Stajnie w Warszawie i okolicach

Lanka_Cathar   Farewell to the King...
01 lipca 2009 22:03
Nikola, BestHorses to druga stajnia p. Mordzelewskich, czyli właścicieli SJ Poster. Kiedyś była bazą hodowlaną Postera. Więcej mogłaby podpowiedzieć Amnestria, ponieważ dzierżawiła tam konia.
Dokładnie było tak jak pisze Lanka 😉

Podolszyn to całkiem fajna stajnia, która jak każda ma swoje minusy i plusy.

Z plusów.
-Wnętrze stajni (przynajmniej tam gdzie stoi większość, albo nawet wszystkie, koni prywatnych) jest bardzo jasne, szerokość korytarza odpowiednia, boksy są przestronne, wszystko bardzo estetyczne.
-Są dwa duże place do jazdy (czworobok i parkur z kompletem przeszkód), kryty lonżownik i zdaje się hala (tzn nie wiem czy juz dostępna do jazdy, jak ja dzierżawiłam konia jeszcze jej nie było)
-Poza tym super trawiaste olbrzymie padoki z jeziorkiem (czy tam stawem :icon_razz🙂
-Fajny socjal
-"złoty" stajenny
-dojazd ztm

Minusy
-Zdecydowanie za rzadko wybierane (chyba, że coś się zmieniło, ale przy tak rzadkim sprzątaniu to lepiej samemu było latać z widłami)
-raczej brak terenów

Ale i tak najlepiej jak pojedziesz i sama sprawdzisz 😉
Dzięki 😉 A wiesz może ile kosztuję pensjonat? 😉
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
01 lipca 2009 22:35
Potwierdzam to, co napisała amnestria. Stajnia z zawsze zielonymi padokami, konie od rana do wieczora na zewnątrz, miła atmosfera i rozsądni właściciele. Niestety wybierane jest raz na 2 tygodnie, ale ścielone codziennie i można samodzielnie brać slomę, owies i siano, sezonowo marchewki i buraki. Hala duża jest czynna, ma już bandy, piasek i trociny, ale z tego co wiem mają być jeszcze jakieś ścinki geowłókniny (?). Niedługo stanie też karuzela. A i tereny są - za ruchliwą ulicą piękne lasy (niestety nie dla wszystkich dostępne), a przed ulicą łąki i pola po których spokojnie można na 3 godzinny terenek pojechać. No i co równie ważne - cena miła dla kieszeni.
Nowoczesnych stajni jest naprawdę kilka i jest w czym wybierać. Napisz, która strona Warszawy Cię interesuje, jaki przedział cenowy i jakie masz wymagania co do pensjonatu, wtedy bedzie nam łatwiej coś Ci polecić.
Mieszkam w Pruszkowie a cena to 2000 zł nie więcej 😉 Dobrze by było gdyby w stajni były duże, jasne boksy, hala, pastwiska, miła i kompetentna obsługa  😉 Przydał by się też plac z przeszkodami, myjka, lonżownik ale to już nie takie ważne 🙂
Do takiej kwoty z dojazdem sensownym masz Rumiankę, Grzmiącą, Centuriona. Ale jeśli dojazd nie stanowi problemu ( skoro Podolszyn ci pasuje) to może warto zajrzeć do Łosia do Imperiala (?), do Wilczej Góry do D. Urbańskiej oraz do Iskierki? 😉 w wątku są namiary na te wszystkie stajnie.
Nikola ja polecam stajnię Państwa Tomaszewskich w Świętochowie. Bardzo dbają o jakość oferowanych usług, na pewno się nie zawiedziesz i to w połowie drogi do Chojnowa. Teraz stawiają nową stajnię.
A co sądzicie o stajni Milord? 😉
cieciorka   kocioł bałkański
02 lipca 2009 20:29
znam tylko z wizyty na konsultacjach ale robi bardzo pozytywne wrazenie.
padokow nie duzo, ale dostaja zielonke, jest pakur, czzrowobok, hala, dojezdza trenerka, szatnia z szafkami i socjalem, tereny nie bardzo, karuzela lonzownik, na pierwszy rzut oka wszystko na swoim miejscu, oelzanka mowi ze nic jej nie ginie, schludnie i stajnia sprawia wrazenienie ze ciagle sie rozwija. okeim osoby z zewnatrz na plus 🙂
ja stoje obecnie w Milordzie (z resztą nie tylko ja z re-volty tam stoje 😉 ).
Stajnia jest super, polecam bardzo. Konie zawsze mają czysto w boksach, karmienia punktualnie, dodatki typu musli/witaminy dawane są wg zaleceń i wystarczają na tyle ile mają starczać (co nie jest w każdej stajni spotykane niestety). Padoki są, chodź dośc małe i piaszczyste (góra po 3 konie razem wychodzą). Jest zadaszona karuzela, kryty lonżownik, hala, czworobok i duży plac z przeszkodami.
W razie jeszcze jakiś pytań zapraszam na PW 🙂
Witam! Od kilku już lat stoję w stajni Brześce. Jest to przestrzenny budynek popegeerowski  z szerokim i bezpiecznym  korytarzem i dużymi boksami dla koni. Wokół znajdują się wybiegi, pastwiska i przecudowne tereny nadwiślańskie. Jazdy odbywają się na dwóch odkrytych i krytej ujeżdżalni. Klimat i atmosfera w stajni zadowoli każdego konia i jego właściciela. Serdecznie polecam! Szczegóły na pw.
Współczuję...!!! Dziewczyny, zabierajcie swoje konie i zapraszam do Brześć!!!  Tu spotkacie się z miłą atmosferą, uczciwymi, normalnymi i życzliwymi ludźmi!!!! Wyjdzie to tylko i wyłącznie na zdrowie, również Waszym pupilom!!! Pozdrawiam wszystkich koniarzy!!! 🙂

a jaka jest cena pensjonatu? macie hale?
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
08 lipca 2009 15:52
alona przeczytaj post wyżej, Jest napisane, że maja kryta ujeżdżalnię  😉
Google wypluł to
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
08 lipca 2009 18:48
ile kosztuje aktualnie pensjonat w Aldragho? 👀
Zu ja na początku tego roku sie orientowałam i wyglądało to tak: w starej stajni 1400zł, nowej 1600zł
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 lipca 2009 16:56
Poszukuję dobrej stajni dla osoby początkującej (czyli mnie  😀 ) w okolicach Rembertowa.  :kwiatek:
A co wiecie o stajni Derłówka? Czy ktoś z Was tam stał? Jak stajenni?  Na zdjęciach wygląda fajnie jak na stajnie kameralną.
Poszukuję dobrej stajni dla osoby początkującej (czyli mnie  😀 ) w okolicach Rembertowa.  :kwiatek:

dla niezmotoryzowanych najblizej jest niestety albo i stety Bródno, Grodzisko a w druga stronę Stara Milosna, Aromer i Park Skaryszewski
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
13 lipca 2009 09:50
Dzięki Thaya  :kwiatek: A którą z tych stajni polecacie dla osoby początkującej zainteresowanej raczej rekreacją? 🤔 O stajni w Skaryszewskim słyszałam raczej same złe opinie... 
Może w nieodpowiednim wątku,ale nie wiem do jakiego mogę to wstawić, ma ktoś może propozycje na zawody w Aromerze w dniu 18.07 (nie jestem pewna daty,ale 18 lub 19)
caroline   siwek złotogrzywek :)
14 lipca 2009 15:09
po pierwsze: www.aromer.pl
po drugie: najbliższe zawody w aro:

ZAWODY OGÓLNOPOLSKIE W UJEŻDZENIU

[glow=red,2,300]24-26.07.2009[/glow]

UWAGA: W załączniku zatwierdzona zmiana w propozycjach Zawodów Ogólnopolskich w Ujeżdżeniu 24-26.07.2009r
Do programu zawodów została dołączona runda Otwarta N6, N7, N9

reszta info na stronie.

po trzecie: jeśli chodzi ci o jakieś inne zawody w aro, to tutaj jest pełen kalendarz: http://aromer.pl/kalendarz2009.html
caroline wchodziłam na stronę Aromeru, ale na ogólnym kalendarzu jest napisane,że zawody się odbędą, w innym ich nie ma, a w kolejnym też coś innego, więc myślałam,że może któraś z Was będzie wiedziała coś na ten temat.
ale jak coś to przepraszam.
caroline   siwek złotogrzywek :)
14 lipca 2009 15:26
no więc... na stronie aro (i głownej i w kalendarzu) nie ma zawodów 18 ani 19.
a z tego co wiem stajnia nie przygotowuje sie do zadnych zawodów w ten weekend.
wiec moze JEDNAK zawierzysz temu co sami piszą - ze zawody sa planowane na 24-26.07 🤔

a dla pewności - nie "któraś z nas" 🙄 tylko zadzwoń po prostu do Janka Ratajczaka (numer na stronie aromeru). on bedzie wiedzial najlepiej jakie i kiedy sa zawody w aro. w koncu to on jest ich organizatorem 😎
18.07 są w Legionowie 19.07 AROMER według kalendarza  😎

http://www.wmzj.waw.pl/docs/20090619_kalendarz_2009.pdf
Aromer jest 24-26.VII, 8 sierpnia jest legia przeniesiona z czerwca kiedy zalało czworobok
yga   srają muszki, będzie wiosna.
16 lipca 2009 23:01
nie dam rady przejrzeć całego wątku. a raczej mój komputer nie da, a więc:
szukam taniej stajni w Warszawie/okolicach, najlepiej 400zł. Jestem niewymagającą osobą, ważne żeby było gdzie jeździć i kon czysto miał. Mile widziana stajnia prywatna.
Znacie jakąś ?
400zł za pensjonat w Warszawie? Ciężko..
To chyba ewentualnie u chlopa na wsi 😉
cieciorka   kocioł bałkański
17 lipca 2009 08:49
yga, ceny zaczynaja sie generalnie od 500 i to 30 km od wawy, i ciezko trafic na cos sprawdzalnego
yga, ceny zaczynaja sie generalnie od 500 i to 30 km od wawy, i ciezko trafic na cos sprawdzalnego

Oj chyba od 40-50 km od Warszawy  🙂 🙂 🙂 🙂 Blizko Warszawy nie ma takich cen
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się