pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury
ekhem dzięki, kupiłam i spróbuję. Mam nadzieję, że nie będzie bardziej żółto. 🤣
mils Jakby było za żółto to raz na jakis czas mozesz odzywke lub szampon filetowy zastosować, bo z czasem blondy żółkną i to normalne, ja raz na tydzien myje joanną fioletową i wydaje mi sie ze wtedy jest lepiej. Tzn teraz widzę bo sięs kończyła i mam wrażenie, że zżółkły więc kupiłam znowu🙂
Magdzior wiem, płukanki robiłam regularnie, ale przestały dawać radę jak trochę to swego czasu zaniedbałam. Szampon mi rozwalał skórę. :/
O a jakie płukanki polecasz? Ja w sumie jak ten szampon tak dodatkowo stosuję to krzywdy nie robi i sprawdza się ok, z płukankami mi się zawsze dużo roboty wydawało więc poszłam na łatwiznę🙂
Magdzior robię srebrną i potem różową z Cameleo. 🙂 No moja skóra z AZS niestety wymaga specjalnej troski, a też chciałam iść na łatwiznę. 😁
Dziewczyny możecie polecić mi coś ochronnego do włosów narażonych na wysoką temperaturę? Dostałam lokówkę, codziennie używać jej nie będę, ale moje włosy są dosyć słabe i cienkie, skatowane trochę farbowaniem, więc nawet jak raz na jakiś czas je potraktuję gorącem, to może się mocno na nich odbić. Jakieś pomysły, sugestie? :kwiatek:
Ja polecam termoochronę z eo laboratorie, testowałam do tej pory kilka firm i ta naprawdę fajnie się sprawdza, a też zamówiłam ją po poleceniu w drugim wątku włosowym. Do tego dobry olejek do włosów już po zabiegu i włosy fajnie to wytrzymują 🙂
Dzięki. :kwiatek: A olejek w sensie używać bezpośrednio po pokręceniu? Jaki na przykład?
edit. dobra, zamówię z tego eo trio: szampon, balsam do zmywania wodą i środek do układania bez zmywania. Wyglądają obiecująco. 😀
Tam są dwa te środki, jeden typowa termoochrona a drugi taki do układania włosów ale nie wiem czy ma takie same właściwości. Ale szampon i balsam polecam, ja mam wersję z awokado i jest bardzo fajna. Ale już w drugim wątku namówiłam się na tę wersję spa 😍
Ja osobiście używam olejku z hebe -Hask. Ale jest dużo fajnych olejków do zabezpieczania, zawsze to też dobre nawilżenie dla włosów po takich zabiegach.
Ten jest właśnie do układania, regeneracji i termoochrony. Jeszcze raz dzięki. :kwiatek:
Pozdro ja 😂 😂
Dziewczyny, mam mega głupie pytania. Czy jest jakaś opcja na zrobienie lekkich fal na dłużej? Tzn jakaś trwała, styling, teksturyzacja, nie wiem, cokolwiek? Nie znam się na tym, ale czy jest szansa, że fryzura będzie się potem sama układała bez spędzania 100 godzin przed lustrem? :kwiatek:
Jakiś czas temu słyszałam o lokach keratynowych u dziewczyn, które zajmują się prostowaniem. Miały to wprowadzać do siebie, ale nic więcej niestety nie wiem, nawet nie jestem pewna czy tak to się nazywa. Miało być na zasadzie "odbudowy" włosa ale z efektem loków
emptyline a trwała? dawno temu zaczęłam się tym interesować i wiem, że jest taka z opcją właśnie delikatnych loków, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak z kondycją włosów i ogólnie czy warto.
Magdzior, może być i trwała, jeśli da się zrobić delikatne loki, a nie owieczkę. 😁 Moje włosy są może i cienkie, ale dają sobie radę ze wszystkim zwykle więc jakoś wybitnie się tym nie przejmuję, zwłaszcza, że teraz te trwałe już nie są aż tak tragiczne jak w latach 90. W takim razie muszę zacząć pytać o trwałą bo mam już dość naleśnika na głowie. 🤣
emptyline Własnie jak się orientowałam to brzmiało to zachęcająco (opisywane są jako surferskie loki lub beach waves), ale potem jakoś ten temat porzuciłam, więc jak się kiedyś zdecydujesz to koniecznie się pochwal🙂
Magdzior, będę się w takim razie na 90% decydować, ale dopiero na początku sierpnia. 🙂
W trwałej skręt loków może być różny, tylko włosy muszą być niefarbowane 😉
JARA, super wiadomość, niefarbowane są już od dość dawna, więc git. A jeszcze głupie pytanie, zapewne tak idiotyczne, że powinnam się schować i już nigdy nie wracać, więc nie bijcie. Czy po zrobieniu trwałej można zrobić jakieś sombre czy włosy muszą zostać naturalne?
czy któryś z szamponów/odżywek pogłębiających kolor jest skuteczny? Znalazłam montibello, stapiz sleek i przejrzałam rossmanowe półki. Czy warto po coś sięgnąć? Nie są najtańsze 👀
Ja używam montibello właśnie i bardzo sobie chwale. Co prawda jakoś wielu produktów nie używałam więc nie mam porównania, ale generalnie złego słowa o tym nie mogę powiedzieć.
A czy ktoś może mi polecić dobry szampon przeciwłupieżowy? Może nie za miliony złotych, ale rozumiem, że nie będzie to kosztowało 5.99.
Czy ktoś miał do czynienia z doczepkami włosów na stałe albo na klipsy? Od zawsze mam ekstremalnie cienkie włosy i mnie trochę kusi...
busch, po zdjęciu doczepów będziesz miała jeszcze cieńsze.
Strzyga, a miałaś z tym doświadczenie? Bo takie opinie słyszałam, ale zastanawiałam się ile w nich jest prawdy np. przy doczepkach które sobie wpinasz we włosy na klipsy vs różnych technikach doczepek na stałe. I ile w tym prawdy, a ile po prostu kontrastu i przyzwyczajenia się wizualnie do bujniejszej grzywy.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
17 czerwca 2018 11:18
busch, moja koleżanka chciała doczepy, bo właśnie ma mega cienkie włosy i fryzjerka jej kategorycznie odradziła.
safie, heh, no właśnie mi fryzjerka poleciła i od tego się moje zaciekawienie tematem zaczęło 🤣 A z pewnością gęstością włosów nie mogę się pochwalić, nawet tak szczerze mówiąc te doczepy na klipsy boję się kupować bo mam wrażenie że mam za mało włosów by cokolwiek nimi przykryć, włącznie z tymi klipsami 🤣
busch moja kolezanka od wielu lat nosi doczepy na klipsy i twierdzi, ze nie ma zniszczonych wlosow. Nie zagladalam jakos tam specjalnie, zeby samej sie przekonac czy mowi prawde czy nie 😉 ale ladnie wygladaja te wlosy- naturalnie, nie przeswituja jej te klipsy, kolor identyczny jak naturalny.
bush [s]zapytam mojej siostry, jest fryzjerką i zagęszcza włosy metodą ultradźwięków(?)[/s]
edit. Pytałam o opinię i klipsy są dość ciężkie, ma kilentki, które przyszły do niej na ultradżwięki, bo po klipsach zostawały łyse placki.
Jednak jeśli wytrzymasz bez, to jej zdaniem lepiej unikać, bo delikatnym włosom często nie służą.
Czy ktoś miał do czynienia z doczepkami włosów na stałe albo na klipsy? Od zawsze mam ekstremalnie cienkie włosy i mnie trochę kusi...
Ja miałam z 4 lata temu. Teraz znów mam. Napisze ci jutro jak będę przy kompie.