Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

madox- gratuluje! przesliczna corcia!! :kwiatek: :kwiatek:

ushia- serdeczne zyczenia dla twoich jubilatow!

ana- u nas nadal noce zapieluchowane, bo jeszcze nam sie nie zdazylo zeby wstal rano z sucha pielucha. moze to przez to, ze tycjan bardzo duze pije. nie umiem mu ograniczyc picia pod wieczor, tak sie przyzwyczail, ze musi pic i juz. nawet lezac juz w lozeczku musi chociaz kubek wody wypic. z jednej strony ciesze sie, ze pije a z drugiej troche mnie to martwi wlasnie pod katem pieluch. nasza pediatra spytala jakie ja mam zwyczaje co do picia. jak powiedzialam, ze pije ok. 5 lirow wody dziennie to zamarla 😂 widocznie tycjan przejal moje zwyczaje i ciagle pije wode.
takze ja niewiele pomoge, po prostu wkladam pieluche i juz.
za to w ciagu dnia tez jestesmy bez pieluchy, czasami (ale to moze raz na tydzien, dwa) zdazy sie wypadek. najlepszy jest tycjan na basenie- bo tez wola ze chce siku 🤣
Madox, serdeczne gratulacje, super dziewczynka!  :kwiatek:
madox Juhuhuuu!  😅 Następna śliczna panna! (w sam raz różnica wieku dla mojego młodego  😁 - muszę się zacząć pilniej tegorocznym voltowym pannom przyglądać  🤣 a nuż synowa jest wśród nich?  :hihi🙂
ana Dzięki za info o Voxie, lateks byłby super (dla starszego malca). My mamy właśnie łóżeczko 140x70 i "potknęliśmy się" o materac (na allegro nic nie było  🙁). Na razie wpakowaliśmy materac z Ikei 160x70, zagięty przy wezgłowiu. Gdy Witek trochę podrośnie będę musiała zakupić 140x70, albo... dospawać kawałek łożeczka  😜
Co do pieluchy w nocy - to mój nadal! śpi w pampersie - i, niestety, nadal mokry po nocy. Ale on masakrycznie dużo pije, starszy też tak miał (a córa - nie, bardzo szybko w nocy był spokój), aż przyszedł piękny dzień, kiedy było sucho  😅 Spotkałam się z różnymi ideami na ten temat, w tym z budzeniem w nocy (lub z noszeniem śpiącego do kibelka - dziękuję, to nie na mój kręgosłup). Ja bym dla własnej wygody i spokoju malca nadal pieluchowała, tylko nie "normalne" pampersy, tylko pieluchomajtki - pampers ma teraz super takie z dinozaurami, a huggies? z obrazkiem, który znika gdy mokro  🙁. Wtedy można wytłumaczyć, że to są takie majteczki, które mają być suche, takie "inne", dla "dorosłych chłopców" - a zabezpieczenie by było, i stresu mniej, i kosztowne nie bardzo (skoro często zostawałby suchy). No ale ja mam takie podejście, żeby stresów sobie i dzieciakom oszczędzać (wystarczająco wiele jest takich, których uniknąć się nie da 🙁)
I np. niezmiennie pozytywnie bawi mnie tekst, że "siedmiolatka z butelką nikt jeszcze nie widział"  😂
O pięciolatka w pampersie w nocy też trudno (chociaż się niebezpiecznie zbliżam  :icon_mad🙂, natomiast można przegiąć w drugą stronę - widywałam noszonych w nocy do łazienki ośmiolatków! Czyli w sumie jestem zwolenniczką: stres, zmiana, choroba = mokro - to pieluchomajtki i po stresie dla wszystkich, niezależnie do wieku.
A my dzisiaj w domku na zwolnieniu lekarskim. Boguś od 1 w nocy wymiotuje. Nad ranem biegunka. Ogólne przemęczenie i wilgotne czółko. Innych objawów brak. Teraz bidulek śpi, a ja wywieszam kolejną pościel. Dobrze ze kołdry i poduszki tez można prac w pralce.
Madox gratulacje, śliczna dziewczynka!!!
Madox, gratulacje 😀
Aaa wiedziałam że po weekendzie w końcu coś wyjdzie 🙂

Na szybko Eurydyka i Madox moje wieeeeelkie gratulacje, bo już się martwiłam, super że jesteście już z dzieciaczkami jakkolwiek by się to nie odbyło 😉

Bogdan ajajaj oby to tylko jakieś podtrucie, trzymaj się
Dzięki dziewczyny :kwiatek: - tak tak, wracamy do pieluch w nocy 🏇 Albo pieluchomajtek! A czy te ostatnie są mokre w środku po sikaniu? Czy chłoną wszystko jak normalne pieluchy?

Deb - wiem, że od cioci Halo, czytałam 😎 🤣

Bogdan - trzymaj się! Dużo zdrówka dla Bogusia, oby to było zwykłe lekkie grypsko żołądkowe 👿

Kto następny do porodu? Ja się pogubiłam już. Gwash...Ty chyba miałaś jakąś listę? 😅
ana Chłoną wszystko - tylko rozmiarówkę (kg) mają inną - uwaga!
Bogdan Czym leczysz? Standart: smecta + cocacola, czy coś dostał konkretnego? Ach, jak ja nie lubię takiego "stereo"  😫 Oby szybko minęło.
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
08 czerwca 2009 12:22
Madox gratulacje!!!! Martnka jest sliczna  😍 .Napisz jak sie czujesz i jak znioslas cc ? Z innej beczki to powiem Ci Kochana newsa ze Twoja ulubiona piosenkarka Paulla kompletnie oszalala dla mojego eks haha 🙂
Kochani ja kompletnie nie mam czasu na nic,sledzilam tylko porody 🙂 w pracy full,Lider pojechal juz do Galkowa bo tam bede spedzac cale 2 miesiace a on bedzie teraz koniem slubnym Mariki Antolak,Bianka rosnie i duzo sie bawi (nie sadzilam ze takie male dziecko lubi zabawki,ale Pani doktor powiedziala ze ona jest jak 3 miesieczne dziecko w kwestii rozwoju umyslowego a 3 miesieczne juz lubia sie bawic 🙂 ) no i po mamusi gada jak najeta 🙂 musze Wam to nagrac i pokazac bo nie da sie opowiedziec.No wiec mam wszystkiego po kokarde 🙂 !!!
Buziaki dla Wszystkich
Małz do lekarza pojechał bez nas.
Dostalismy acidolac, diphergan (nie wiem dlaczego???) oraz jakies czopiki torecan i nifuroksazyd.
Halo własciwie to tez zawsze podaję cocacole, ale dzisiaj tak wyszło,że nic w lodówce nie ma. Jak przyjdzie starszy ze szkoły to napewno bedzie ja miał ze soba ( Kris jak sam mówi jest od cocacoli uzalezniony- osobiscie wolę takie jego uzaleznienie niz np od piwa-a tu u chłopaków to sie zaczyna  :marze🙂

Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
Eurydyka   tu stać się może coś nowego
08 czerwca 2009 12:33
Madox - gratulacje 💃 :kwiatek:!

halo -Martynka to raczej śliczna panna dla mojego kawalera 😉

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :kwiatek:

A to nasz przystojniak 😍

Eurydyka, Madox, gratulacje!!! 😅
dempsey   fiat voluntas Tua
08 czerwca 2009 13:12
Eurydyka och jaki fajny chlopak!  😀 😀 super ma nosek 🙂 i jakos tak patrzy jak trzymiesieczniak co najmniej

no to teraaaz.... M4jek, M4jek, M4jek!! do boju 😉
euredyka, halo  wasi synowie są  😍 sama się w nich zakochałam !  No ale Martynka ma trochę uroczych rywalek np. Bianka pani Karoli, Milenka, Anasia, a wiek nie gra roli .... naprawdę!  
Karola  Paula to nie moja ulubiona piosenkarka  😂 mi sie podobał jej jeden kawałek a teraz ma drugi fajny 🙂 louzik  😅
A w życiu tak bywa że ludzie tracą dla kogoś łepek, może coś z tego będzie  🏇
CC - ........................................( no coments ) wracam do siebie, jak narazie jestem od soboty w domu dziś wyszłam na balkon się przewietrzyć uderzyło mnie świerze powietrze tak mocno że aż poszło w kark, ....  
abre,sienka, szpecik   😎 dzięki
Cudownych panien i kawalerów to tu zatrzęsienie  🤣 Jeżeli prawdą jest twierdzenie, że w gronie 50 osób zawsze można znaleźć partnera - to wystarczy, żeby wszystkich wzajemnie poswatać  🤣 Sądząc po tempie wydarzeń - to już będzie za chwilę  😍
A jak tam milusia?
Madox żadnych "no coments", gdy wspomnienia troszeczkę przyblakną, to oględny opis "przypadków" prosimy. Voltopiry głodne  🍴
EURYDYKA!!
jaki "dżolo"
normalnie wymiata!

🏇
Eurydyka - CUDNY!!! 😍

Halo - dzięki za rady :kwiatek:

Bogdan - nasza ped. przepisuje zawsze dodatkowo Dicoflor 30 (bardzo fajny probiotyk na florę jelitową-bez recepty). Ale generalnie przy biegunce powinna być totalna dieta 24 godzinna, żeby odbudować kosmki jelitowe (woda+ewentualnie wafle ryżowe) I powinno być dobrze :kwiatek:
Biala   z wieku geriavit z rozumu szczypior
08 czerwca 2009 14:05
Madox: ogromne gratulacje, śliczna Martynka.  😍 😍
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
08 czerwca 2009 14:13
Kochane gratuluje slicznych dzieciaczkow 😜
Ja jeszcze z brzuchem,ale dzis po badaniu wiadomo, ze niedlugo 😁
KTG super, maluch wierci sie jak szalony, glowka juz mocno przyparty do wyjscia, no i mam 3cm rozwarcia...
jesli nie urodze do niedzieli to moja prowadzaca kazala sie zglosic wlanie w niedziele po 10 do szpitala jak ma dyzur i powiedziala, ze bedziemy dzialac 😉
Oby tylko poszlo naturalnie, bo ja juz chce tylek w siodlo wsadzic  😜, a po cc to tak nie za szybko chyba?
Hmm, milusia (oczywiście kibicujemy!) nie byłabym taka pewna, czy po cesarce później  🙁 (choćby po Karoli sądząc) - tak czy inaczej sama się przekonasz - i na to rady nie ma. Druga "zła" wiadomość jest taka, że gdy maleństwo oczkami zamruga - to konie jakoś bledną odrobinę  😎
Ale generalnie przy biegunce powinna być totalna dieta 24 godzinna, żeby odbudować kosmki jelitowe (woda+ewentualnie wafle ryżowe) I powinno być dobrze :kwiatek:

dokładnie tak, tylko z tą dietą to tak zupełnie sie nie udaje, Boguś wyniósł już dwie suche skibki chleba, wyjadł środek (rozrzucajac połowe po podłodze-ale to norma prawda?), a reszte dał Krisowi  😉
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
08 czerwca 2009 15:20
Halo-ale ja wiem, ze dzieciatko najwazniejsze-juz jeden 3letni skarb kradnie codziennie moje serce 🙂, teraz beda dwa skarby, ale damy rade.
A co do cesarki to chyba roznie bywa-moja kolezanka miesiac do siebie dochodzila...
Ja po urodzeniu Filipa juz tydzien po wyjsciu ze szpitala na chwile wsiadlam, a po 2 tygodniach regularnie zaczelam jazdy-ja na koniu, maly w wozku na lub kolo padoku, babcia lulala, a jak zaszla potrzeba to szybko zeskakiwalam z koniska by nakarmic mlodego 😉
No... ja podobnie (tylko babci nie było  🙁) 😁 ale gwarancji niet  🙁 Hi, hi - Ty też z tych dla których aksamitne chrapy ciągle konkurencyjne względem słodkiego, mięciutkiego policzka  🤣
Uff, jak cudownie, że tu można spotkać inne "wyrodne matki".  🏇
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
08 czerwca 2009 17:17
Milusia ja cesarke wspominam genialnie i nastepnego dnia juz normalnie chodzilam a po tygodniu nawet nie pamietalam ze ja mialam,na konia wsiadlam po miesiacu ale to z rozsadku a nie dlatego ze mnie bolalo 🙂 .Ale podobno cesarka cesarce nie rowna i czasem sie faktycznie miesiacami do siebie dochodzi wszystko zalezy od lekarza,jak ma byc ciecie to najlepiej trafic do wyjadacza ktory jest w tym specjalista.Nie ma co sie tez stresowac laktacja bo czasem i tym strasza,a ja normalnie dostalam mleka i nadal je posiadam.
Chyba musze popstrykac fot Biance bo nie jestesmy na czasie 🙂 Eurydyka i Madox babasy slodziasy az sie lezka kreci jak sie widzi takie swiezynki 🙂  nie powiem ze malenstwa 🙂 bo to dorodni obywatele 🙂 .
Laski jakim sztucznym karmicie? Bianka zaczyna powoli atrakcje kolkowe i zastanawiam sie nad Bebilonem komfortem?
MADOX,EURYDYKA- śliczne maleństwa 😜

Ja dzisiaj miałam kolejne starcie z szefową  🙁

I zaczęłam robić porządki w swoim życiu.
Zaczynam wyprzedaż sprzętu, na siwego już jest kupiec, Cyrona też wystawiam gdzie popadnie. Planuję skończyć z tym sportem i ani trochę nie jest mi żal.
Popracuję jeszcze do końca czerwca, rzucam luzakowanie i idę na zwolnienie (KRUS).

Mam tylko nadal ciche marzenie, że uda mi się do rozwiązania sprzedać gospodarstwo i wtedy jakoś nareszcie moje życie wyjdzie na prostą. Oby.....
Laguna kurcze trzymaj sie  :kwiatek:
I nie denerwuj sie zbytnio bo to wam obojgu zaszkodzi 😉  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Dzisiaj mi wybitnie podniosła ciśnienie.

W weekend byliśmy z mężem na ślubie jego najlepszego przyjaciela.

O tym, że chcę mieć wolne 6-7 czerwiec poinformowałam szefową już w kwietniu i usłyszałam, że nie ma problemu, abym w te dni miała free.
A pod koniec maja postanowili w ten weekend jechać na zawody.
Oczywiście zgodnie z tym co już w kwietniu ustaliłyśmy ja miałam wolne i na te zawody nie pojechałam.

W piątek od rana poczułam się tak fatalnie, że poprosiłam o wolne tez w ten dzień. Nie było problemu.
Na wesele pojechałam bo w sobotę było lepiej- poza tym nie chciałam zawieść męża i naszego serdecznego przyjaciela.

A dzisiaj na "piękny" poczatek dnia zostałam spier....., że jestem zbyt chora, aby jechać na zawody, ale na wesele pojechałam 🤔
Babka w ciazy nie byla chyba nigdy...  I nie wie, ze zmiany czasem dosc szybko nastepuja, jesli chodzi o samopoczucie  🤔wirek:  Zreszta tak bywa nawet jak sie nie jest w ciazy  - bosszzzee.

P.S. Kiedy masz znow wizyte ??  😉
Laguna Cóż..."Ludzie i konie" (taka książka o poznańskiej Woli), ech...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się