wasze ulubione seriale
Lotnaa, ja wczoraj skończyłam Altered Carbon. Ja lubię takie. Fajny.
Już DS 1 wieje taką patriotyczną tandetą że aż nie wiem czego się spodziewać na koniec 🤣 dobrze, że podchodzę do tego z duuużą dozą dystansu i z przymrużeniem oka, inaczej się nie da chyba 😉
A Altered Carbon jest na celowniku zaraz po DS (ponad 20 odcinków!!) więc chętnie poczytam opinie.
U nas poszedł drugi sezon Van Hellsinga, jeszcze lepszy niż pierwszy był 😍
Obecnie zaczynamy Vikings, dawno się już chciałam za to zabrać ze względu na muzykę (Warduna :love🙂, po pierwszych paru odcinkach wydaje się niezły.
Szukam seriali niemieckich, które da się oglądać z niemieckimi napisami. Tak, żeby się tego języka trochę poduczyć, więc najlepiej coś w stylu Przyjaciół. Mógłby ktoś coś polecić? :kwiatek:
mitery0322, - w internetach czy netflix? Bo netflixa możesz ustawić na niemiecki, dubbing+napisy, w prawie każdym serialu, nawet tym nieorginalnie niemieckim.
keirashara, dostępu do netflixa niestety nie mam. Nie oglądam zbyt wiele seriali, więc nawet nie myślałam o wykupowaniu dostępu.
mitery0322, po niemiecku jest DARK, musiałabyś poszukać pewnie po niemieckich stronach żeby znaleźć z napisami albo pobrać i poszukać niemieckich napisów
Skonczylam The Fall.
Kocham Gillian Anderson jeszcze bardziej niż przed 😉
Kto poleci cos w tym klimacie?🙂
Już DS 1 wieje taką patriotyczną tandetą że aż nie wiem czego się spodziewać na koniec 🤣 dobrze, że podchodzę do tego z duuużą dozą dystansu i z przymrużeniem oka, inaczej się nie da chyba 😉
Tandeta i przesłodzenie pierwszego sezonu to pikuś w porównaniu z przesłodzeniem drugiego. W dodatku bardziej wyesponowana jest pierwsza dama, co dla mnie jest minusem, bo denerwuje mnie przewracaniem 👀 i wytrzeszczaniem oczu 😲 i super profesjonalną fryzurą prawniczki, czyli rozpuszczonymi włosami.
Z kolei śmieszy mnie sposób, w jaki wg filmu pracuje sie w Białym Domu. Otóż wygląda na to, że praca w Białym Domu polega na chodzeniu korytarzami i podczas tego chodzenia załatwianiu wszystkich ważnych spraw, jednocześnie gapiąc się w ekran telefonu komórkowego. Do biur wpada się sporadycznie, właściwie nie wiadomo po co. Dobrze, że prezydentowi scenarzyści pozwolili pracować w Gabinecie Owalnym, a nie na korytarzu.
Ale serial podobał mi się na tyle, że obejrzałam cały sezon drugi. Trzeciego, jeśli będzie, nie obejrzę!
Teraz oglądam Retribution, jestem po drugim odcinku i jest naprawdę wciągające.
Ja nie strawiłam drugiego sezonu DS, porzuciłam po kilku odcinkach, choć pierwszy mi sie podobał.
Retribution fajny.
Właśnie skończyliśmy DS, za ostatnią przemowę należy im się 👍 tak popłynęli. Nie wiedziałam czy mam płakać ze śmiechu czy wymiotować od ilości patetyzmu i słodyczy 😀
Nie ruszamy no 2. Niestety spodziewałam się, że więcej tam będzie intrygi i rozwinięcia tego tematu niż płakania prezydenta nad wsparciem projektu kulturalnego dla młodzieży 😂
Zapewne ktoś juz o nim pisal, ale absolutnie KOCHAM This is us. Najlepszy serial "o ludziach" ever.
nooo... ja ciągle przy nim ryczę 🙂
Marzena, Gillian, a gdzie oglądacie?
ja uwielbiam ten serial 😀 Mega jest 😀
Scottie, ja cały czas Serialeonline.pl.
Zaczęliśmy wczoraj Altered Carbon, P. mówił że są akurat tylko dwa odcinki, to obejrzymy jeden i będziemy sobie dawkować na bieżąco... Taa. Obejrzeliśmy 5 😜 😁
W ilości pokręconych produkcji Netflix bije na głowę HBO 🤣
Moon, i to jest moja bolączka - w ilości, nie w jakości :P
smartini, prawdaż, ale widzisz, przynajmniej póki nie nakręcą Westworld/Gry o Tron, mamy co oglądać jako zapychacze 😀
Moon, prawda 😁 Netflix to taka pasza zapychająca w oczekiwaniu na hit :P
I przy okazji straszny czasopożeracz! A ja mam dwa dyplomy do zrobienia 😵
mitery0322, po niemiecku jest DARK, musiałabyś poszukać pewnie po niemieckich stronach żeby znaleźć z napisami albo pobrać i poszukać niemieckich napisów
Dziękuję :kwiatek: poszukam na pewno
mitery0322, no i przy okazji bardzo dobry serial (jak nie Netflix :P)
Skończyłam Retribution. Dobre od pierwszego do ostatniego odcinka (a jest ich tylko 4). Teraz oglądam historię O.J. Simpsona.
Skończyliśmy "Altered Carbon" wczoraj. Fajny, w sumie mi się podobał, chociaż tak od 7 odcinka siostrunia zaczęła mi działać mocno na nerwy i tak naprawdę, mogliby historię skończyć w jakieś 8 odcinków, dwa ostatnie mocno rozciągnięte.
Ktoś wie, czy to taki miniserial, czy będą następne sezony, bo jakby nie patrzeć furtka na kontynuację jest?
My też skończyliśmy dzisiaj Altered Carbon, dla mnie sząłu nie było ale można obejrzeć, choć nie był zbyt porywający.
trusia, i jak O.J? Ja włączyłam pierwszy odcinek i tak jakoś bez polotu... Za to druga seria (o Versace) dla mnie bomba 😀 Bardzo mi się podoba
Nie porywa, ale da się oglądać. W dodatku jak na historię, której zakończenie jest znane, trzyma w umiarkowanym napięciu. Odnoszę wrażenie, że jest to w pewnym stopniu film rasitowski. Biali są dobrzy i sprawiedliwi, a czarni nieodobrzy i manipulanci. Dziwię się, że z tego powodu serial nie został oprotestowany. No i dowiedziałam się, jakie jest absolutnie najgorsze słowo w jęz. angielskim, którego nie tylko nie należy powtarzać na głos, ale nawet pomyśleć.
Moon, z fb iitv:
"Oglądacie #AlternedCarbon? Dotarliśmy do informacji, że najprawdopodobniej powstanie drugi sezon serialu! Producentka filmowa i scenarzystka #LaetaKalogridis nie potwierdza tych informacji, ale mówi ,,Never say never" (nigdy nie mów nigdy). Jak myślicie: będzie drugi sezon #AlternedCarbon?"
mitery0322, Deutschland 83 , fajny niemiecki serial 🙂