Dopiero teraz zerknęłam na filmy jakie w ostatnich dniach zamieściłyście.
Typowy niesocjalizowany/źle socjalizowany BOS wygląda tak
https://www.facebook.com/behawiorystabytom/videos/591540497924925/
I nie tylko psy z pseudo mają takie problemy 🙁 Nie ma u nas testów charakteru w tej rasie. Np. w Szwecji z tego co wiem, są.
O! Pod ten obrazek mogę się podpiąć - tak to wyglądało z Werną w pierwszych miesiącach po znalezieniu. Do tej pory miewa takie momenty, np. na dużą ilość hałasujących ludzi (czyt. dzieci, młodzież, najgorzej jak jeszcze mają hulajnogi, rowery czy rolki). Ale na szczęście to już tylko pojedyncze momenty. 🙂
breakawayy,,
fin, - super mordeczki 😀
krysiex213, ciekawie to wygląda. 🙂
A jak mają się frisbee-skoki do tematów kręgosłupowych? Zawsze mnie to zastanawia i nieco niepokoi. Kilku znajomych wetów, kiedy widzieli zdjęcia skaczącej Werny, zaczynało straszyć problemami, zwyrodnieniami, itd...
U mojej Nikusi poprawa tylko w kwestii psiego humoru. Widać, że mniej ją boli i zrobiła się weselsza, wrócił jej apetyt, zachęca do miziania jej, pieszczoszkuje, itd. Ale łapki niestety nie działają. 🙁 Za to świetnie już sobie urabia rodziców - poszczekuje na nich kiedy chce, żeby ją przełożyć na drugi bok, kiedy chce pić, itd.
Tylko już wszystkim nam wysiadają też kręgosłupy od noszenia jej. Trwa wewnątrz-rodzinna bitwa o wózek rehabilitacyjny.