Szczerze? To nie wiem skąd ta cena, dla mnie papierek nie ma znaczenia, bo fakt, że jest ona holsztynem wcale nie musi znaczyć, że będzie dobrym koniem. Jest masa koni o identycznej budowie i predyspozycjach w cenie 10-15 tyś, tyle, że są rasy sp czy wielkopolskiej, ale to już nie brzmi tak "elitarnie" jak holsztyn 😀
vanille ważne że ganasz jest 🤣
Zawsze mi się wydawało że jak się chce sprzedać konia za takie pieniądze to jego prezentacja powinna być bardziej profesjonalna i porządniejsza.
Jak już te konie takie wartościowe, to by im mógł częściej kowala zafundować.
Jak już te konie takie wartościowe, to by im mógł częściej kowala zafundować.
Tajna, w Janowie Podlaskim swego czasu też kopyta wołały o pomstę do nieba a konie wartościowe 😉 (tzn nie wiem jak teraz ale info sprzed 2ch lat 😉 )
Pan Kwiron trzyma cenę, bo się pewnie nauczył, że jego konie miały zbyt swego czasu i szły za granicę niezależnie jak wyglądały, tzn czy grzywki na koreczki, czy wypastowane kopytka. Zawsze zdjęcia miał słabe, ale to były moje ulubione ogłoszenia w Końskim Targu od dawien dawna 😉
Echhhh gdybym miała te 90 tysi 😉 (zastanawiam się, czy te ogloszenia jednak to nie fejk, bo zdjęcia od dwóch lat te same nawet u odsada)
jak dla mnie młody koń może i milion kosztować, jeśli jest naprawdę dobry. ale pokazywanie 4latka zwiniętego w precel, z taką szyją, dla mnie jest strzałem w kolano i budzi smutek a nie podziw
facetowi do kompletu jeszcze gumofilców brakowało.
[quote author=tajnaa link=topic=190.msg2831175#msg2831175 date=1545032358]
facetowi do kompletu jeszcze gumofilców brakowało.
Tajnaa najlepsze podsumowanie, chyba nie można tego lepiej ująć. Tylko koni żal, fajna ta Siwka, a tu taki słaby start.
a nie sorry, na zdjęciu z siwką jest w gumiakach!
Niczego mu nie brak 😀
Tajnaa No właśnie miałam to pisać 😂 że gumaki są.
Zdjęcie siwki jest jak miała 3 lata i nie była jeżdżona a tylko wsiadana. Dlatego ciekawa jestem, czy przez ten rok ktoś, coś z nią w ogóle robił.
https://www.olx.pl/oferta/kucyk-ogier-w-typie-tinkera-CID103-IDxLl5O.htmlŹrebak zaprzęgnięty w ciężki wóz, do tego jeszcze skrwawiony od wędzidła 🙁
Zora90, może tylko jedno jajko mu wycieli 😁
Patrzę i widzę: ładny, czteroletni ślązak do bryczki. Wchodzę w ogłoszenie, oglądam, czytam opis, włączam wideo i... jakoś mi ciężko 🙁 Nie znam się kompletnie na powożeniu, ale czy to nie przesadny wysiłek...?
https://www.ehorses.de/schlesier-hengst-3jahre-168-cm-rappe-fahrpferd-14-530-frombork/1525400.html
Nie widzę tu nic złego, tylko fajnie przygotowane konie.
Nie jest to może sytuacja, którą wstawiałabym od razu do działu "zadziwiające", bo ludzie popełniają mnóstwo poważniejszych błędów szkoleniowych w zaprzęgach i nikt się tym szczególnie nie podnieca 😉 Natomiast należy pamiętać, że ciągnięcie powozu w wodzie jest szalenie ciężkie i choć dobrze jest konia do tego przyzwyczajać od młodego wieku (przejazdy w wodzie są wymagane na zawodach) to dłuższe galopady w głębszej wodzie są dla tak młodego konia, moim zdaniem, zbyt obciążające. Na pewno wymaga to odpowiedniego uprzedniego przygotowania, a te być może się odbyło, choć sama praca wygląda na dość chaotyczną (może można to zrzucić na karb luźnej atomsfery). Zazdroszczę im dostępu do takiego nabrzeża 🙂
Osobiscie nie widziałabym w tym ogłoszeniu nic dziwnego, gdyby te konie były przygotowane do tego wysiłku. Tylko, że ten sprzedażowy to 3latek i chyba zbyt dużo czasu nie miał na przygotowanie. Z drugiej strony, jeśli to jednorazowy wyczyn do fajnego filmiku sprzedażowego, to może młody to przeżyje 😉
mnie przede wszystkim w tym ogłoszeniu zadziwia dopasowanie uprzęży, szczególnie ten młodziak ma przechlapane,bo pierś jest sporo za nisko i blokuje ruch przednich kończyn, u drugiego ciut lepiej ale też dużo brakuje do poprawności.
Psa Wam nie żal? Ten to ma wysiłek 😂
Ale frajda! Chciałabym tak się przejechać. Pomijam przygptowanie koni czy dopasowanie uprzęży, bo nie mam o tym pojęcia.
http://ogloszenia.re-volta.pl/piekna-klacz-3-lata-do-sportu/o/124591/Trzylatka, a zdjęcia ze skoków z zawodów? Kto dopuścił 3 letniego konia chociaż do towarzyskich podskoków... 🤔wirek:
Puma jest napisane, że to zdjęcia matki, a klacz z ogłoszenia jest świeżo zajeżdżona
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
23 grudnia 2018 19:18
Puma
Matka Liza po Lombard (zdjecia: 4-8) czyli zdjęcia z zawodów to matka
😵
W takim razie przepraszam za zamieszanie 😉
Iwona na pierwszym i dwóch ostatnich zdjęciach ogłowie pozapinane po mistrzowsku. Pomijam czystość konia, bo w ogłoszeniu przecież wyjaśniono tę kwestię.
https://ogloszenia.re-volta.pl/comandor/o/115284/Powiedzcie mi jak to jest z tą miękka pęcina? Ogier z ogłoszenia chyba ma. Nie wyklucza go to z dalszej hodowli?
Fahra ten koń ma prawie 19 lat i zapewne ciężką kontuzję za sobą, skoro nie wrócił pod siodło. Ma rozprostowane stawy skokowe, zwłaszcza w prawym tyle, czyli tam, gdzie miękka pęcina - pewnie ma zrośniętego szpata albo coś w tym guście.
Jako młody koń mógł mieć prawidłowe nogi..