Ogłowia

Hehe, swoje "no name" kupiłam za 90 czy 99 zł i przepłaciłam sromotnie. Takiej jakości ogłowie mogłam spokojnie za 60 zł kupić w necie, a na początek chciałam takie zwyczajne "do ciorania"... No ale cóż, człowiek uczy się na błędach. No ale na allegro czasem trafiają się fajne ogłowia za cenę poniżej 100 zł.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
03 lipca 2009 21:07
Halo dlatego, że nie wierzę, żeby poniżej 100zł zmieściły się koszty dobrej skóry, sprzączek, robocizny + marże producenta, pośredników i sklepu. Fakt, niektórych zadowala mielonka z produktu skóropodobnego w miejsce skóry, ale ja bym czegoś takiego porządnym ogłowiem nie nazwała.
Jeżeli chodzi o Stubben, Passier, i te z górnej półki płaci się dodatkowo za robociznę ręczną.

Nie wiem czy taka z Decathlon za 100zł nie nadaje się..musiałabym wypróbować. Mam teraz w domu nowe ogłowie i wydaje się mieć porządną skórę.
Koniczka A myślisz, że w Chinach/Malezji to "uzdeczek" nie szyją? 100 PLN to 40$ prawie! Masa kasy!
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
04 lipca 2009 08:37
Halo wszystko ładnie i pięknie, ale po prostu nie wierzę, żeby w tej kwocie oprócz robocizny zmieściły się jeszcze dobrej jakości materiały. Same prowizje wszystkich pośredników/sprzedawców to myślę, że w takim ogłowiu to połowa ceny. I niestety materiał dowodowy w postaci ogłowii jakie oglądałam potwierdza moje wnioski. Ja wiem, że gro ludzi będzie zadowolona z ogłowia jeśli tylko się nie pozrywa, ale nie wiem czy to jest wyznacznik jakości takowego. Dlatego moim zdaniem warto dołożyć te ~100zł, bo w granicach 200zł można już kupić naprawdę przyzwoite ogłowie zrobione ze skóry a nie z mielonki z produktu skóropodobnego.
W sumie mój STUBBEN mi służy już parę łatnych lat...

Nie wiem ile posłuży takie z Decathlon..
No nie - "mielonka" odpada. "Moje" ogłowie jest ze skóry i naprawdę prościutkie. Wybór miałam prosty (kolor!): takie, albo za 400+  😉
pointure   Dresiarz mentalny.
06 lipca 2009 09:05
A tutaj śliczny kolorowy kiefferek "Ulla II", którym wszyscy się zachwycali do kupienia 😉
http://sk9.pl/d3d953.html
Boooski  😜

caroline   siwek złotogrzywek :)
06 lipca 2009 09:25
ulala...! to jest to, które mi się tak podobało kilka stron temu. i cena nawet strawna 😀
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
06 lipca 2009 12:50
no no, ale bez siodła do kompletu to lipa  😉
asior   -nothing but eventing-
06 lipca 2009 15:39
Moj Presige skokowy z bialym tylnym lekiem by pasowal  😁
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
06 lipca 2009 21:39
poprawcie link do ogłowia, błagam 🙇 , mi się nie wyświetla 😕
Według mnie to oglowie jest festyniarskie. Za dużo..podszycie kolorowe, nicie kolorowe, naczółek ozdobyny, wodze w kontrastowym kolorze..
[url=[[a]]http://cgi.ebay.de/Neuware-KIEFFER-Trense-ULLA-II-schwed_W0QQitemZ370208891146QQcmdZViewItemQQptZZaumzeug?hash=item56322b610a&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12[[a]]|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|240%3A131😲301%3A1|293%3A1|294%3A50]KLIK[/url]
06 lipca 2009 22:15
dziękuję LOVELY.
racja jest takie 'zbyt' ale do Prestige Elastic z jasnym tylnym łękiem mogłoby pasować : )
Mnie też się to ogłowie nie podoba
bee, mi tam niezmiennie się podoba strasznie mój  schokomohle  😍
caroline   siwek złotogrzywek :)
07 lipca 2009 00:52
a ja przypominam, ze do tego ogłowia do kompletu jest takie siodełko: http://www.kieffer.net/cms/content/view/321/2/lang,en/

a tutaj na koniu: [[a]]http://salzgeber.dlgweb.homelinux.com/Pferde/Bob%20Marley_klein/Bob%20Marley.htm[[a]]

i nadal uważam, ze jest piękne 😎
07 lipca 2009 01:10
No własnie chciałam szukać linku do ft siodła na modelu na żywo.  😉

Wg. mnie na koniu z katalogowego zdjęcia Kieffera ogłowie wygląda mniej ciekawie, niż mogłoby, bo zwyczajnie nie pasuje za mocno do tamtego pyszczka.
Bardziej widziałoby mi się na innej główce ( dłuższej w części noska /pyska ? ), oczywiście w zestawie z tym siodłem i kremowym komplecikiem jakimś. Podejrzewam, że 'dizajn' siodła na tyle przyciąga uwagę, że detale ogłowia wydałyby się bardziej stonowane niż są 🙂

Bez zrównoważenia tego ekscentryzmu- w postaci siodła pod komplet, raczej nie założyłabym ogłowia swojej. Albo komplet, albo nic  😁
Albo komplet albo nic,albo woz albo przewoz? Dosyc mocno powiedziane,ale mi sie podoba takie nastawienie  😁 a zeby nie bylo off topic to ja polecam oglowia czeskiej (?) firmy Equi servis.Dobrze sie trzyma,z dobrej jakosci a nie bylo jakies bardzo drogie,zmiescilo sie w granicach 280 zl jak na ta jakosc jestem baaardzo zadowolona.
I jedno i drugie brzydkie jak kupa  😅
07 lipca 2009 08:46
bee, mi tam niezmiennie się podoba strasznie mój  schokomohle  😍

a ja mam Sulejkę i jestem zadowolona, nawet bardzo. a i mam takie ze szwecji, zmieściłam się w 200? albo 220zł i jest świetne.

(zdjęcie z hooks.se)
a i wygląda mój koń obłędnie w nim  😜 pierwszy raz łepek mojej kobyły mi się podoba ;p
07 lipca 2009 13:52
I jedno i drugie brzydkie jak kupa  😅

Nie umiesz tego ładniej napisać, z jakimś elementarnym szacunkiem emocji czytelników ???
Pamiętaj, że u czytającego ewentualne skojarzenia (emocjonalne, nawet wizualne ) powstające po odczytaniu takiego postu poniekąd kojarzą się.... z jego autorem.  😎

Ach - i rozumiem, że Ci się nie podoba i szanuję Twoją opinię.  😉

Bee

Na modelu proszę .  🙂

olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
07 lipca 2009 14:19
miał ktoś do czynienia z tym ogłowiem:
http://www.gnl.pl/oglowie-zdobionym-naczolkiem-p-171.html

bo tak szczerze to już się w nim zakochałam 😍
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
07 lipca 2009 14:58
ja mam 🙂 dwie sztuki.
Bardzo je lubię a naczółek wprost kocham...
07 lipca 2009 16:11
Bee

Na modelu proszę .  🙂

Dorotheah zobaczę co da się zrobić, mój koń nigdy nie widniał na volcie, wstydzę się czasami przy taaakich voltowych pięknościach  😡
Ty tu nie czaruj! poprosimy zdjęcie od przodu jeśli można  😉
07 lipca 2009 16:53
Bee
Oj czekamy na zdjęcia.
Tu zauważane są różne typy piękna...  🙂
"Nie umiesz tego ładniej napisać, z jakimś elementarnym szacunkiem emocji czytelników"

Jasne.  :kwiatek:

Ogłowie według mnie jest ble..

Nie uraziłam twój szacunek i emocje?
Ten beżowo-czarny komplet Kieffera - moim zdaniem - to estetyczny koszmarek. Bez urazy, ale strasznie straszny koszmarek 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się