Licytacja Anawery... żałosne...
Można wiedzieć, co tym razem? Spóźniłam się na transmisję, bo nie mogłam jej nigdzie znaleźć 0 17.
Żałosna żebranina o każde 5 tys... kilka razy wysyłana do stajni i w ostatniej chwili zawracana... ciągnęło się to niemiłosiernie... a cena 110 tyś - szału nie ma... normalnie by poszła do Shirley za niezłą kasę... Prunella za marne 150 tyś i El Dorella za 47 tyś... Z 11 kobył sprzedane 3!
Serio??? Jestem laikiem, ale chyba tak źle jeszcze nie było?
Nie chciałabym krakać ale wygląda że na 200 lecie będziemy mieli ostatnią aukcję ........
Żałosna żebranina o każde 5 tys... kilka razy wysyłana do stajni i w ostatniej chwili zawracana... ciągnęło się to niemiłosiernie... a cena 110 tyś - szału nie ma... normalnie by poszła do Shirley za niezłą kasę... Prunella za marne 150 tyś i El Dorella za 47 tyś... Z 11 kobył sprzedane 3!
4, z tego co widzę, Gerda też. Za... 36.
Ja wiem, że każda aukcja to żebranie, ale tutaj poszły na razie 4 z 12 koni... Na wszystkich aukcjach jest tak, że prowadzący schodzi poniżej ceny minimalnej, poniżej której i tak nie może sprzedać konia? Ta aukcja trwałaby 1/10 tego czasu, facet 20 minut prosi o cenę, za którą nie może sprzedać konia. Eltika już wychodziła, jak kupiec jednak dał te 7 000, więc wróciła. Ale za 7 to on nie może sprzedać... Tak jest wszędzie? Cena wywoławcza nie powinna być minimalną?
Tak żałośnie jeszcze nie było...
Gerda za 36? A Etira? Tych dwóch licytacji nie widziałam...
"Wazira zostaje w Michałowie, wielkie brawa".... i cisza....
Tak żałośnie jeszcze nie było...
Gerda za 36? A Etira? Tych dwóch licytacji nie widziałam...
Nie sprzedana.
Tu jest lista. I o Gerdzie nie mam info. Pozostałe 3 do Szwecji, Rumunii i Czech.
Ciekawe kto będzie tym razem winien - no i gdzie ci zapowiadani kupcy ze Wschodu? 😕
"Wazira zostaje w Michałowie, wielkie brawa".... i cisza....
Ta "radość" w głosie z odsyłania kolejnych niesprzedanych koni do stajni... Irytujące...
Tragedia, ale na własne życzenie. W zeszłym roku sprzedawali po aukcji z psi pieniądz to kupcy czekają może na jutro- kupią na wagę
Powiedzą, że aukcja poszła zgodnie z ich oczekiwaniami. Że w ubiegłych latach były po prostu super klacze wystawiane np Pepita, a teraz takiej nie było. I że są zadowoleni.
A naród się nie zna i to łyknie.
Janów sprzedał 4 konie chyba : 150 tys. 110 tys. 42 tys. i 25 tys. razem 327 tys euro. Michałów 2 konie za 36 tys. i 47 tys. Takiej aukcji jak żyję nie pamiętam. żebrzą i nic.
Wstyd,wstyd naprawdę ogromny wstyd...🙁
No ale to było wiadome...Świat wyraznie pokazał gdzie teraz w Polsce będą się odbywały znaczące aukcję: na krakowską aukcję konia przysyła Al Shagab, nikt już z Janowem i Michałowem nie chce gadac bo nie ma o czym...
Serce mi się kraja... Dokąd to zmierza?
To była aukcja na 200-lecie.! Prestiż poooooszeeeedł..............
Przykro mi, że tak się stało. Jak stadniny sobie poradzą finansowo? Co będzie jak teraz zacznie się wyprzedaż ?
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
13 sierpnia 2017 21:13
Odliczamy do oskarżania, że byli prezesi wcześniej robili jakieś czarne interesy i umawiali się z ludźmi na kupno koni? Albo zrobili czarny PR i dlatego impreza się nie udała?
A lud i tak tę propagandę kupi. Jakakolwiek by nie była. Tak jest u nich ze wszystkim. Grunt to dobra gadka. I tyle.
Wiecie co? Nie jestem arabiarzem, ale obserwuję co się dzieje, czytam o tegorocznej aukcji i ryczę. 200 lat tradycji, hodowli, ewakuowania tych koni spod bomb poszło w diabły. Dyrektor Krzyształowicz przewraca się w grobie. PiS wszystko rozpierd...ł. Nie wierzę, po prostu nie wierzę. Janów był światową marką. Był...
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
13 sierpnia 2017 21:50
Ktoś kiedyś będzie miał ciekawy temat do pracy dyplomowej, jak nie zarządzać firmą i jak nie promować marki, albo jak nie traktować klientów ...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22229711,koniec-prestizowej-akcji-pride-of-poland-w-janowie-podlaskim.htmlA tak na marginesie - powyższy artykuł zaczyna się słowami: "W Janowie Podlaskim na Lubelszczyźnie odbyła się prestiżowa aukcja koni arabskich czystej krwi."
W Janowie PODLASKIM na LUBELSZCZYŹNIE - widać "dobra zmiana" dotknęła także geografii...
W Janowie PODLASKIM na LUBELSZCZYŹNIE - widać "dobra zmiana" dotknęła także geografii...
Ale Janów Podlaski znajduje się na terenie województwa LUBELSKIEGO przecież? Podobnie zresztą jak np. Biała Podlaska...
adreskontaktowy, ee z tym, że Janów Podlaski leży w Województwie Lubelskim... Dobra zmiana zdaje się dotknęła również edukacji - przynajmniej w zakresie geografii Polski 😉
Errare humanum est 😀
Faktycznie. leży niemalże na granicy województw, aczkolwiek po niekorzystnej dla mnie stronie 😉
Mimo wszystko jednak sądzę, że autor pomylił Janów Podlaski z Janowem Lubelskim.