Kącik Rekreanta II (rok 2009)
kujka
Ja jestem cały czas cykorem 😡
wątek zamknięty
kujka tez tak mam. no ale za duzo do gadania nie mialam moglam tylko kierowac bo siwa ma nadmiar ambicji i za nic nie dawala sie wyprzedzac 😁 myslalam momentami na zakrecie ze mnie zabije 😁 generalnie po tych 500 metrach pierwszego biegu nie moglam jej wyhamowac i robilam wielkie kolo konczac ponownie na starcie.. gdyby nie to ze moglam wybierac kiedunek to pyknela by sobie drugie okrazenie dodoatkowo a tak zatrzymala sie przed boksem 😵 w nastepnych gonitwach obralam inna trase a mianowicie wjezdzalam do pobliskiego lasu pod taka wielka gore i sie zatrzymywala 😁 jest nie do zdarcia 😵
po 4 razach i rundzie honorowej uparcie caplowala i czulam ze chetnie by sobie jeszcze pogalopowala 🤔wirek:
wątek zamknięty
kujka
na to wygląda, że na stałe 😜 😁
wątek zamknięty
galopada łał 😲 ale zasuwałyście! Ja to lubię wszystko pomalutku 😡 Najlepiej jak koń... stoi 😁
Wasia zakochałam się w Promisie 😍 Bardzo, bardzo mi się podoba!
Kujka, ale fajne foooty 😀 A bunt był z jakiej okazji? 😀
Raven tak, teraz jeździ właścicielka. I choć nie ma mnie u Buni co mnie najbardziej boli, pal licho jazdę, to muszę przyznać, że bardzo dobrze, że A. wsiada. Bo jeździ b. dobrze i co ważne - na tyle zna Buńkę, że świetnie współpracują. Jak ja siedzę to wiesz... jest chill out dla konia. Praca jest jak ktoś stoi i krzyczy (i to też nie zawsze) Nie robię oczywiście tego specjalnie, po prostu nie umiem 😉
Ale przeżywam metamorfozę psychiczną, bo wyszłam z założenia, że jeżdżę na tyle krótko (no bo co to są 3 lata w szkółce, z czego rok w Stangrecie :cool🙂, że mam prawo być na takim poziomie i nie muszę czuć się z tym specjalnie źle (że niszczę konia i w ogóle, i w ogóle). Natomiast chcę i wierzę w to gorąco, że się nauczę 💃
I o tyle fajnie trafiłam, że to właścicielka, przez to co mówiła w trakcie mojej (naprawdę tragicznej) jazdy, uświadomiła mi to. Tłumaczyła jak robić, wyszło dopiero na ostatnie 5 minut, ale pochwaliła mnie za to.
A poza tym udostępniła mi najkochańszego, najwspanialszego konia pod słońcem 😍 😍 Za to też ją lubię.
Się rozpisałam 😡 A jak tam praca? Zarabiasz na tego jedynego? (bo jak Bananka jest to wiesz, następny etap Cię czeka :kwiatek🙂 Z Denverem masz coś jeszcze wspólnego?
Pauli pamiętam tę kobyłkę. 🙂 Ładniutka 😉
Kate kiedy następne zawody? 😎
wątek zamknięty
Amnestria
jeszcze nie sprawdzałam, ale gdzieś w połowie lipca. Najprawdopodobniej na nie pojadę, ale jeszcze nie na bank.
Najbardziej się cieszę, że mogę znów na Barkim codziennie pomykać i popchnąć naszą robotę znów do przodu.
Miałaś cholernego pecha ostatnio z dojazdem do Buniaka. Dobrze, że właścicielka wygląda na sympatyczną- jeden problem mniej 😉
Wasia
krzywy nosek tyko dodaje mu uroku 🙂
wątek zamknięty
D&A gratulejszyns! super wyglądaliście! Gdzie były te zawody?
amnestria,dzięki.Zawody były w JKS Sokóle koło Stanisławowa.
D&A gratulacje!! hurra! a jak Siwy?
Forta,dzięki.Siwy dobrze tylko na tym podłożu miałam straszne problemy z wyczuciem go i tempa,którym mam jechać.W drugiej fazie miałam zrzutkę i byłam 9.I jeden i drugi zachowywały się super i zadowolona z nich jestem🙂
D&A, gratulacje! a gdzie te zawody?
kujka,dziękuję🙂Zawody tak jak napisałam w JKS Sokóle.
Uuu, D&A jaki pucharos, bez kija nie podchodź wink Super.
maleństwo,puchary są super🙂takie duuuże🙂
Pauli,Raven,dzięki.
Jakieś fotki jeszcze wrzucę,bo dostałam ze 300 zdjęć🙂
wątek zamknięty
super fotki dziewczyny 🙂
galopada - gratulacje 😀 ehh tak sobie wspominam teraz stare dobre czasy jak to sie na kucolach scigalo po plazy...
a ja chyba niestety dolaczam do grona voltowych kulawcow... 😵
a mialam nadzieje ze tez sie tlusciochowi do tylka dobiore, wreszcie zaczniemy porzadnie pracowac i na jakies zawody sie wybierzemy a tu na razie jedna wielka duuuuuuuuupa 🤔
wątek zamknięty
Dzionka dzięki za miłe słowa :kwiatek: Ty wiesz, że ja zawsze serdecznie zapraszam na Osiołkowanie, skoro spodobało Ci się popylanko na Nowej 😉
amnestria super, że masz do tego takie podejście! I fajnie, że możesz się z A. dogadać, że nie robi Ci problemów, niczego nie wypomina, i że Ty sama masz do niej zaufanie i wiesz, że Twoja praca z Bu nie pójdzie na marne, a może być tylko coraz lepiej 🙂
A wiara, że się uda jest najważniejsza 😉 Może nie dziś, może nie jutro, ale kiedyś na pewno.
Heh, a moich wydaktów jest więcej niż zarobków 😵
Ale Banankę kupiłam sobie raczej na pocieszenie, bo ostatnio mam dość trudny okres...
Jeśli chodzi o mój kontakt z Denverem, to jest on bardziej bolesny niż jego brak. Bo zostaje tylko żal, że nie jest tak jak kiedyś.
:kwiatek:
wątek zamknięty
Angeel
coś się stało czy tak z nieba zakulał?
wątek zamknięty
Maleństwo, piękny Łoś, powiedz Ty mi gdzie Wy stacjonujecie? Można wpaść do Łosia z wizytą z marcheweczką? 😉
Wasia, bardzo przyjemnie się patrzy na Twoje zdjęcia muszę powiedzieć, jest w Tobie taka fajna delikatność 💃
wątek zamknięty
Raven
Jak ja Cię rozumiem...
Tak się kiedyś zastanawiałam jak bym zareagowała, gdybym miała znowu spotkać Dolara i stwierdziłam, że chyba nie chciałabym już tego.
Było co było, jakoś się z tym pogodziłam (choć nie do końca...) i nie ma sensu rozdrapywać starych ran.
A jak tam stosunki z właścicielką Denvera? rudy wygląda już lepiej?
Jakby co zapraszam na pw albo gg (dawno nie plotkowałyśmy 😉 ).
wątek zamknięty
ann, Twoj konik strasznie przypomina mi Dzionka Dzionki
amnestria, bunt z tej okazji co zazwyczaj, czyli zagalopowanie :P
fajnie, ze doszlas do takich wnioskow 🙂 wiesz, jak ja jezdzilam 3 lata to nie mialam pojecia o jezdzie na zewnetrznej wodzy i w ogole nie dorastalam Ci do piet, wiec naprawde ze swoim stazem jezdzieckim nie masz sie czego wstydzic. a A. ma racje - kazdy sie kiedys po prostu musi nauczyc 🙂 mam nadzieje ze wpadniesz we wtorek juz do stajni 🙂😉
Pauli ja mam podobne odczucia co do Kadilaczka. tez chyba wole, jak jest 300 km ode mnie i tylko slysze ze wszystko jest ok, ale nie spotykam go na codzien...
wątek zamknięty
Ogryzek, my w Bajardo, Łoś marchewki przyjmuje w każdej ilości (i zawsze za mało), ino na rękę trza uważać, żeby do łokcia nie odgryzł (ciotka Koniczka potwierdzi). No i trzeba też mieć marchewkę dla Sarki 😉 Notabene, zwanej ostatnio "elfim konim" ze względu na uszy.
BTW, Ogryzek, ja byłam na 100% pewna, że Twoje to chłopak... Chyba mi się z siwym eireen pomyliło...
Wasia, młody śliczny nawet "z nosem", róg na czole też wypasiony, witamy w kręgu jedno- i nosorożców (w klubie już Sara i kujkowy Pablo)
Aha, i zgodzę się z Ogryzkiem, mnie się zawsze podobało na zdjęciach, jak Ty siedzisz na koniu 😡
wątek zamknięty
Kate - 2 tyg temu zerwal sobie podkowe, tydz czekalismy na kowala, okazalo sie ze nie ma w co przybijac wiec konine rozkul. od razu po rozkuciu chodzil czysto bez zadnych problemow. potem mnie 3 dni nie bylo, wczoraj wsiadlam, kon kulawy 😵
prawdopodobnie albo sie podbil gdzies, albo ma skrecony staw koronowy albo nie-wiadomo-co-jeszcze ;/
wątek zamknięty
a czy mi się wydaje czy wy macie jakiegoś ogólnie pecha i co chwilę coś się kuleje? mogę tu paskudnie kłamać tylko tak mnie się zdaje
wątek zamknięty
Kate - niestety ci sie nie wydaje 🙁 jak nie urok to sraczka... a juz mialo byc tak pieknie 🤔
D&A - dupcia rudego na pierwszej fotce po prostu do schrupania 🍴
tydz temu:
wątek zamknięty
D&A
Ależ ten kasztan jest... mniam 😜
Napiszesz coś o nim? (pewnie wszyscy już to wiedzą, ale mi to jakoś umknęło 😡 )
wątek zamknięty
Oczywiście mogę napisać,nie wszyscy wiedzą😉To mój kochany Dolar ur.1997r.Matka Docza po Set,ojciec Mariot.W listopadzie mija 9 lat odkąd go mam.Zaczynaliśmy razem sami od zera,bywało ciężko,ale się dogadaliśmy😉Po drodze przytrafiły nam się niezbyt ciekawe sprawy związane z nogami-3 operacje i 2 lata przerwy.Teraz jeździmy L i P.
wątek zamknięty
Kujka, zaszalałam, tak mocno Ci pozazdrościłam. 😡
Kurczę, tylko nie wiem, który suwaczek zostawić...bo dwa to zbytek, nawet dla tak dużego konia jak Czardaszo 😜 Po prostu muszę się z nimi łopatrzeć 😡 😜
Dziewczyny, fajne zdjęcia 😀
wątek zamknięty
D&A, fajowskie zdjecia, a co tam u siwego?
Sierra, nie wiem, ktory lepszy, oba sa super!
wątek zamknięty
Siwy dobrze🙂Jego fotki też mam,ale akurat albo z luzaczką albo pod inną osobą ,więc muszę trochę wymazać😉Niestety fotograf spóźnił się na moje przejazdy nim.Chłopaki miały ostatnio pracowity miesiąc,więc teraz mają wakacje🙂
wątek zamknięty
Kujka, dzięki. Zostanie ten - moim zdaniem - ciekawszy graficznie, a mniej EMO-cjonalny 😉 😁
Bardzo mi się podobają te końskie suwaczki 💃
Powinnam sobie zrobić jeszcze jeden... pojadę do mojego konia za x miesięcy x tygodni i x dni... :/
Oby do czwartku :/
wątek zamknięty
[quote author=maleństwo link=topic=6823.msg281072#msg281072 date=1245617708]
Ogryzek, my w Bajardo, Łoś marchewki przyjmuje w każdej ilości (i zawsze za mało), ino na rękę trza uważać, żeby do łokcia nie odgryzł (ciotka Koniczka potwierdzi). No i trzeba też mieć marchewkę dla Sarki 😉 Notabene, zwanej ostatnio "elfim konim" ze względu na uszy.
[/quote]
A tam ciotka, przesadzasz. Wystarczy się na Łosia zeszczurzyć i jest dobrze 😎
wątek zamknięty
eeej...
ja też mogę mieć taki megaśny suwaczek? 😜 😎
😡 ładnie proszę o zgodę 🙇
Edit: se zrobiłam! Ha! 😍 😍 😍
wątek zamknięty
dawaj 😎
jest ich juz tyle, ze ja wyłączyłam ich widoczność, więc jesli o mnie chodzi to nie będę rzęzić, że suwaczki 😉
wątek zamknięty
caro 😁 😁
Yeah!
Spełniło się moje dzikie marzenie :P
Ten suwaczek jest kwintesencją mojej infantylności, yeah!
Już go kocham 😍 😍
wątek zamknięty
Koniczka, czy Ty chcesz powiedzieć, że się szczurzysz na Wielmożnego Łosia? Wstydziłabyś się dziewczyno, idź i się zastanów nad swoim zachowaniem 🤬
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.