KOCHAM KINO :)
Achaja ja się śmieję do dzisiaj z sekstansu 🤣 Faktycznie ta część lepsza od poprzedniej.
I z horologist XD
Baba Jaga - 5/10
trochę się bałam z początku, wyobrażając sobie że będzie to straszny horror, potem już przestał być horrorem. Końcówka fatalna.
Muzyka świetna, chyba dzięki niej się bałam 🙂
Byłam na piratach... ok, jak na 5tą część serii to nie ma wiochy ale nadal, nie zachwycił mnie. Pośmiałam się trochę z typowego dowcipu kreskówkowego typu 'ktoś dostaje pianinem w głowę, sala w śmiech' i to tyle. A żart z sekstantem spaliło w całości wsadzenie go do zwiastunu.
Takie tam naciągane 6/10, głównie za muzę Zimmera
A ja wczoraj obejrzałam stary, bo z 2010r "Jak zostać królem" 😉 a dziś czytam historię rodziny królewskiej 😉
Smerfy - poszukiwacze zaginionej wioski.
Zupełnie nie mój klimat. Bajka kolorowa, pełna świetnych efektów komputerowych, ale żarty tak niskich lotów, że tylko dzieciaki miały z tego ubaw. Właściwie oto chodziło twórcą - to propozycja dla najmłodszych. I tutaj bingo, mali kinomaniacy będą zadowoleni z seansu.
Autopsja Jane Doe - ujdzie, w sumie I połowa dużo lepsza i z klimatem (ja akurat boję sie zwłok :P), końcówki trochę nie rozumiem... 😉
Jutro bedziemy szczesliwi... przepiekny film 🙂 zabawny, ale nienachalny, wzruszajacy, bardzo dobrze zagrany, fajna muzyka. No i plot twist! 😉 polecam, kawalek dobrego kina i Omar Sy w formie jeszcze lepszej niz w nietykalnych 👍
maiiaF dzięki za info, postaram się skombinować książkę 🙂
ChemiK ooo zapomniałam o tym filmie, jutro puszczę sobie! Gdzie oglądałaś ?
koleba Kot Bob na Zalukaj
Był ktoś na Uciekaj!? Mamy jutro z mężem kinowe wychodne i to mi się wydaje fajne, ale czy tak jest? 🙂
Uciekaj baaardzo mi się ten film podobał, świetna muzyka i w ogóle trochę niestandardowe podejście. Po opisie faith myślałam, że będzie faktycznie krew sie lała, ale jest naprawdę ok i przyjemnie.
Polecam, zdecydowanie 8/10.
Dzionka, dwie strony temu 🙂
Dzięks! No ciekawa jestem go bardzo 🙂
Jutro bedziemy szczesliwi... - czytałam dobre opinie, więc szłam z nastawieniem że będzie dobrze 😉 W trakcie już zaczynałam się zastanawiać dlaczego ten film ma tak dobre opinie i jakie jest właściwie jego przesłanie. Ot, zwykły film. Ale pod koniec... wzruszyłam się mimo że to było dość oczywiste. Przesłanie i znaczenie się znalazło, wszystko ułożyło się w piękną całość. Ah. Polecam zdecydowanie!
Dzionka chodzi o ten horror z czarnoskórymi? Mnie bardzo zainteresował, ale jakoś nie mogłam się za nic w niego wkręcić... próbowałam obejrzeć 2 razy, za każdym zasypiałam jakieś 20 minut przed końcem 😵 Ale zrobię trzecie podejście, bo temat ciekawy i faktycznie niestandardowy.
CzarownicaSa, tak, ten 🙂 Nigdy chyba nie zasnęłam na filmie, nawet na najgorszym - nie wiem jak wy to robicie 😀 Dam jutro znać jak wrażenia.
Mi się zdarza często 😁 Daj znać jak wrażenia- osobiście oceniam film na ciekawy, ale raczej do obejrzenia w domu, szkoda by mi było kasy na kino.
Ja wczoraj obejrzałam W.E. w reżyserii Madonny o romansie Edwarda VIII z Wallis Simpson - tak jak część historyczna była spoko, tak historia współczesna ciągnęła się jak flaki z olejem, prowadząc donikąd. Drewniana Abbie Cornish też zrobiła swoje.
A dzisiaj wieczorem Wonder Woman 🏇
Po zwiastunach i wstępnych recenzjach wydaje się, że DC wreszcie zrobiło dobry film 😀 Nawet, gdyby był słaby, to na Gal Gadot, Chrisa Pine'a i amazonki na pewno będzie miło popatrzeć 😀
A ja wczoraj obejrzałam stary, bo z 2010r "Jak zostać królem" 😉 a dziś czytam historię rodziny królewskiej 😉
To jest nadal jeden z moich ulubionych filmów. Jest tak cudnie zrobiony, że zawsze można oglądać z wielką przyjemnością i się zachwycać.
Ja ostatnio widziałam Mój przyjaciel Hachiko i uważam, że przed tym filmem powinny być ostrzeżenia, że nie dla wrażliwych. Zwyłam się okropnie! Moje dziecko wyło jeszcze 30 minut potem.
pokemon, oglądałam kilkakrotnie i płaczę na nim wciąż. A wydawało mi się, że ogólnie twarda jestem i rzadko ryczę na filmach, najwyżej mi łzy w oczach staną - tutaj regularnie ryczę... I uwielbiam ścieżkę dźwiękową!!!
Wonder Woman - petarda 😀 Już mam zarezerwowany seans na czwartek 🙂 Czyli jednak DC potrafi wypuścić coś, co nie jest totalnie żenujące... Scena walki na plaży - miodzio 😀
Jutro bedziemy szczesliwi... - czytałam dobre opinie, więc szłam z nastawieniem że będzie dobrze 😉 W trakcie już zaczynałam się zastanawiać dlaczego ten film ma tak dobre opinie i jakie jest właściwie jego przesłanie. Ot, zwykły film. Ale pod koniec... wzruszyłam się mimo że to było dość oczywiste. Przesłanie i znaczenie się znalazło, wszystko ułożyło się w piękną całość. Ah. Polecam zdecydowanie!
O masz, ja nie zdzierżyłam tego filmu. I wyłączyłam w 3/4. Ale może obejrzę końcówkę chociaż
No dobra, byłam, widziałam. "Uciekaj" zarąbiste 😀 Niczego bym nie zmieniła, i śmieszne i straszne, i dziwne. Naprawdę ciekawy kawałek dobrego kina.
Ja ostatnio widziałam Mój przyjaciel Hachiko i uważam, że przed tym filmem powinny być ostrzeżenia, że nie dla wrażliwych. Zwyłam się okropnie! Moje dziecko wyło jeszcze 30 minut potem.
oglądałam ten film jak miałam robiony tatuaż, to prosiłam na koniec tatuażystę by przerwał, bo ja musiałam się wypłakać 😀 😂
Piraci z Karaibów - niestety byłam na dubbingu.... to jakiś koszmar, przez cały film nie mogłam znieść głosu Jacka...
ogólnie fajny, na pewno obejrzę jeszcze raz (nie z dubbingiem!).
8/10
dubbing 1/10 a nawet nie wiem czy 0,5.
Piraci z Karaibów Zemsta Salazara Film jak zawsze mega, lecz też niestety poszłam na Dubbing i pożałowałam, głos Jacka był okropny! Na prawdę z tym to wielka tragedia, aż chyba nigdy więcej w życiu na dubbing się nie wybiorę przez ten film.
Za niebieskimi drzwiami Mam mega mieszane uczucia, niby przesłanie rozumiem. Ale tak jak ludzie piszą w opiniach z początku wielka nuda, potem przepełnione zbytnio akcja takie nadrabianie i no dziwnie tak. Oraz niby dla dzieci, ale z dzieckiem bym nie poszła zbytnio na ten film, bo również jak piszą po prostu dzieciaki się bały filmu i był płacz 😉
ten dubbing to tragedia, chcę zapomnieć o tym koszmarze
Song to song - absolutnie nie moje kino, nie mój reżyser, nie mój klimat. Koszmarek, stracone 2h życia pomimo genialnej obsady.
Wie ktoś gdzie (i czy w ogóle) kupię gdzieś muzykę z Jak wytresować smoka, ale z pierwszej części? 🤔
Obejrzałam właśnie Piratów i chyba jest to moja najulubieńsza część. Tylko wg mnie nie powinni już dalej tego ciągnąć, ładnie pozamykali wszystkie wątki i teraz cała historia jest spójna (może poza tym całym wybrykiem w części z Penelope Cruz, która to część wg mnie w ogóle nie pasuje do całości). No i niektóre momenty przekombinowane srodze (rekiny-zombie? :icon_rolleyes🙂. Czy jest jakieś info czy pojawi się kolejna część? Czy ta jest ostatnia?
Mumia słabiutka... Dziwne wątki rodem z powieści gotyckich, które nijak się mają do opowieści i blondynka tak drewniana, że walczy z Pinokiem o pierwsze miejsce...