KOTY

Whisper_777   .: Born To Be Wild :.
28 czerwca 2009 20:32
cieciorka,  przekomiczny jest czasem. Dziś natomiast spędziłam prawie godzinę usypiając nową znajdę stajenną, buraska o imieniu.... ekhem "Bogdan", normalnie przesłodka kulka tuląca się do każdego, mrucząca niesamowicie - skąd z takiego małego ciałka takie mruczenie?
Szkoda, że nie ma brania na buraski, to przecież takie kochane łobuzy 🙂, więc pewnie ten też zostanie u nas.
Mi do kompletu brakuje rudasa jeszcze  😀iabeł:
Tak mi się marzy...  😡 😡
28 czerwca 2009 23:10
Mi brakuje po prostu drugiego kota, ale na to jeszcze będę musiała poczekać - dobranoc wszystkim, ucałujcie swoje pociechy futrzaste w noski - kolorowych :-)
Wistra, takiego rudasa np?
RRudy RRoman

Przepiekny rudolf!

Ja tez mialam juz wszystkie mozliwe kolory siersci w domu - poza wlasnie rudym i calkiem bialym 🙂

To nasz stajenny "maskotek" 🙂
oczywiście przybłęda
O rany  😍

Dziś na maść na uszka kolejne 30zł.
Rany, czy tak jak nie miały pcheł, nie mogłyby nie mieć świerzba?  👿
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
29 czerwca 2009 14:09
Ale cudeńko! 😍
Uwielbiam rude kociambry... 😀

A dzisiaj ruda dostala PURINĘ ONE (in home) i kilka nowych saszetek (w tym perfect fit)
A purina wcinana nadal z wielką chęcią 🙂

Myślę, że na stale już zostaniemy na tej karmie 🙂
29 czerwca 2009 14:13
Mój ma ostatnio smaki, raz ta saszetka smakuje, a drugi raz jej nie cierpi, ale jak przyniose coś z górnej półki to morde drze jakby nie jadł cały tydzień. A jak się pojawiam z rybką, watróbką prosto ze sklepu, czy piersikiem z kurczaka, to po prostu jestem jego ukochaną pancią i zanim mu to sparze porządnie, to taniec św. Wita mam u swoich nóg odstawiony, miauki, mruki, podskoki, cała gama szaleństwa kociego, a jak widzi, że idę do miski to leci jak strzałka pierwszy... eh.. stwór! Dziś będzie filecik z mintaja i niech gadzina spróbuje nie zamruczeć potem!
Notariala, jesteś pewna?
To ta sama półka, co whiskas  🙁

Moja Szylkrecica dostała anginy. Nie miauczy. Głosik nam odebrało  😕
opolanka   psychologiem przez przeszkody
29 czerwca 2009 14:15
też słyszałam, ze Purina nie jest zbyt dobra...

Teraz mam znó Royala to moje koty wcinają jak opętane.
29 czerwca 2009 14:17
opolanka,  ja jestem zadowolona z Puriny... tzn. zadowolona z wyglądu i stanu zdrowia kota, ale chciałabtym w sumie Royala spróbować mu dawać.
A co jest nie takiego w Purinie, że tak mówicie?
Zależy która Purina.

Friskies jest Puriny.
Purina One jest Puriny.

Purina Pro Plan jest Puriny.

Z tego, na prawdę super jest ostatnia.
2 pierwsze to odpadki na sklepowe hale, nic nie warte dla kociego organizmu - niestety.
29 czerwca 2009 14:54
wistra, Moja jak na razie nie narzeka, ba chwali sobie purinę, bo nawet royala nie chce jeść tak jak puriny one.
A purinę zaczęłam jej podawać po konsultacji z wetem, który powiedział, że lepsza purina niż whiskas czy kitekat. A na royala mnie po prostu nie stać.

Jeszcze czasem w 'przecenie' (1v+ gratis opakowanie) kupujemy profilum dla kociąt i na kłaki. Ale purina to nadal numer jeden w menu rudej...

Whisper_777, Moja też jest zadowolona z żarcia. Futerko ma grube i błyszczące, kondycyjnie też jest w świetnym stanie... 🙂
zaba   żółta żaba żarła żur
29 czerwca 2009 15:22
Koniecznie muszę się Wam pochwalić!  🙂
Zostałam mamą!!!Prawdziwą Kocią Mamą... od zeszłej soboty mamkuję 9-dniowym (dziś) maluszkom!
Oto Moje Skarbeczki:

są obłędnie piękne  😍 🙇 😍

aż mnie korci żeby wziąć jeszcze jednego kociaka... takiego rudaska.... 😉
Żaba ale maluszki  😍 są cudne  😀
Rude!!

Notarialna, nie dziw się, że chce jeść - w purinie one, tak jak w perfect fit, whiskasie itp jest sól i środki poprawiające zapach i smak.
To, że je ze smakiem, nie znaczy,  że jest dobre.

Rozumiem, że Cię nie stać - wiem doskonale, jak to jest.

Jednak warto poszukać czegoś innego, niż później lecieć do weta i wydawać setki na leczenie kociaka
(znam kilka(może naście?) przypadków, gdzie karmienie tymi sklepowymi markami kończyło się chorymi nerkami, zjadaniem narządów od środka, stłuszczeniem wątroby i mnóstwem innych rzeczy)
Skoro na royala Cię nie stać (to nie jedyna karma, przecież 🙂 ) to na nagłe leczenie będzie Cie stać?

Nie lepiej zapobiegać?
Do wyboru w normalnych cenach masz:
http://www.krakvet.pl/koty-dorosle-karmy-bytowe-zwykle-c-26_286_287_289_292_294.html?sort=3a&page=1 (za wyjątkiem Cat Chow)

Na prawdę, wybór jest ogromny.
Kot nie je tych karm, bo mu smakują.
Kot je je, bo mają środki, które działają na jego mózg.

Mam nadzieję, że się nie gniewasz  😡
(za dużo siedzę z wetką w gabinecie, za dużo  :icon_redface🙂
29 czerwca 2009 17:27
Nie nie gniewam się 😉
Dzięki za informacje, na pewno się przydadzą. Skoro mówisz, ze purina nie jest taka och i ach to po skończeniu tej partii zakupię pro plana albo inne jakie cudo (byle nie royala, bo drogi :mad; )
zastanawiałam się jeszcze nad perfect fit, bo z opinii właścicieli kotów ma pozytywne wyniki. Coś pokrewnego między profilum a royalem. Tylko tańsze 😉

A szkoda, że mi zamkneli sklepik zoo co zawsze kupowałam karmy na wagę. Royala także, a ceny były fajne, bo jak na wagę to nie dużo płaciłam... A w innych liczą sobie krocie za pół kilo różnych rodzajów...
Notarialna, Perfect Fit to to samo, co Purina One. Pisząc te elaboraty wyżej, miałam na myśli i One i Fit  🙂
29 czerwca 2009 18:09
a no chyba, że tak 😉
Jeszcze na liście karm mam profilum i chyba do tego wrócimy 🙂

Zaba Ale urocze maluchy! 💘 Cudne są!
:przytul: dzięki, że mnie nie olałaś!

A ja byłam dziś z Prezesem u weta, dostaliśmy maść na świerzba, ale jak czekaliśmy w poczekalni, w gabinecie była kumpela ze szkoły, której listonoszka celowo potrąciła psa...
Pies ma roztrzaskaną miednicę, kumpeli na operowanie nie stać (ponad 1.5tys) i czekają, czy psiunio stanie na nogi.
Tragiczne.

Nie lubiłam tej listonoszki nigdy, ale nie sądziłam, że celowo potrąci psa!  🤔
Wistra, a czy nie można w tej sytuacji obciążyć tej listonoszki kosztami operacji, skoro była sprawczynią wypadku?
Swoja droga co to za  baba  😀iabeł:
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
29 czerwca 2009 20:21
Smutna prawda jest taka, że pies powinien być na smyczy i to listonoszka może pozwać ich do sądu o zwrot kosztów naprawy samochodu. Znajomi to przerabiali...
Dokładnie, tu na wsi (bo przecież nie mieszkam w Krakowie, a za...) za takie coś Ci znajomi mogą stracić nie tylko psa, ale też szyby w oknach.
Okrutne to jest
niby wiem, że ludzie potrafią być potworami, ale zawsze jestem w szoku, gdy tak się dzieje.. Koszmar jakiś.. Ale co rusz czyta się o ludzkim okrucieństwie wobec zwierząt..
Mam nadzieję, że jednak uda się zebrać, zdobyć pieniążki na ta operację i psiunio wyliże się z tego..
cieciorka   kocioł bałkański
29 czerwca 2009 20:34
tez znam takie przypadki... 😤
w podstawówce jeszcze "miałam" kotkę podwórkową Łatkę. Łatka mieszkała w piwnicy pod oknem "babocha" ktory nas nienawidził, wyrzucał jedzenie, przeganiał kotke i zamykał okienko. mało tego... wywiesiła ogłoszenia, ze niby ktos szuka tego kota, podała wymyslony numer a o nas opowiadała ze kota przetrzymujemy. chłopcy z klasy powiedzieli, że widzieli jak potrąciła Łatkę, która dałą rade tylko doczołgać się w krzaki i umarła  😕
29 czerwca 2009 21:45
Jak ja nie znoszę takich ludzi!
Z ich winy zawsze słabsi ucierpią, nie pomyślą nawet jakie mogą być tego skutki... ech. Jednak czlowiek to potwór na dwóch nogach...

U mnie burza. ruda szaleje jak głupia, z ogonem niczym szczotka od butelek. Kilka razy dostała ataku paniki (ja zresztą nie byłam lepsza 😁 ). Raz tak grzmotnęlo, ze zaczęła miauczeć z rozpaczy. o.0
zaba   żółta żaba żarła żur
29 czerwca 2009 21:51
Krew się w zyłach gotuje jak słyszę o tym,co wyprawiaja ludzie!Do czego są też zdolni...  😤

A my już po kolacji!  🙂
Brzuszki pełne i wycałowane,toaleta też wykonana i teraz spanko!
Uwielbiam patrzeć na te ich mordki słodziutkie.I jak się przeciągają w śnie...  💘
Prezesik tnie komara u mnie na persiach. Piszę jedną ręką  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się