wasze ulubione seriale
Poszła na urlop po tym jak zgwałcono jej siostrę. Aktorka, która ją gra, jest na macierzyńskim.
Dzizas krajst skonczylam Lucyfera, wtf?!
Zaczęłam oglądać nowy serial "Opowieść podręcznej" (jezu co za tytuł) nakręcony na podstawie antyutopijnej książki Margaret Atwood. Dawno tak popapranego serialu nie oglądałam 🤔wirek: zabieram się za 3 odcinek 😁
Tak pi razy drzwi przytoczę o czym jest serial.
Stany Zjednoczone, niedaleka przyszłość. Organizacja terrorystyczna przejmuje władzę i tworzy na terenie USA nowe państwo. Ze względu na zanieczyszczenia, aborcję i antykoncepcję wiele kobiet jest bezpłodnych, natomiast te, które doczekały się potomstwa zostają porwane i umieszczone w obozie szkoleniowym. Od tej chwili są uczone jak być niewolnicą i surogatką dla bogatych, bezpłodnych par.
Brzmi jak... coś dla mnie 😁
JARA, ja jestem 'na bieżąco' z handmaid's tale, jest moc 3🙂
Z soboty na niedzielę położyłam się spać o 5 rano i zamiast odsypiać i regenerować się na dziś do pracy to do 1 w nocy oglądałam serial. Jezu, nie mogę się doczekać, aż wrócę do domu i będę kontynuować! 🙂
Ooo, czyli nie tylko ja jestem fanką porypanych seriali! 😂
JARA, fenks za opis, sounds good! 😜
Jutro finał Podręcznej 😀 No u nas za dwa dni 🙂
JARA, jest taki film o dokładnie takim samym tytule. Film oglądałam, serialu nie i jestem ciekawa, bo film akurat nieszczególny.
Za to - uwaga, pewnie się narażę - zaczęłam Vikingów i no cóż, nie urzekła mnie ta opowieść. Na razie widziałam 6 odcinków, na pewno obejrzę więcej, ale nie wiem, może potem będzie lepiej?
Poks ja na początku też nie łyknęłam Wikingów, pierwszy sezon oglądałam ze 3 miesiące 😁 a później tak siadło, Ragnar 😍 Floki 😍 Athelstan 😍 że do dziś nie mogę pozbierać się po zakończeniu 4 sezonu 😕 😁 i w ogóle im starszy Ragnar tym bardziej kopia mojego brata 😂
A co do "Opowieści podręcznej" to właśnie widziałam film na filmwebie, rok produkcji 1990r, więc może stąd ta marna ocena 6,3. 🤣
Ja już mam za sobą 3 odcinki Podręcznej od powrotu z pracy... A miałam iść biegać 😁
opowieść podręcznej chyba wyprze breaking bad z niekwestionowanego miejsca pierwszego na mojej liście najlepszych seriali... Do tego idealnie utrafia w moment. Oglądasz sobie o podręcznych, a potem wchodzisz w internety i widzisz nagłówki o marszach "obrońców życia" i protestach kobiet, czytasz wypowiedzi naszych katolibańskich polityków i innych terlikowskich i wlosy stają dęba jakie to wszystko nieprzyjemnie podobne..
Co do popapranych seriali to nie wiem czy było, ale nr 1 w popapraniu to "Black Mirror".
esef, Black Mirror jest genialne!
Ktoś oglądał nowe Twin Peaks? Jak wrazenia?
branka, Ja zaczęłam. Odjechany chyba jeszcze bardziej niż pierwszy, nie wiadomo o co chodzi. Ale klimat zachowany, kolory, dźwięki, miejsca. Czad
No właśnie ja chyba muszę sobie najpierw odświeżyć stare sezony, ale nie wiem czy mam moc na całość. Mój brat mi polecał nowy sezon, ale on kocha Lyncha i im bardziej odjechane, tym bardziej mu się podoba, wiec nie wiem czy ja sie z kolei nie zawiode. Ale chyba nie oprę się i w koncu obejrzę :P
Póki co tak polecacie tu Black Mirror, że zacznę od tego.
Gdzie oglądacie tą 'Opowieść podręcznej' ? 😀
nopebow, to pytanie pojawia się średnio co stronę. i Co stronę pada lista stron gdzie można oglądać. Np. serialeonline.pl
'opowieść' jest świetna, przerażająca o tyle, że momentami nie odbiega zbytnio od naszej rzeczywistości...
Ja do dwóch ostatnich odcinków nie mam napisów, także zatrzymałam się na 7 obejrzanych odcinkach 🙁
JARA, na serialeonline jest lektor. Nie przepadam, ale z braku laku 🙂
na showmax, można załozyc konto na miesiąc za darmo a jak się ma abonament w play to rok za darmo 😀 (ja tak mam)
esef, o kurde, że nie wiedziałam :P właśnie z abonamnetu w Play zrezygnowałam
Ja zwykle wszystko ściągam z torrenta, ale mam abo w playu, więc chyba spróbuję 🙂
Za to - uwaga, pewnie się narażę - zaczęłam Vikingów i no cóż, nie urzekła mnie ta opowieść. Na razie widziałam 6 odcinków, na pewno obejrzę więcej, ale nie wiem, może potem będzie lepiej?
Ja z kolei łykałam Wikingów przez jakieś 2,5 seoznu - potem znudziło mnie to, że co odcinek były długie walki, a ile można oglądać nawalanie się toporami... Za mało mi było fabuły 😉
A może, skoro tak często ktoś pyta, dobrze byłoby zrobić listę stron, na których ogląda się seriale i wrzucić w pierwszym poście 🙂?
Jestem za! 🙇 Ostatnio mam mega problemy ze znalezieniem filmów i seriali 🙁
opowiesci podrecznej to nic innego jak orwellowskie piekło kobiet. Mokry sen pisowcow normalnie.
Mnie przeraza do szpiku kosci 🤔wirek: