś coś?
Chyba miałaś podobną sytuację jak ja- potrzebny wózek terenowy ns polno-leśne drogi.
Ja w końcu kupiłam Hartana i naprawdę wygląda jak terenowy czołg, który wszędzie przejedzie 🙂
pati12318, próbuj, nie powinno zaszkodzić, a może pomoże 🙂
Co do wózka to obserwuję te nieszczęsne emmaljungi na bieżąco ale oczy mi krwawią za każdym razem i bardzo realnie rozważam właśnie tego Hartana albo Xlandera Xmove. Chciałam się przejechać do jakiegoś sklepu i zobaczyć to to na żywo. Może łatwiej mi będzie zdecydować. Oba też się przewijają na olx w moich okolicach więc bez problemu będę mogła potem w razie czego podjechać i obejrzeć na żywo. Hartan mi się bardziej podoba więc dajesz mi nadzieję 😀 Pytanie tylko...Ty masz tego Racer GT? Czy VIP? Bo pamiętam, że ash pisała o Racerze.
FurryMouse mamy racer GTS i jest naprawdę śliczny i do tego eko- materiał z recyklingu.
Ja pojechałam do dużego sklepu gdzie mieli taką terenową ścieżkę z wybojami do testowania wózków.
Wszystkie, które sobie wypatrzyłam w necie na tej ścieżce się poprzewracały.
A hartan jedną ręką bez problemu.
Dawał radę jeszcze Royal Cross ale drogi jak cholera.
Madźź, rochnar GRATULACJE!!!
pati12318, ale czad z tą ścieżką 😀 ciekawe czy tutaj coś takiego spotkam 🙂
FurryMouse, ja mam Racer Gt ale tapicerka jakaś z serii limitowanych.
Dzięki dziewczyny za gratulacje
I za porady odnośnie śpiworków
Ja jeszcze proszę o kciuki (bo te re-voltowe mają magiczną moc) żeby tym maleństwo nie było wcześniakiem...
Dziewczyny gratulacje!!!
rochnar trzymam kciuki! Lepiej żeby dzidzia się nie spieszyła za mocno.
Spotkałyście się z sytuacją kiedy dziecko raczkuje a jeszcze nie siedzi? Zuza zaczyna śmigać po kilka kroków, z każdym dniem sprawniej, ale siedzieć, bez podparcia nie siedzi....
O kur... Powiedzcie, że któraś z Was (choć nikomu nie życzę!) miała atak rwy kulszowej w ciąży? Tak zgaduję, że to to, bo objawy się zgadzają (choć nie promieniuje). Myślałam, że odpłynę w pewnym momencie. Kurcze, mam wysoki próg bólu ale takie coś, nagle, masakra! Jaka jest szansa, że jak raz się zdarzyło to zdarzy się znowu? I jak sobie radzić z tym cholerstwem?
Edit, przepraszam rochnar, kciuki oczywiście są! Dawaj znać jak sytuacja!
Jest spora szansa, że wróci. Z rwą w ciąży to tylko fizjo chyba ratuje.
Karinaa Inka późno usiadła- najpierw zaczęła troszkę raczkować. Z przychodów raczkowania łatwiej jest dziecku usiąść. Także to normalne 😉
FurryMouse niestety rwa często się pojawia w ciąży. Fizjo i tejpy mogą bardzo pomóc- najlepiej fizjo uroginekologiczny bo oni ogarniają wszystkie tematy okołociążowe.
FurryMouse gdzie Cię boli? Typowo w kręgosłupie czy bardziej z boku jakby w pośladku?
Furry Mouse moja znajoma miała tak spektakularny atak, że przeleżała kilka godzin na podłodze zanim mąż wrócił. ;/ Mi kręgosłup w ciąży siadał jak się nie ruszałam- drzemki lub noc. Jak łaziłam z psami lub ćwiczyłam było ok.
Dziewczyny rozszerzam młodej dietę dostała jajko i był wymiot rodem z ,,Egzorcysty". Już drugi raz, jajko oczywiście idzie w odstawkę. Zgłoszę oczywiście pediatrze, ale miała któraś z was tak?
pati12318, na szczęście nie boli tylko raz mnie tak porządnie siekło. Nie na samym kręgosłupie, bardziej w okolicach lewej nerki. A jak Twoje biodra?
Kaarina, rochnar, dzięki, dobrze wiedzieć. Na razie nie będę panikować ale jakby się powtórzyło to faktycznie się wybiorę. Najbardziej wystraszyłam się wizji, że to może się zdarzyć w samochodzie... Bo serio, przez pierwsze kilkanaście sekund miałam totalne odcięcie od rzeczywistości, a kolejne kilka minut dochodziłam do świadomości...
Bizon, brrr nawet nie mów takich rzeczy, nie wyobrażam sobie... Mi w sumie siada czy się ruszam czy nie ale to kwestia typowo jeździeckiego schorzenia pt. zbite dolne kręgi i mocno zmniejszona przestrzeń międzykręgowa. Ale nie jest źle, mogło być gorzej. Jakoś się kulam 🙂 Nie mam jakiegoś ogromnego brzucha także daję radę 🙂 W sumie mam wrażenie, że teraz jest nawet trochę lepiej niż miesiąc temu.
Bizon, a w jakiej formie podałaś jajko?
Żółtko miękkie, białko stała konsystencja. Co ciekawe, kiedy podałam kiedyś łyżkę na twardo nie było jej nic... Ale mama mówiła, że ciężkostrawne. wrrr.
Ja bym jeszcze spróbowała za jakiś czas samo żółtko. Szkoda tych jajek, dużo dobrego w nich jest.
Wiem Lotna, w dodatku mam swojskie, ale przerażona byłam wczoraj tą jej reakcją. Poczekam do roku, ew. zobaczę co pediatra mi powie.
bizon a ile twoje dziecię ma w tej chwili? Z innymi pokarmami nie ma problemu?
Bizon, nie czekaj do roku. Bez sensu. Za parę dni, tygodni. Na spokojnie. Dopiero zaczynacie. Może tak reagować po prostu na nowość. U mnie młody tak na buraczki zareagował. Z tym że żygnał z godzinę po zjedzeniu. Mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam czerwone wymioty, po chwili dopiero ogarnęłam że to buraczki 😂 obecnie buraczki wsuwa i jest ok.