Dla ciekawych bryków Premier Equine 😉
Skusiły mnie ostatnie promki i zaryzykowałam, nabyłam :P
Model Celia - silikonowy lej, kieszonki z tyłu:
https://www.premierequine.co.uk/sale-celia-gel-riding-breeches-c2x28134196Najważniejsze - trzymają rozmiarówkę. Wzięłam odpowiednik "naszego" 34/36, a więc rozm. 24. Materiał akurat w tym modelu jest bardzo mało rozciągliwy, więc e... dopinam je na wdechu oraz będąc zgiętą w pół 🤣 Plus to, że nogawki mi nie dyndają to śmiem twierdzić, że jest to typowe 34 😉 Obstawiam, że biorąc rozmiar 36 lub 38 w pasie bym nie miała problemu, ale za to z nogawek miałabym dzwony 😉 Jeśli po praniu się deko nie rozejdą to sobie przesunę zatrzask w pasie u krawca i będzie ideolo 😎
Bryki wykonane są bardzo porządnie, jak wzięłam do ręki to jak dla mnie - jakość Pikeurów na pewno. Materiał wydaje się dość gruby (nie wiem czy nie będzie w nich za gorąco latem) ale też, przy kolorze jasnego brązu - w ogóle nie łapie brudu. (A już trochę w nich połaziłam po stajni i pociurałam je na myjce czy przesypując owies w paszarni)
Co mnie denerwuje - lej :P póki co (przed pierwszym praniem jeszcze) dość mocno się lepi do siodła, anglezując słyszę "ziiiit, ziiiiit!" 🤣 ale, co ciekawe - nie zostawia w ogóle śladów na siodle, jak w przypadku choćby gripów Pikeura, które po dziś dzień, mam je ponad rok i mimo ciurania, prania, dalej zostawiają mi odciśnięcia na siodle. Pure magic, no :P
Jakby kto chciał, to poniżej wrzucam rozmiarówkę "po naszemu" bo sporo ludzi mnie pytało jak rozmiar dobrałam 😉
36 - 24" (i tu różnie wypada, niektóre źródła i modele jadą od 34 a niektóre od 36, pewnie stąd całe zamieszanie)
38 - 26"
40 - 28"
42 - 30"
44 - 32"
46 - 34"