gra komputerowa i ty
Jestem do tylu z aktualnościami, bo mi sie wydawało, ze Cyberpunk wychodzi przed świetami 😜
Sapkowski się dogadał z Redami, chryste panie, będzie kolejny wiedźmin !!!
Tak a propo - warto zagrać w pierwszą i drugą część? W Dzikiego Gona gram trzeci raz, a może warto się "cofnąć"? 👀
Tez gram w Dziki Gon po raz któryś, chce dokupić Serca z Kamienia i Krew i Wino, potem wrócę do pierwszej i drugiej części, w które nie grałam. Pewnie warto, ale grając w odwrotnej kolejności obawiam się rozczarowania grafiką i mechanizmami...
Widziałam właśnie screeny i przyzwyczajona do Dzikiego Gonu, to podejrzewam, że będzie ciężko się przyzwyczaić. Ale chyba i tak będę chciała je mieć, nawet jeśli zagram tylko po razie. 😀
O rany, nie masz dodatków? Ja teraz rozgrywkę szłam na szybko, byle skończyć i móc grać w dodatki, zwłaszcza Krew i Wino. 😜
Nie mam, gram na konsoli mojego mężczyzny, który dostał Dziki Gon i go nie porwał, wiec dodatków nie kupił. A wyskoczyć ze stówki przed świetami to słabo 😉
Ja na szczęście od razu dostałam edycję specjalną. 😀 Chyba sobie kupię też wersję na PC, bo nie sądzę, żeby mi się udało tutaj ściągnąć xboxa. A grać trzy razy do roku, jak jestem w domu to zdecydowanie za maaało.
Muszę jeszcze nauczyć się grać w gwinta, bo po pierwszym podejściu całkiem to olałam. I omijam zadania związane z gwintem, a mam ambicję, żeby raz mieć zrobione zadania w 100 procentach.
Jedynką się zawiedziecie pod względem każdym, za wyjątkiem fabuły :P Choć wydaje mi się, że też nie jest aż tak dobra jak dalej. Ale dwójka już tak mocno nie odstaje.
Ok, zamawiam obie na PC w takim razie. 🤣
Wiesz, mi się w jedynkę grało super i robiłam dużo wow, po części też dlatego, że jestem mega fanką książek i sobie "zwiedzać" Wyzimę czy coś to było coś. Ale grałam w nią gdy wyszła, a po tylu latach to już to słabo wygląda :P Ale klimat to te gry mają, bez wyjątku.
Ja teraz zaczęłam Dziki Gon po to żeby właśnie wszystkie karty do Gwinta wygrać.
Gram głównie dla fabuły, lecę na łatwym, żeby nie musieć za długo skakać wokół potworków i dla mnie to jest największy fun, ze idzie mi tak łatwo - zazwyczaj w grach strasznie się frustruje, ze nie mogę czegoś przejść/ubić/znaleźć, a Dziki Gon jest taki idiotoprzyjazny 😂
budyń no i właśnie dla tego klimatu przeżyję nawet słabą grafikę. 😀
Jest gdzieś jakaś łopatologiczna instrukcja jak grać w gwinta? 😜
A w Assasin's Creed grałyście? To trzeba grać po kolei?
Poziom Gwinta tez można zmniejszyć 😁 nauczyłam się grać jedna talia 😂
Fani Wiedzmina, słyszeliście, że Sapkowski dogadał się z CD project i będą dalsze ,, wiedźminy 😅"?
Drugi post od góry na tej stronie...
A w Assasin's Creed grałyście? To trzeba grać po kolei?
Nie trzeba. Ogólna fabuła serii (czyli przeniesienie do rzeczywistości) to średnio jakieś 20 minut w grze, zwykle jest z dupy i zaciskasz zęby żeby to wreszcie minęło i wracasz do gry w danym asasynie 😁 Każdy asasyn ma swoją historię, swoje czasy, spokojnie możesz sobie odpalić Origins czy Odyssey i nie stracisz na tym że nie grałaś w naście poprzednich części 😉
Powiem wam, że to chyba był błąd grać najpierw w Dziki Gon, a dopiero potem w pierwszą część. Mam niezłego mindfucka za każdym razem, jak widzę Geralta wymachującego mieczem nad głową, jakby miał zamiar rzucić nim do kosza i zyskać 3 punkty. 😜 Ogólnie te twarze i mechanika mnie rozbrajają. 😜
Jak coś to na PlayStation Store oba dodatki do Wieśka można kupić ponizej 40 zł, promocja trwa do 10.01.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
06 stycznia 2020 12:28
Ja sobie Dziki Gon kupiłam na konsolę (PS4) i macie jakieś rady co do sterowania, bo nie do końca to ogarniam przy walkach 😵
Samouczek 🙂 to moja pierwsza gra na PS4 w jaką w ogóle grałam. Szybko się nauczyłam poruszania dzięki samouczkowi. A tak poza nim to polecam bić dzikie psy, wilki napotkane po drodze. Atakują w grupie, wiec można się nauczyć jednocześnie atakować, unikać i rzucać znaki. Jedyne czego nie ogarniam w walce to parowanie i kontra ciosów w walce z ludźmi i skok z atakiem w plecy.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
06 stycznia 2020 13:03
Największy problem mam z trzymaniem pada 🤔wirek: jakoś te opcje poruszania są dziwnie rozłożone i brakuje mi rąk :p
W ustawieniach jest możliwość zmiany sterowania, nigdy jednak nie korzystałam.
Ja zmieniam shortcutsów w każdej grze. Każ. Dej. Zanim nauczyłam się to robić, to musiałam prosić siostrę, żeby mi trzymała control w trybie Pvp, żeby móc bić gracza, bo zwyczajnie nie starczało mi dłoni do tego. Jak tylko muszę u niej na koncie zagrać parę gier w LoL-a, to od razu przystosowuję skróty, bo nie umiem grać. 😀 Więc polecam pozmieniać, Safie, bo czasami serio nie wiadomo, co autor miał na myśli z takim rozłożeniem, a nie innym.
Np. nie ogarniam podstawowego ruchu w WoW-ie. Zawsze zamieniam AD z QE, bo dla mnie to kompletnie nieogarnialne, żeby Q i E biegać na boki, a A i D się obracać. Może faceci mają w mózgach inny system sterowania? 😀
Nie wiem, czy do Playa są inne pady niż do Xboxa, ale u mnie to była kwestia czasu. Parowania nadal nie robię, ale uniki, znaki i walkę moje ręce już ogarniają samoistnie. Ale szczerze powiem, że zajęło to trochę, zwłaszcza że to była moja pierwsza poważniejsza gra na konsoli. Wcześniej tylko chwilę grałam w GTA, ale mnie jeden bohater tak irytował, że to wyłączyłam i już nigdy nie wróciłam. Za to teraz mam problem z graniem na komputerze i sterowaniem myszką, bo właśnie jestem już tak przyzwyczajona do pada, że jak się nie skupię, to kręcę to myszką, zamiast klikać. 😁
Jak mówiłam trzy lata temu, dzisiaj się oficjalnie potwierdziło - będzie kolejny Wiedźmin. I wygląda że będzie to nowa szkoła (ryś?)
CF83A46C-5D91-40B0-BF38-736BC50CC869.jpeg
21 marca 2022 23:03
Facella, mnie też to rysia przypomina. Tylko obstawiam premierę w 2025 - 28 😭
spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam