anai, nie wiem jak ty się czujesz "wrócona do roboty" z Młodym, ale... no pewnie, że L ciśnijcie! Toć na tych mikro LL (taa... powiedziała bohaterka-kozaczka 😁 ) Twój nie bardzo wie co z sobą zrobić - skoczyć, przejść, dać po prostu kroka? 🤣 😉 A Kierzek stawia fajne parkury, na równy wesoły galop, więc myślę że akurat takie dla Was ;-) Ew. można trasę zgubić, bo są nie takie oczywiste (coś o tym wiem, hahaha) 😂
lusia722, o rany... #płakałabym 😵 🤣
faith, czy ja się doczekam fotek z Twą osobą w siodle, hęęę? :>
espana, Eluś jak wino - in starszy tym piękniejszy! 😍 100% mój typ konia!
anil22, arabek, taaa... Niech się nie wygłupia i do roboty wraca gagatek!
flygirl, wiesz, o dobre sportowe konie to się dba, chucha, dmucha... więc no cóż, po prostu sport horse! 8-) Czy mnie pamięć nie myli, że jakieś zawody miały być w marcu/kwietniu? Jak przygotowania? :>
Nas trochę tu nie było, bo nie bardzo miałam czas relacjonować :P Ci co widzą na fejsie, już wiedzą, jak zaspamowałam tablice :P W każdym razie, w zeszłym tygodniu, przed hpp w Sopocie pojechaliśmy poprawkę licencji, którą udało się przejechać jak człowiek w miarę :P Kulek skakał przekozacko, jak tylko dałam mu galopować i nie ciągałam. Filmik dla chętnych:
(krzyżowania w łukach, widać, że tyłkościsk i ręką dziubałam 🤬 ) W ogóle do "prawie idealnego" obrazka wg mnie brakuje jeszcze mi luzu właśnie w górze ciała - ramion no i kurdę rąk. W domu nie ma problemu, skacząc nawet wyższe przeszkody, a na zawodach oczywiście ledwo wjadę na parkur i TRZASK! szczapię ręce i biedny Kulek musi tak galopować 😫
We wtorek na treningu parkur taki 110-115 skakaliśmy i michę cieszyłam bo koń latał po sam dach (+ ze wskazówką okser i stacjonata taka 120 nawet wg trenerki, ale z konia to mi się wszystko mniejsze wydaje :P I chyba tak powinnam parkury na zawodach oglądać!) ale ofc nie byłabym sobą gdybym nie zatrzasnęła właśnie ręki, raz, wskutek czego skoki z miejsca a
wwwgrrr 😤 A na koniec co mądrego zrobiłam? Po stacjonacie (!) na zmianę nogi zawisłam z prawej strony, chcąc jechać na lewo, Kulek stwierdził, ze ok, no to na prawo goł i... rozstaliśmy się w iście -kularnym stylu 🤣 No ale za głupotę się płaci, siniak na tyłku me gusta 😁
W weekend kolejne zawody, ostatnie halowe zapewne, jedziemy L i L1 - tak więc proszę, pomódlcie się za mnie, bym na zawał nie zeszła i nic głupiego nie wymyśliła 😁
Kulowe loty z lutowych ZR: