Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka
Olson, na serio? Przeglądałam zdjęcia z zawodów i nie zauważyłam, żeby był jakiś wielki.
anai ten KASK super 😀 gdzie go wypatrzyłaś?
Ja mierzyłam Casco i całkiem fajny ale nie do mojej głowy niestety. Bardzo dziwnie mi odstaje za uszami te wycięcie.
Szkoda 🙁 Szukam czegoś nowego ale nic mi się jakoś nie podoba. Może jakiś Uvex 🤔
Konwalijka, KASK wpadł mi w oko ponad rok temu na nartach 😉 narciarski 😉 potem okazało się, że robią też jeździeckie, u nas Skrzyczek zaczął w nich jeździć. U nas dostaniesz je w justriding i arcusie.
anai z tym Uvexem to chyba zależy, mi się na większości osób podoba. 🙂 Jest sporawy, ale nie jest to takie typowe wodogłowie, jak się często zdarza w tańszych kaskach.
Uvexa mogę bez problemu przymierzyć. Kask też, ale dopiero na csio. Lubię błyskotki, ale na KASKowe blingi nie mam kasy. Ciężka sprawa 😉 no i jeszcze kolor, czarny czy granatowy...
Oj faktycznie ceny straszne 🤔
To też nie moja półka cenowa.
W takim razie poszukiwania trwają 👀
miałam dlugo casco champ- lubilam go nawet bo mimo dużego rozmiaru nie wyglądałam tragicznie
natomiast po każdej jeździe miałam całe mokre włosy nad karkiem, no i bez możliwości wyjęcia i wyprania wnętrza kask zrobił się "niemiły" 😎
kupiłam Kask Pikeur ProSafe Classic - i jestem zachwycona- żadnej spoconej głowy - wentylacja super, leży też całkiem nie najgorzej no i ma wyciągane wnętrze
ale najbardziej cieszy mnie przewiewność tego kasku... w porównaniu do champa wzrosła o 100%
Ja też mam teraz Pikeur Pro Safe Classic (promocja w Arcusie 😉 ) i jest super, ale wentylacja leży w porównaniu z UVEXem Perffection! Musze sie czasem po głowie pomacać żeby się upewnić że go tam mam :P
Ja choruję na KASK Lady albo Miss Samshield, pięknie prezentuje się też Charles Owen SP8.
kupiłam Kask Pikeur ProSafe Classic - i jestem zachwycona- żadnej spoconej głowy - wentylacja super, leży też całkiem nie najgorzej no i ma wyciągane wnętrze
Umrę z zazdrości 😕 Na mnie nigdzie nie ma rozmiaru żeby był w przyzwoitej cenie 🙁
matva ja kupiłam w arcusie za 399 zł- uważam to za super okazję
napisz do nich może jeszcze mogą sprowadzić jakieś rozmiary w dobrej cenie- ja na swój czekałam ponad 2 tyg bo tez nie był dostępny od ręki
no i zamówiłam granatowy, a przyszedł czarny chociaż na pudełku było zaznaczone ze zawartość jest granatowa
ale czarny też ładny i już nie wybrzydzałam i zostawiłam tak jak przyszło
Generalnie ich cena jest świetna, nawet złożyłam tam zamówienie po czym okazało się, że niestety nie ma już mojego rozmiaru (55cm). No nic, faktycznie napiszę, chociaż szczerze wątpię w powodzenie tej akcji 🙁
izkadul
Właśnie w Pikeur Pro safe ten granat jest tak ciemny że wygląda jak czarny - ale porównaj sobie z dolną częścią kasku gdzie przyszyta jest miękka cześć potyliczna to widać różnicę.
Właśnie zamawiałam czarny a nie było rozmiaru 55, a Pani w Arcusie namówiła mnie na ten granat i jest piękny 🙂
Ja mam brązowy tez za 399 i bardzo go lubie 🙂
Niestety nie udało się 🙁 Arcus odpisał, że tym razem nie są w stanie pomóc 🙁
Uvex Suxxeed jest niesamowity. Mam Velours, jest super. Mam wielką głowę i tylko Uvex wyglada dobrze na niej. Ostatnio buło bardzo gorąco, a głowa po 3-4 h w kasku (zawody) była prawie sucha! Mój trener powtarza ze Casco kilkanaście lat temu było średnie i nic się nie zmieniło. Strasznie szybko się niszczą. KASK mi wyglądem nie odpowiada.
Byłam w sklepie i wróciłam z uvexem granatowym. Śmiesznie z rozmiarówką, mam obwód głowy ok 56 cm i np w Casco mniejsze nigdy nawet głowy nie wcisnęłam, a tu pasował mi zarówno rozmiar M jak i S. Faktycznie w M skorupa większa, dużo lepiej czułam się w S i taki wzięłam.
anai, pokaż koniecznie na głowie! 😀
Pokażę, tylko muszę jakieś sensowne foto zrobić, bo selfie to ja sobie robic nie umiem.
Edit. Mam zdjęcia.
W cieniu (jak na złość dziś jest u mnie pochmurno):

Przy lampie:

(OT:
Moon dla ciebie specjalnie też niewyprasowana polówka Triboard z deca 😉)
anai kask jest fajny ale jaka Ty ładna jesteś, bardzo mi się podoba Twój typ urody 😜
Przepraszam za 🚫 🙂
anai, hahaha, właśnie zamówiłam sobie polówkę z Deca, ale jednolitą 😁
A kask super wygląda na Tobie! Dasz przymierzyć przy okazji? Niby zakończyłam moje rozterki kaskowe, ale kobieta zmienną jest... 😂 😉
Jak na to że to nie klasyczny klasyk taki jak lubię to wygląda bardzo dobrze! i bardzo ci pasuje! 🙂
anai super wyglądasz! Jak tak z daleka na telefonie szybko zerknęłam, to trochę jak Ingrid klimke wyglądasz. 😀
faith, mils, dzięki!!!
magda, on jest z alcantry, więc mimo wszystko coś tam z klasyka ma 😉 Dzięki!
Moon, jasne, dam przymierzyć. 🙂
larabarson, o rany, bardzo mi miło! Dzięki ogromne 😀
anai mówiłam, że Uvex. Ten model akurat bardzo twarzowy i elegancki.
anai, no i szał ciał- a bling w piękną pogodę jest zjawiskowy ale nie ostentacyjny 🙂
anai Naprawdę piękny ten kask! Bardzo dobry wybór i bardzo Ci w nim do twarzy 😍
Co myślicie o Uvex Exxential?
Stronę wcześniej było o exxentialu 🙂
Ja mam i kilka innych osób. Lekki, przewiewnym i przyjemna cena🙂