Kottex Potwierdzam i Maję i Madźkę. Obydwie "operują" dokładnie w tych okolicach.
Już drugi rok szukam dla siebie stajni i chyba wreszcie znalazłam 🙂 Byłam dziś w stajni Hubal k. Jazgarzewa i choć wszystko jest tam jeszcze właściwie w trakcie budowy, stajnia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Konie w lecie stoją cały dzień na pastwisku, a w zimie dostają siano na padok (a o to trudno w tej okolicy). Hala jest olbrzymia, z dobrym podłożem. Można pojechać do lasu na spacer bez przejeżdżania przez żadną drogę/asfalt. Karuzela i kryty lonżownik są murowane, boksy duże, stajnia widna, dwie myjki. Co prawda zewnętrzny plac jest dopiero w budowie i obejście wymaga jeszcze nieco pracy, ale cała reszta wygląda bardzo obiecująco. Jeśli opieka nad końmi dorasta do infrastruktury, to czego chcieć więcej 🙂
i bardzo dobrze, że przybywa po tej stronie miejsc z dobrymi warunkami dla konia i jeźdżca. A siano na padokach - faktycznie nie za często sie zdarza.
Jeśli opieka nad końmi dorasta do infrastruktury, to czego chcieć więcej 🙂
A dorasta? Bo tu jest podobno "pies pogrzebany" w tym miejscu.
Nie mam pojęcia, jeśli ktoś coś wie to chętnie się dowiem.
Szukam informacji o stajni MANDRA w Korfowem. Ktoś, coś?
Edit.
Chodzi o tę stajnię http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/63088
Ponawiam pytanie. Naprawdę nikt nie zna tej stajni?
Marianna Znać, to znam ale z koniem nie stałam 😉 I nie słyszałam aby któryś z re-voltowiczów tam stał, ale może się mylę?
Szukam kogoś kto stoi w stajni Konie i Kropka obok Konstancina :kwiatek:
Szukam opinii o stajni w Czernidłach. Ktoś wie co się tam teraz dzieje? Ktoś może tam stał albo stoi nadal?
Niestety muszę postawić konia na łąki ( wałach hucułek ), szukam najchętniej po zachodniej stronie W-wy dobrego miejsca na odpoczynek . Najważniejsza opieka i dbanie o konia. Infrastruktura jeździecka nie jest potrzebna . Jeżeli mozecie coś polecić podawajcie z cena tu lub na priv.
Potrzebuje informacji o Stajni Borkowo czy ktoś coś kojarzy, słyszał?
[quote author=Marianna link=topic=46.msg2715716#msg2715716 date=1506328782]
Szukam informacji o stajni MANDRA w Korfowem. Ktoś, coś?
Edit.
Chodzi o tę stajnię http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/63088
Ponawiam pytanie. Naprawdę nikt nie zna tej stajni?
[/quote]
Kiedyś stajnia słynęła z dość specyficznego właściciela, miał swoje zdanie i wiedział wszystko najlepiej. byłam tam kilka razy ale dawno temu. Położona w pięknym miejscu z dala od drogi. A jak tam jest teraz to nie mam pojęcia.
EchelonMaja, co chwila tam się zmienia dzierżawca
EchelonMaja, co chwila tam się zmienia dzierżawca
To wiem, posiadłość wystawiona jest na sprzedaż zastanawia mnie jednak... dlaczego? Czy dzierżawcy szurnięci czy z miejsce jest coś nie teges.
czy to ta stajnia na 5 koni w Borkowie , która oglasza się z boksami?
czy to ta stajnia na 5 koni w Borkowie , która oglasza się z boksami?
Tamta jest obecnie dzierzawiona z ale na sprzedaż i ma 12 boksów w sumie.
Czy ktoś poleci stajnie w okolicy Wesoła /Stara Miłosna i nie będzie to Szwadron? 😀
Obowiązkowo hala i padoki/kwatery 🙂
Z góry dzięki!!!
EchelonMaja, miejsce jest bardzo fajne, nad samą Wkrą, stajnia na 12 koni, mały kawałek socjala, pomieszczenie mieszkalne na górze, grill i ogródek
minus część pastwiska jest za drogą, konie trzeba przeprowadzić przez ulicę
inna sprawa że stajnia kameralna jeśli jest pełna to opłaca się dzierżawić w innym wypadku zero opłacalności, chyba że będziesz miała na własność 😉
co do dzierżawców to mam swoje zdanie 😉
Czy ktoś poleci stajnie w okolicy Wesoła /Stara Miłosna i nie będzie to Szwadron? 😀
Z góry dzięki!!!
Hornet może Polana w Góraszce?
I Konik Stary - ale nie ma miejsc obecnie bo pytałam..
EchelonMaja, miejsce jest bardzo fajne, nad samą Wkrą, stajnia na 12 koni, mały kawałek socjala, pomieszczenie mieszkalne na górze, grill i ogródek
minus część pastwiska jest za drogą, konie trzeba przeprowadzić przez ulicę
inna sprawa że stajnia kameralna jeśli jest pełna to opłaca się dzierżawić w innym wypadku zero opłacalności, chyba że będziesz miała na własność 😉
co do dzierżawców to mam swoje zdanie 😉
Myślałam nad kupnem na własność. Ale już wiem, że niestety nie jest to takie łatwe jakby się wydawało...... Ah te przepisy....
Pewnie chodzi o ustawę o zakupie ziemi rolnej.
EchelonMaja, jak to ?
Ustawa o rolnikach, kupowaniu powyżej 3 tys m2 itp......
Tą ustawę można "obejść". Popytaj w ANR.
jak się kupuje gospodarę w całości to nie ma ograniczeń, dopytaj prawnika, w grę wchodzi jeszcze meldunek czy masz na Mazowszu
Z góry dzięki!!!
stajnia budziska
Hej czy ktoś zna wałacha Centon? Kary, z dużą gwiazdą, jakieś odmiany na tyłach. Postawny koń, lekko garbonosy, SP. Matka Centuria, ojciec Kołczan. Obecnie ma około 16 lat. Podobno stoi w Warszawie. Wie ktoś gdzie? Poproszę kontakt na priv.
Czy ktoś z obecnych stoi może w stajni w Malcanowie? :kwiatek: