poznajmy się

Averis   Czarny charakter
01 czerwca 2009 21:58
A to nam się trefniś-chichotek na forum trafił  😁
no to co, teraz kolej na mnie.
Wiem wiem, kolejna 13 latka.
No to tak, mam na imię Ala(nie cierpię tego imienia, więc Grafitkowa)13 lat, od 6 jeżdżę konno, od 3 lat pcham się na zawody gdzie się tylko da, swojego konia nie mam, dzierżawionego tez, jeżdżę na tym co dostane (los dziecka bez kasy), zazwyczaj surowe młodziaki, wredne kucyki oczywiście, które przy każdej nadążającej okazji, pokazują różki  😀iabeł:, praktycznie co miesiąc zmieniam konia, trudne do wytrzymania psychicznie, ale trzeba jakoś te swoje plany realizować.
Nie cierpię gór, za to kocham morze.
Z wyglądu...Wysoka blondynka
To tym razem JADZIA! 🙂 ...

Mam na imię Paulina, mam 18 lat (prawie xD), konno jeżdżę 7 lat, od ok.3 lat jeżdżę sportowo... Dzierżawię konia od ok. roku... Jeździmy razem na zawody i jest fajnie ... xD ( krótko zwięźle i na temat) ee... Co do jeździectwa too jeszcze mogę powiedzieć ... ee ... osiągnięcia moje to ODZNAKA?! ... narazie tylko brązowa, ale planuję zrobić srebrną w niedalekiej przyszłości 🙂 ...
Co do wyglądu: Brunetka (z różowymi pasemkami) niskiego wzrostu... Ciemne, niemal czarne oczy... Kolczyk w języku i tatuaż na piersi xDD ... Kolczyk i tatuaż to tak na marginesie 🙂 ... Nie myśleć sobie że jestem jakaś eee... no nie wiem, ale różne zdania mają ludzie o tych co mają kolczyki i tatuaże w różnych miejscach xD ... zapewniam, ja jestem całkiem normalna... xD a przynajmniej tak mi się wydaje xD ...
Mogę jeszcze powiedziec coś o charakterze... Więc, jestem dość zmienną osobą pod tym względem ... Czasami miła, sympatyczna, a czasami nie do zniesienia, kłótliwa i nie miła... Ale częściej ta pierwsza część xD ... Poza jeździectwem interesuje się psami! ... Kocham te małe stworki (małe w porównaniu do koni) ... W domu posiadam dwa psiaki ( cocer spaniela i owczarka niemieckiego) ... Uwielbiam pracować ze zwierzętami a w szczególności z psami... Dlatego chciałabym wiązać moją przyszłość z tresurą psów... Pozatym kocham taniec!! ... Od 1 klasy podstawówki należę do zespołu tanecznego w mojej miejscowości... Jednak przez ostatni rok ze względu na konia zaczęłąm zaniedbywać zespół ... Ale od przyszłego roku (szkolnego) wracam do formy 🙂 ... Być może zobaczycie mnie w 5/6 edycji You Can Dance xDD... (taki żarcik) xD ... To chyba wszystko o mnie 🙂 ...

Dziękuję za uwagę, Jadźka
Witajcie ! 😉

Na forum trafiłam całkiem przypadkowo, szukając różnych porad do gry "Howrse" ;>.
Od jakiegoś już czasu miałam tu zawitać, jednak dopiero dziś się zdecydowałam...
No, więc tak, konno jeżdżę od ponad trzech lat, posiadam również "w połowie" własnego wałacha - (Arras xo).
Zwą mnie Gosia, choć wolałabym, abyście  wy zwracali się do mnie po nicku ;D Pochodzę z okolic Krakowa.
Konie kocham nad życie, ale jak wiadomo nie są one moją jedyną pasją. Od zawsze interesowała mnie także kynologia, nawiasem mówiąc nie tylko mnie, toteż obecnie posiadamy 5 psów 😉. Interesuję się tańcem, muzyką, mam również swojego idola ;]

Ok tyle. Wiem, mało, ale myślę, iż na razie wystarczy, w razie potrzeby zadawać śmiało pytania ;> !
..
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
08 czerwca 2009 17:07
Dla mnie Dworcika i Opolanka wykonują kawał porządnej roboty. Nie rozumiem stwierdzenia - ,,I sprawdzała ortografię" to chyba nie jest sprawa pierwszorzędna?  W każdym razie  Powodzenia.
..
ale przecież można sprawdzić ortografię..
..
opolanka   psychologiem przez przeszkody
09 czerwca 2009 08:52
w tym wątku się przedstawiamy, są inne watki, w których można podyskutowac o moderacji
O, ja się tez przedstawię, jakoś wcześniej pomijałam ten wątek 🙄
Mam na imię Ania, 21 lat, mieszkam we Wrocławiu i studiuje tu psychologię(społeczną). Mam trochę zwierzaków - psa, koty, rybki i konia 🙂 Z końmi jestem od 10 lat, początkowo była rekreacja, potem mały sport, potem zabawa z 'naturalem', a obecnie zainteresowałam się szkoleniem pozytywnym i to je stosuję na psie i koniu w tej chwili(dokładniej chodzi o szkolenie przy użyciu klikera). Jest to coś, czego długo szukałam, co bardzo mi pasuje i co moje zwierzęta wyraźnie lubią - na pewno studiowanie psychologii miało wpływ na to, że zaczęłam szkolić tak a nie inaczej.
Od jakiegoś czasu zajmuję się także hobbystycznie 'naturalną' pielegnacją kopyt.
Moim ulubionym zajęciem jest przesiadywanie na pastwisku i oglądanie jak mój koń je trawę 😎 Kocham długie spacery z psem po pobliskim parku, włoską kuchnię, książki, uwielbiam podrózować(poza lotami, bo boję się samolotów), lubię imprezować(choć jeśli o to gdzie i z kim, to bywam bardzo zmienna) nałogowo oglądam niektóre sporty jak piłka czy biathlon(moja ukochana drużyna od zawsze to Manchester United - ale to raczej wyjatek jeśli chodzi o kibicowanie nie-Polakom) i ogólnie nie lubię sie nudzić, choć też nie jestem osobą, która lubi być bardzo zmęczona 😎 Wiecie, tak sobie pośrodkuję wszystko...
Herbate pijam tylko z mlekiem, kawy nieznoszę.
Wakacje od kilku lat spędzam na Wyspach pracując(jak do tej pory przy koniach, ale staram się by kazda kolejna praca była coraz bardziej wymagająca - w tym roku będę Head Groomem, będę miec paru pracowników i sporą ilość koni pod sobą, więc już czuję lekki stresik jak sobie poradzę 🙂 i mam tam wyzwanie w postaci 'konia nie do zajeżdżenia' - będę próbować szkolić go za pomocą klikera, bo to dla niego ostatnia nadzieja, zwiedził już kilku specjalistów 'klasycznych' czy 'naturalsów' i na razie nic nie skutkowało 🙁 ).
Tak jeszcze dodam, że jeśli chodzi o muzykę to lubię 'starocie' - Sinatra, Nat King Cole, Beatlesi, czy bardziej współcześnie np Oasis. No i kocham tradycyjną muzykę irlandzką oraz szanty  😀iabeł:
No i mam swojego ulubionego aktora -  Roberta Redforda 😜
to i na mnie przyszedł czas 😉
mam na imię Dorota  za mną dopiero 😉 22-wie wiosenki, mieszkam w Gdańsku i studiuje Arch.Kraj. w Sopocie.
Zwierzaki towarzyszą mi od maleńkosci konie,kozy, psy,koty,kóry,kaczki... taki mały zwierzyniec :P Rutek (bo tak nazywam małego) ma 15 lat i tyle go mam 🙂 ale jeżdże ok 8 (jakoś nie mogłam się do niego wczesniej przekonac, mały agresor z niego 😉) jeżdże czystą rekreacje  i bardzo mi to pasuje 🙂  nie zamienie Małego na żadnego innego... i wiem że innego nie bedzie bo przecież kocha się tylko raz 🙂
Ps.pozdrawiam wszystkich voltopirów  :kwiatek:
Witam 🙂

Paulina , lat 17  🙂 Mieszkam 12 km od Tczewa , Damaszka/Turze  mam stajnie i w tym 20 koni i agroturystyke . Chodzę do Technikum Hodowli Koni w Bolesławowie . Jeżdze na koniach 6 lat w tym 3 lata trenuje skoki przez przeszkody . W tym o to momencie pracuje z 3 końmi : 2 kobyły i ogier. Ale nie długo chyba   jeszcze jakieś dojdą młodziaki .

Jestem wybuchową dziewczyną, jak to nie którzy mówią UDANĄ  , uśmiecham się cały czas i również głupkuje 🙂😉 Lubie przebywać w  towarzystwo  męskim ponieważ, na puste lalki patrzeć nie mogę , jeżeli mam trzymać się z jakimis koleżankami One muszą byc takie udane jak JA  😁 Znam takie i z NImi bardzo dobrze sie czuje 🙂😉

Wcześniej , gdy WGL nie byłam zainteresowana końmi , trenowałam tańce towarzyskie i nowoczesne.. Do teraz to uwielbiam ale mam problem z powypadkowy  kolanem ale ograniam  😎

Uwielbiam jeździć do SO w Łącku . Mój tata tam się urodził, mieszkał i jeździł . Kocham tam przebywać  , bawić sie  😀iabeł:

Przez 3 sezony jeżdzenia zawodów udało mi się  zdobyć : licencje , III klase sportową i II klase sportową   z czego jestem bardzo zadowolona   👀

dobraaaa . jeszcze tylko coś  🤣

Aura

Aza

Landrat L

pozdrawiam  🤣
Zebrałam się w końcu żeby się przedstawić 🙂
Mam na imię Karolina, mam 17 lat, mieszkam nieopodal Warszawy, a dokładnie w Otwocku, gdzie cudem zdałam do 2 klasy liceum na mat-fizie  🤣 Nadal się zastanawiam co ja tam robię, bo ze mnie żaden ścisły umysł  😂 Jeżdżę konno od 3-4 lat, krótko jak na jeździectwo, ale zdążyłam już wiele doświadczyć. Na początku pomagałam przy hipoterapii w zamian za jazdy, również pomagałam przy zawodach parajeździeckich. Potem przez prawie 2 lata trenowałam konie wyścigowe po przepięknych lasach (stajnia nie jest prowadzona na Służewcu), co dotąd chyba najmilej wspominam 😀
A tak o mnie to interesuje się główne sportem i trochę ogrodnictwem, a jestem uzależniona od komputera. I śmiało mogę powiedzieć, że jestem nieśmiała 😡
Persil   ~..Czy można zgłosić nieprzygotowanie do życia ?
15 sierpnia 2009 20:55
Hej .Mam na imię Kasia.Mam 13 lat.Z natury jestem spokojna ,zruwnowarzona i grzeczna ,nie puskująca xD 👍 🤔wirek:Uwielbiam konie .W przyszłosci chciałabym zostać  Albo prawnikiem albo pediatrą.Myślałam też nad policjantką na wydziale kryminalnym ,ale jest to zbyt  stresujace a ja wole nie miec nic na gfłowie.Teraz ide do gimnazjum ,i opikuje się  roczną jaszczurką ,którą traktuję jak dziecko.Kocham zbierac grzyby.Kocham florystyke .Uwieliam słuchac Kasi Klich i Kasi Kowlaskiej.Jezeli jestes moja bratnią duszą ,napisz chętnie popisze na gg. :*
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
15 sierpnia 2009 21:02
Kasia M, jak chcesz zostać prawnikiem, to raczę już zacząć zwracać uwagę na ortografie i znaki interpunkcyjne. Akurat w zawodzie związanych z prawem ma to znaczenie. A, że przy okazji ułatwie to czytanie i rozumienie wypowiedzi innym użytkownikom forum, to inna sprawa. można też zawsze kliknąć w przycisk "Sprawdź ortografię" umieszczony w tym samym rzędzie, co "wyślij".
Cześć!
Imię: Kinga
Rok urodzenia: 96
Miejsce zamieszkani: Żyrardów/Nowy Sącz
Zainteresowania(oprócz koni) : Muzyka (rock, rock'n'roll, rythm and blues, lat 60-70) Perkusja, Medycyna, Biologia.
Nie lubię: Techno, rapu, hip-hopu, kiczu, wielbienia szatana, szkoły, dresiarzy, dziuni.
Od kiedy w siodle: Od roku ale jeżdżę sporadycznie więc jeżdżę co tu dużo mówiąc słabo.
inne
Lubie robić "psikusy".Lubie kiedy ludzi się śmieją z mojego powodu.
w końcu wynalazłam wątek od którego powinnam zacząć  🙂
Kasia
rocznik 86
w przydomowej stajence trzymam trzy Qnie 😉, 2 wałaszki i kobyłę. Wałaszki młode bo jeden prawie 4latek, drugi prawie 3 latek, kobyła ciut starsza 15stka w tym roku jej stuknęła. Oprócz koni 4 koty, 3 psy...
ze mnie i moich Qni to jak na razie tylko marne rekreanty no ale wszystko przed nami  😉
Cariotka   płomienna pasja
13 lutego 2010 19:44
Cześć. Nazywam się Justyna. Urodziłam się 18 lat temu. Mieszkam w Krakowie i zawsze czekam z upragnieniem na weekend, bo wtedy wyjeżdżam na wieś żeby zregenerować się. Zaczęłam jeździć konno 6 lat temu żeby przestać się bać koni, jak chciałam przestać bać się żab to kupiłam sobie dwie, niestety zdechły. Cztery lata jeździłam na hucułach. Na duże koniki wsiadłam jak poznałam Płomyka, który stał się miłością i pasją mojego życia. Rok temu postanowiłam go kupić. I tak też się stało. Moje życie zmieniło się o 180 stopni. Stałam się sznurkowcem i zaczęłam się interesować struganiem kopyt. Uwielbiam czytać książki, które uczą mnie jak przebywać z ludźmi. Często oglądam filmy historyczne. Chodze do biol chemu, ale uwielbiam historie i chce iść na germanistyke. Staram się żyć bezstresowo. Lubie słuchać ludzi, którzy potrzebują wysłuchania. 😉
Cześć 😉
Mam na imię Nika, mieszkam w Krakowie, za dwa dni skończę 19 lat, z końmi związana jestem od kąd pamiętam. A jeździć zaczęłam w wieku lat 6 w ojk Pegaz, pod okiem p. Germana śmigałam na kucyczkach😉 Potem kontuzja wykluczyła mnie z jeździectwa na ładne kilka lat, więc bywałam tylko na obozach jeździeckich to tu, to tam 😎 prawię rok temu powróciłam do świata koni, tata rzucił mnie od razu na głęboką wodę kupując mi niespełna 3 letniego ogierka. Przewróciło mi to świat do góry nogami, ale to moje największe szczęście!! Od wiosny zaczynamy jeździć  😅
No to i ja zacznę  😀
Mam na imię Beata, 16 lat, jeżdżę 4 latka  🏇
Teraz udaję się do liceum, później na studia ekonomiczne chyba. 😎
W przyszłości możliwe, że będę kombinować z założeniem jakiejś małej stajni  😁
Aktualnie trochę trenuję, pomagam przy koniach. 🥂
Od września wydzierżawię jakiegoś konia i postaram się zdać brązową odznakę. 💃
I lubię emoty z Volty!  👍
Marta
25 lat 🙂 zamieszkała na dolnym śląsku.
Od prawie roku mężatka ( mój mąż całe szczęście też jest koniarzem), mama 2 miesięcznej Julci ( przyszłej koniary)🙂, posiadaczka świnki morskiej zwanej agentem "P" o imieniu Polly 🙂

Jeżdżę konno ponad 3 lata  🤣  ale z końmi jestem związana całe życie. Moi rodzice mieli konie, razem jeździliśmy na zawody ( podobno strasznie się nudziłam) 😉.  Moi rodzice przestali to ja zaczęłam. Mam konia imieniem Alcoa i jest to klacz pełnej krwi angielskiej (moją miłością są folbluty).
Jeżdżę w Jaroszówce jak i w Mysłakowicach/ Karpacza.
      Aktualnie:
Uzależniona od forum 🙂
trenuję ( powróciłam do jeździectwa 4 tyg po porodzie )  🏇
i zaopatruje się w szmatki dla koni 🙂
wychowuję córeczkę i męża  😁
W wolnej chwili czytam książki i prasę o koniach, bawię się w fotografię, jeżdżę na Partynice na wyścigi jako widz 🙂. Lubię taneczną muzykę i imprezki w dobrym gronie 🙂

TeQuila ^^   To tylko ja... xD
04 kwietnia 2010 13:50
Nazywam się Julka (Król Julian ^^)
Lat mam 16, wzrostu 160cm, wagi... nie ważne 🤔
Lubię muzykę GrubSona, OSRT-ego, Juniora Stressa i takich ziomów  😎
Nie dawno kupiłam konika, którego kocham... I mam psa.
Jestem znanym w Świdniku (koło Lublina) blokersem 😁
iii niestey uczęszczam do ośrodka szkolno-wychowawczego ... 

Pozdrawiam wszystkich z LSW i LBN  🥂
Cześć. Jestem Adrianna, mówcie do mnie w skrócie: Adii, bądź Ada. Kocham konie, niestety na nich nie jeżdżę. Aktualnie pragnę skakać przez przeszkody. Skaczę przez belkę (mój rekord: 120 cm, przy moim wzroście 157 cm. Skaczę tak normalnie, nie że plecami na ziemię. 😀) od roku. Moim hobbym jest jazda na rolkach i rysowanie koni. Jestem szatynką, mam niebieskie oczy. Ważę 45 kg ( 🤔 ), mierzę 157 cm wzrostu. Coś jeszcze?
No to i ja sie odwaze jako ze niedawno sie zarejestrowalam  😎
Mam na imie Ewa, urodzilam sie w latach 80-tych poprzedniego stulecia ;P Obecnie studiuje sobie zagramanica psychologie z kryminologia, a w wakacje planuje sie w koncu zabrac za kurs instruktorski. Jestem szczesliwa posiadaczka czterokopytnego, od, hmm... prawie 7 lat. Moj kun, tak jak i jego pancia, jest leniwy i kocha jesc  😍 (z tym ze kon preferuje marchewki, a pancia czekolade 🙂
Z zainteresowan niekonskich uwielbiam: narty (ktorych nie mialam na nogach od chyba 4 lat, ale w ta zime juz musze nadrobic!!!), dobre kino (z filmami Pedro Almodovara na czele), ksiazki, szczegolnie tworczosc Agathy Christie i Joanny Chmielewskiej, oraz Hiszpanie i jezyk hiszpanski  😀
Tak w duzym skrocie to by chyba bylo na tyle  😉
A.   master of sarcasm :]
16 sierpnia 2010 08:04
Dworcika wrzucila tego linka, wiec normalnie nie wytrzymam, musze sie wpisac  😜 😁

Wiekszosc szypiorkow zapewne mnie nie zna  😎 a nawet co poniektore geriavity zalapuja dosc pozno ze ja to ja  :winko:

Na starej volcie wystepowalam jako A., tu niestety mam problem z wejsciem na mojego tradycyjnego nicka  👿 wiec widnieje pod trzema znakami zapytania 😁

maniak wyscigowy od 1988 roku  😜 jesli by kto nie wiedzial  😁
Ponieważ podrzucono mi tego linka, to już teraz muszę parę słów o sobie napisać  😎

Przeczytałam parę wcześniejszych powitań i wyszło mi, żem stara, więc się wiekiem nie pochwalę  🤣 Przygodę z końmi zaczęłam w podstawówce na obozach konnych, ale miłość była krótkotrwała i wróciła dopiero jakieś 2 lata temu. Im dłużej jeżdże, tym więcej zauważam rzeczy, których muszę się nauczyć..  🏇

Zawodowo siedzę po uszy w funduszach inwestycyjnych i emerytalnych, prywatnie mam męża od lat już 6, który niestety za nic na świecie nie daje się namówić na jazdę konną, bo "konie śmierdzą i to sport dla bab"  🤔wirek: Internetowo jestem uzależniona od forum, które kiedyś było ślubnym, a teraz jest typowo babskim  😅

Nick to pierwsza litera mojego imienia, a awatar z ulubionego komiksu z dzieciństwa  😍
busch   Mad god's blessing.
16 sierpnia 2010 18:02
Dżej - jaki to komiks? Bo twarz mnie zaintrygowała  😀
chyba Thorgal ..
Thorgal raczej nie (chyba że to "Ja Jolan", ale wątpię - nie wygląda na Rosińskiego)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się