pensjonaty w okolicach trójmiasta

Super, dziękuję za podpowiedź.  :kwiatek:
PumCass   zachowaj zimną krew!
22 maja 2018 05:02
[s]Czy ktoś Z forum stoi obecnie w Lisewcu?  👀 interesują mnie informacje wszelakie na temat tej stajni. Warunki, cena, czy maja aktualnie coś wolnego, czy jest możliwość wstawienia ogiera?[/s]

Pytanie nie aktualne, już wszystko wiem  😉
Naprawdę niewierze w to, że nie ma stajni pensjonatowej/przydomowej przyjmującej w tych pięknych okolicach jak Kartuzy, Chmielno, Sierakowice +/- 15km  👿 trzeba kupić działkę i działać  😜

edit: jedyna nadzieja, stajnia "Admirał" z Chmielna zlikwidowana  😉
Naprawdę niewierze w to, że nie ma stajni pensjonatowej/przydomowej przyjmującej w tych pięknych okolicach jak Kartuzy, Chmielno, Sierakowice +/- 15km  👿 trzeba kupić działkę i działać  😜

edit: jedyna nadzieja, stajnia "Admirał" z Chmielna zlikwidowana  😉

W Kolanie można trzymać konia na hotelu, okolica piękna, brak hali - nic więcej na temat opieki nie jestem w stanie powiedzieć.
Również we Wieżycy stary ośrodek Kasztan, widziałam tam ostatnio konie.
Była obiecująca stajnia w Kłobuczynie, niestety od paru lat nie funkcjonuje.
W Kościerzynie na Paluchu jest hotel, podobno nie najgorzej.
W Kiełpinie u Rychertów mają hotel, opinie słyszałam skrajnie różne...

Stajni jest od groma i ciut ciut, niestety większość to taka gdzie rolnik ma dwa grubasy do bryczki tudzież na bardzo słabą rekre i co roku źrebaczki na kabanosy.
Sama mieszkam w tamtych okolicach, konia trzymam pod Gdańskiem 😉
Całe pomorze to wciąż trochę taka biała plama jest. Na szczęście stopniowo, acz jak dla mnie zbyt wolno, to się zmienia i zaczyna pojawiać się realna możliwość wyboru i weryfikacji różnych stajni.
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
25 maja 2018 12:16
Stajni jest bardzo wiele, to zależy kto i czego szuka.
Zdecydowanie jest mało ośrodków z infrastrukturą dla koni sportowych, ale powoli coś tam się rusza.
Tylko ta ilość średnio przekłada się na jakość, aczkolwiek na całe szczęście jest z tym stopniowo coraz lepiej.
Stajni jest od groma i ciut ciut, niestety większość to taka gdzie rolnik ma dwa grubasy do bryczki tudzież na bardzo słabą rekre i co roku źrebaczki na kabanosy.

Może i jest ich dużo, w trójmieście z pewnością. Z tym że dla jednych podstawą są super jakości maneże i hale, a dla mnie jako już posiadaczka emeryta -  pastwiska. Najlepiej całodobowe wybiegi  😉 nie potrzebny nam już jest tłok w stajniach myjki solaria, a najlepiej lasek w koło co można poczłapać na spacer i tyle  😜
[quote author=michelle1992 link=topic=87.msg2786432#msg2786432 date=1527243970]

Może i jest ich dużo, w trójmieście z pewnością. Z tym że dla jednych podstawą są super jakości maneże i hale, a dla mnie jako już posiadaczka emeryta -  pastwiska. Najlepiej całodobowe wybiegi  😉 nie potrzebny nam już jest tłok w stajniach myjki solaria, a najlepiej lasek w koło co można poczłapać na spacer i tyle  😜
[/quote]

No przecież o tym właśnie napisałam, stajni w cholerę ale mocno wątpliwej jakości.
Ja nie znalazłam w promieniu 25km miejsca gdzie koń ma siano do oporu i czysto w boksie, jest pół dnia na dworze a przy okazji jest jakaś mała hala i placyk do rzeźbienia, bez 24h/dobe działającej szkółki która miałaby to cały czas w obrotach. Może to i za duże wymagania :P

W Wyczechowie babka się ogłaszała z chowem otwartym, stajnia Platina na Fejsie się nazywa.
Wyczechowo już nie istnieje, jeżeli mowa akurat o tej stajni Platina. Byliśmy tam przez 2 lata i aż żal ze teraz to tak stoi puste.
Patrz a ja nawet nie wiedziałam że Platina i Dolina Mustangów to było to samo 🙂
Platiny już nie ma? To dlatego Nuba teraz trudna do dostania, bo podobno produkcja też przeniesiona gdzieś..
Platiny już nie ma? To dlatego Nuba teraz trudna do dostania, bo podobno produkcja też przeniesiona gdzieś..

Było małe zamieszanie czasowe w związku z przeprowadzką produkcji Nuby, ale już podobno wracają pełną parą  😜 najpierw chyba była Dolina Mustangów, a później wynajęła to Platina. Mi tam brakuje tego trybu wolno wybiegowego  🙄
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
28 maja 2018 10:26
w Otominie w stajni u pana Henia jest coś takiego 🙂
Wiem, ze może temat nie ten, ale nie znam nikogo z trojmiasta a i ogłoszeń na rv mało. Szukam kogoś kto zajeździ konia, nie na raz, dwa i po robocie. Najlepiej jakby to była osoba dojeżdżająca do stajni, jednak wiem, ze trudno taka znaleźć. W każdym razie, może ktoś poleci kogoś doświadczonego, kto nie będzie aż tak bardzo drogi ( wiem, ze to kosztuje 🙂 ). Chce po prostu, żeby ktoś zrobił to dobrze, a koń wrócił zajeżdżony prawidłowo w 3 chodach. 🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 czerwca 2018 21:38
Kinia16322, Ponia forumowa w Dąbrówce.
Kinia zdecydowanie Ponia z Dąbrówki!
Napiszę tutaj bo już wymiękam.
Ktoś, godny polecenia u nas jako saddlefitter / rymarz / remont siodeł?
Nadmienię, że najbardziej zależy mi na dopasowania do mojego konia mojego siodła a kupno nowego na miarę / używanego byłoby już ostatecznością.
Prestige venezia. 
Lokalny wątek, to wrzucę info, mam nadzieję, że nie zostanie potraktowane jak ogłoszenie. Jakby ktoś był zainteresowany tematem, to w najbliższym czasie (czerwiec) będzie opcja podłączenia się pod transport do Wrocławia (docelowo klinika w Gęsicach, ale w razie potrzeby można gdzieś podjechać w okolicy Wrocławia).
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
08 czerwca 2018 17:46
Kojarzy ktoś tego konia?
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-walacha-CID103-IDuT7fj.html
Wałach 9 lat, sprowadzony z Litwy w 2016r, Victorius (albo jakoś tak) wysoki, około 170cm. Stoi u handlarza pod Starogardem obecnie. Pierwszym właścicielem był Sebastian Jach z wielkopolski. Ostatnim ktoś z Gdańska, czy okolic.
Koleżanka się zastanawia nad kupnem, ale cena podejrzanie niska jest...
Jakie macie opinie o stajni "Paradiso" ? Zna ktoś tę stajnię ?
nokia6002 a o co Ci konkretnie chodzi? Pensjonat, nauka jazdy, czy hucuły?
Ogólnie czy to dobra stajnia i czy dobrze konie są traktowane.
Konie są tam strasznie chude, nawet jak na hucuły. Ze słyszenia to podobno właścicielka twierdzi że to jest odpowiednia kondycja konia i wszystkie inne są utuczone.
05 lipca 2018 10:33
W 2011 była dyskusja na ten temat. Wypowiadające sie tu osoby twierdziły, ze to kiepski pomysł pisać ogłoszenie, zjawiły sie osoby z Dziemianach, było żenująco.
Od 24 czerwca oficjalnie brak PM w ośrodku. Zero oficjalnego komunikatu ze strony PomZJ i ośrodka Pegaz,który teraz zarządzany jest przez Pana Marcina dziewczynę.
A koleżankom, które jako pierwsze w koncu zgłosiły zachowanie PM gratuluje i trzymam za nie kciuki.
Edit: jednak jakieś tam oświadczenie zostało wydane przez POMZJ
Strzyga, pamiętam dyskusję właśnie, ale wydawało mi się, że temat "umarł" a tu zaskoczenie, że jednak został formalnie pociągnięty w odpowiednie tryby.
05 lipca 2018 11:07
Klami, to na pewno inne osoby, po 7 latach?
Ośrodek mówi, że ktoś chce pogrążyć PM, a jak to PM spadnie na cztery łapy i tyle z tego wszystkiego będzie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się