Stajnie w Warszawie i okolicach
Nikola, BestHorses to druga stajnia p. Mordzelewskich, czyli właścicieli SJ Poster. Kiedyś była bazą hodowlaną Postera. Więcej mogłaby podpowiedzieć Amnestria, ponieważ dzierżawiła tam konia.
Dokładnie było tak jak pisze Lanka 😉
Podolszyn to całkiem fajna stajnia, która jak każda ma swoje minusy i plusy.
Z plusów.
-Wnętrze stajni (przynajmniej tam gdzie stoi większość, albo nawet wszystkie, koni prywatnych) jest bardzo jasne, szerokość korytarza odpowiednia, boksy są przestronne, wszystko bardzo estetyczne.
-Są dwa duże place do jazdy (czworobok i parkur z kompletem przeszkód), kryty lonżownik i zdaje się hala (tzn nie wiem czy juz dostępna do jazdy, jak ja dzierżawiłam konia jeszcze jej nie było)
-Poza tym super trawiaste olbrzymie padoki z jeziorkiem (czy tam stawem :icon_razz🙂
-Fajny socjal
-"złoty" stajenny
-dojazd ztm
Minusy
-Zdecydowanie za rzadko wybierane (chyba, że coś się zmieniło, ale przy tak rzadkim sprzątaniu to lepiej samemu było latać z widłami)
-raczej brak terenów
Ale i tak najlepiej jak pojedziesz i sama sprawdzisz 😉
Dzięki 😉 A wiesz może ile kosztuję pensjonat? 😉
Potwierdzam to, co napisała amnestria. Stajnia z zawsze zielonymi padokami, konie od rana do wieczora na zewnątrz, miła atmosfera i rozsądni właściciele. Niestety wybierane jest raz na 2 tygodnie, ale ścielone codziennie i można samodzielnie brać slomę, owies i siano, sezonowo marchewki i buraki. Hala duża jest czynna, ma już bandy, piasek i trociny, ale z tego co wiem mają być jeszcze jakieś ścinki geowłókniny (?). Niedługo stanie też karuzela. A i tereny są - za ruchliwą ulicą piękne lasy (niestety nie dla wszystkich dostępne), a przed ulicą łąki i pola po których spokojnie można na 3 godzinny terenek pojechać. No i co równie ważne - cena miła dla kieszeni.
Nowoczesnych stajni jest naprawdę kilka i jest w czym wybierać. Napisz, która strona Warszawy Cię interesuje, jaki przedział cenowy i jakie masz wymagania co do pensjonatu, wtedy bedzie nam łatwiej coś Ci polecić.
Mieszkam w Pruszkowie a cena to 2000 zł nie więcej 😉 Dobrze by było gdyby w stajni były duże, jasne boksy, hala, pastwiska, miła i kompetentna obsługa 😉 Przydał by się też plac z przeszkodami, myjka, lonżownik ale to już nie takie ważne 🙂
Do takiej kwoty z dojazdem sensownym masz Rumiankę, Grzmiącą, Centuriona. Ale jeśli dojazd nie stanowi problemu ( skoro Podolszyn ci pasuje) to może warto zajrzeć do Łosia do Imperiala (?), do Wilczej Góry do D. Urbańskiej oraz do Iskierki? 😉 w wątku są namiary na te wszystkie stajnie.
Nikola ja polecam stajnię Państwa Tomaszewskich w Świętochowie. Bardzo dbają o jakość oferowanych usług, na pewno się nie zawiedziesz i to w połowie drogi do Chojnowa. Teraz stawiają nową stajnię.
A co sądzicie o stajni Milord? 😉
znam tylko z wizyty na konsultacjach ale robi bardzo pozytywne wrazenie.
padokow nie duzo, ale dostaja zielonke, jest pakur, czzrowobok, hala, dojezdza trenerka, szatnia z szafkami i socjalem, tereny nie bardzo, karuzela lonzownik, na pierwszy rzut oka wszystko na swoim miejscu, oelzanka mowi ze nic jej nie ginie, schludnie i stajnia sprawia wrazenienie ze ciagle sie rozwija. okeim osoby z zewnatrz na plus 🙂
ja stoje obecnie w Milordzie (z resztą nie tylko ja z re-volty tam stoje 😉 ).
Stajnia jest super, polecam bardzo. Konie zawsze mają czysto w boksach, karmienia punktualnie, dodatki typu musli/witaminy dawane są wg zaleceń i wystarczają na tyle ile mają starczać (co nie jest w każdej stajni spotykane niestety). Padoki są, chodź dośc małe i piaszczyste (góra po 3 konie razem wychodzą). Jest zadaszona karuzela, kryty lonżownik, hala, czworobok i duży plac z przeszkodami.
W razie jeszcze jakiś pytań zapraszam na PW 🙂
Witam! Od kilku już lat stoję w stajni Brześce. Jest to przestrzenny budynek popegeerowski z szerokim i bezpiecznym korytarzem i dużymi boksami dla koni. Wokół znajdują się wybiegi, pastwiska i przecudowne tereny nadwiślańskie. Jazdy odbywają się na dwóch odkrytych i krytej ujeżdżalni. Klimat i atmosfera w stajni zadowoli każdego konia i jego właściciela. Serdecznie polecam! Szczegóły na pw.
Współczuję...!!! Dziewczyny, zabierajcie swoje konie i zapraszam do Brześć!!! Tu spotkacie się z miłą atmosferą, uczciwymi, normalnymi i życzliwymi ludźmi!!!! Wyjdzie to tylko i wyłącznie na zdrowie, również Waszym pupilom!!! Pozdrawiam wszystkich koniarzy!!! 🙂
a jaka jest cena pensjonatu? macie hale?
alona przeczytaj post wyżej, Jest napisane, że maja kryta ujeżdżalnię 😉
Google wypluł
to
ile kosztuje aktualnie pensjonat w Aldragho? 👀
Zu ja na początku tego roku sie orientowałam i wyglądało to tak: w starej stajni 1400zł, nowej 1600zł
Poszukuję dobrej stajni dla osoby początkującej (czyli mnie 😀 ) w okolicach Rembertowa. :kwiatek:
A co wiecie o stajni Derłówka? Czy ktoś z Was tam stał? Jak stajenni? Na zdjęciach wygląda fajnie jak na stajnie kameralną.
Poszukuję dobrej stajni dla osoby początkującej (czyli mnie 😀 ) w okolicach Rembertowa. :kwiatek:
dla niezmotoryzowanych najblizej jest niestety albo i stety Bródno, Grodzisko a w druga stronę Stara Milosna, Aromer i Park Skaryszewski
Dzięki Thaya :kwiatek: A którą z tych stajni polecacie dla osoby początkującej zainteresowanej raczej rekreacją? 🤔 O stajni w Skaryszewskim słyszałam raczej same złe opinie...
Może w nieodpowiednim wątku,ale nie wiem do jakiego mogę to wstawić, ma ktoś może propozycje na zawody w Aromerze w dniu 18.07 (nie jestem pewna daty,ale 18 lub 19)
po pierwsze:
www.aromer.pl po drugie: najbliższe zawody w aro:
ZAWODY OGÓLNOPOLSKIE W UJEŻDZENIU
[glow=red,2,300]24-26.07.2009[/glow]
UWAGA: W załączniku zatwierdzona zmiana w propozycjach Zawodów Ogólnopolskich w Ujeżdżeniu 24-26.07.2009r
Do programu zawodów została dołączona runda Otwarta N6, N7, N9 reszta info na stronie.
po trzecie: jeśli chodzi ci o jakieś inne zawody w aro, to tutaj jest pełen kalendarz:
http://aromer.pl/kalendarz2009.html
caroline wchodziłam na stronę Aromeru, ale na ogólnym kalendarzu jest napisane,że zawody się odbędą, w innym ich nie ma, a w kolejnym też coś innego, więc myślałam,że może któraś z Was będzie wiedziała coś na ten temat.
ale jak coś to przepraszam.
no więc... na stronie aro (i głownej i w kalendarzu) nie ma zawodów 18 ani 19.
a z tego co wiem stajnia nie przygotowuje sie do zadnych zawodów w ten weekend.
wiec moze JEDNAK zawierzysz temu co sami piszą - ze zawody sa planowane na 24-26.07 🤔
a dla pewności - nie "któraś z nas" 🙄 tylko zadzwoń po prostu do Janka Ratajczaka (numer na stronie aromeru). on bedzie wiedzial najlepiej jakie i kiedy sa zawody w aro. w koncu to on jest ich organizatorem 😎
Aromer jest 24-26.VII, 8 sierpnia jest legia przeniesiona z czerwca kiedy zalało czworobok
nie dam rady przejrzeć całego wątku. a raczej mój komputer nie da, a więc:
szukam taniej stajni w Warszawie/okolicach, najlepiej 400zł. Jestem niewymagającą osobą, ważne żeby było gdzie jeździć i kon czysto miał. Mile widziana stajnia prywatna.
Znacie jakąś ?
400zł za pensjonat w Warszawie? Ciężko..
To chyba ewentualnie u chlopa na wsi 😉
yga, ceny zaczynaja sie generalnie od 500 i to 30 km od wawy, i ciezko trafic na cos sprawdzalnego
yga, ceny zaczynaja sie generalnie od 500 i to 30 km od wawy, i ciezko trafic na cos sprawdzalnego
Oj chyba od 40-50 km od Warszawy 🙂 🙂 🙂 🙂 Blizko Warszawy nie ma takich cen