... czyli jak uzyskac najlepszy efekt za rozsadne pieniadze.
1) Usuwamy humus
2) Nawozimy gruzu (jakiego? ceglany podobno sie ubija? Asfalt przeciez niezdrowy? Beton wystepuje w wielkich kawalkach...?)
3) Nawozimy kamieni (jakich? po co?)
4) Nawozimy bazy (jakiej? skad? prym wiedzie zolta glina - prawda czy mit?)
5) Nawozimy piasku (jakiego? Do jakiej konkurencji ktory jest najlepszy?
6) Czerpiemy przyjemnosc z jazdy, bronujac ujezdzalnie (jakie brony na jakie podloze?)
Ale jak się pozbędzie humusu, to warstwa pod spodem i tak będzie twarda i nieelastyczna, a profesjonalne podłoże to się charakteryzuje też elastycznością. Czyli coś jednak by trzeba nawieźć chyba w to miejsce?
jak to mozliwe, ze wpisywalam wyraz "podloze" w roznych konfiguracjach do wyszukiwarki i nie pokazalo mi zadnego tematu? 😜
Przymiotnik "profesjonale" jest oczywiscie prowokacja 😉 Ale chodzi mi o taktyke zrobienia jak najlepszego podloza.
A co sadzicie o gruzie? Jaki powinien byc? Slyszalam, ze cegly sie buijaja - czy to prawda?
może można scalić tematy?
mnie tez wyszukiwarka czasem nie działa... lepiej już korzystac z opcji szukaj, niz z okienka po prawej stronie.
alfalt bardzo sztuczny, ale łatwo go dostać jako destrukt. teraz tym łatwiej, że dużo remontów, których obsługa nie bardzo wie, co z nim zrobić. z czasem się ubija i twardnieje. cegly tez opadna, poza tym nawet dość niekontrolowanie- sa kruche i wstrasy po jakimś czasie je rozwalą
Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami z drenowaniem placu: jakie rury, odległości, co na rury, co pod i wszystko inne co warto wiedzieć :kwiatek: