Robaczek, chodziło mi o czysty wyciąg z małży, a nie suplement z małżą, bo w tedy bywa różnie z ilością tego 😉 https://www.kramer.be/mosselpoeder.htm?websale8=kraemer-pferdesport.48-BE&pi=490536&ci=257048&prod_number=490536&refKey=73_eqzrVj Wybacz, że belgijski Kramer, ale na pewno jest na niemieckim, a z tego co wiem sporo revoltowiczów zamawia z niemieckiego więc może to nie problem. Generalnie to tutaj wyczytałam o tym, więc na pewno można kupić w Polsce wyciąg z małży, ale niestety nie powiem ci gdzie konkretnie. Może ktoś, kto podaje się wypowie 🙂
Robaczek, chodziło mi o czysty wyciąg z małży, a nie suplement z małżą, bo w tedy bywa różnie z ilością tego 😉 https://www.kramer.be/mosselpoeder.htm?websale8=kraemer-pferdesport.48-BE&pi=490536&ci=257048&prod_number=490536&refKey=73_eqzrVj Wybacz, że belgijski Kramer, ale na pewno jest na niemieckim, a z tego co wiem sporo revoltowiczów zamawia z niemieckiego więc może to nie problem. Generalnie to tutaj wyczytałam o tym, więc na pewno można kupić w Polsce wyciąg z małży, ale niestety nie powiem ci gdzie konkretnie. Może ktoś, kto podaje się wypowie 🙂
Na niemieckim Kramerze kosztuje 45,90 EUR za 500 g. Ja podaję koniowi, oraz wersję w kapsułkach sama sobie. Zdecydowanie działa dobrze na moje biodro po wypadku (była pogruchotana chrząstka).
Trzeba by porównać składy. Niestety w obu przypadkach producenci nie podają dokładnego składu w jednostkach miary/wagi. To może być dokładnie to samo jak i zupełnie nie to 😉
Próbuję wybrać coś z dromów dla mojego konia i utknęłam. Koń z nierównymi przestrzeniami w stawach przednich nóg, wymaga kuracji raz w roku "na zaś", akurat nabawił się teraz problemów z prostownikiem palca (nieznaczne) i chcę go wspomóc dodatkowo. Lepszy devil's flex czy arthro? A może jeszcze coś innego? :kwiatek:
Fokusowa, jak się domyślam devil's flex oparty jest na czarcin pazurze. To preparaty stricte z zamierzeniem działania przeciwzapalnego / przeciwbólowego, a więc z przeznaczeniem dla koni ze zwyrodnieniami. Raczej nie ma działania wspomagającego układ ruchu itp.
Ja niezmiennie też polecam Dromy. Warto tylko dobrze dobrać preparat do potrzeb. U poprzedniej już seniorki świetnie sprawdził się Artro właśnie, dla mojego młodego po różnych przygodach na rozruch świetnie pomógł Devil`s Flex.