Ogier,7 lat w treningu konkursy N,C w tej chwili sciegno przykostne(nie wiem jaka jest nazwa profesionalna) przeciazone.Potrzebuje czegos na wzmocnienie,oraz szybszy powrot do poprzedniej doskonalej kondycji.
Mgławica
Ja polecam Kerabol, jest rewelacyjny moim zdaniem ,choć trochę dziwnie pachnie i na poczatku kobyła, nie bardzo chciała go jeść.
Kończymy jedną butlę i jak na tego konia zmiana jest na wielki +
Salto piccolo
Poszukaj w necie
ORLING GELAPONY Fast lub VEYX Hippo Veyxin Arthro
plus wsparcie dla ścięgien (przeciwbólowo i przeciwzapalmie) CORTAFLEX Buteless.
No i koniecznie wet 🙂
armara mój konio też na Kerabolu od dwóch miesięcy. wcześniej stosowałam Querafortin i nie jestem pewna, czy na Kerabolu zostać czy zmienić na inną. Kopyta się poprawiaja, ale słabo rosną, sierść ładna. Jeszcze trochę biotyny zużyję, zanim z kopytami całkowicie dojdziemy do ładu.
No i kupiłam witaminy Bestermin i teraz mam pytanie? Jedzą to wasze koniska? Bo otworzylam pudełko i jakieś takie bardzo perfumowane mi się wydają 🤔
mi też pachną intensywnie ale nie perfumami a oranżadą🙂 a mój konio zjada ładnie🙂 bez mega podniecenia ale nie wybrzydza!
pestka, nie wiem jak pachną Bestermin ale moje witaminy pachną bardzo intensywnie czymś pomiędzy wanilią a toffi, takim słodkawo-mdłym zapachem....i koń je bez najmniejszego problemu. 🙂
[quote author=Mgławica link=topic=78.msg253714#msg253714 date=1242377265]
Gelapony Biotin H - polecalam juz 100 razy i sie powtorze 🙂
Dzieki asior 🙂 Szkoda tylko, że koszt kuracji 3-miesięcznej jest niemal 2 razy wyższy niż innymi preparatami,np. polecanym przez efke.
[/quote]
Sprawdzilam teraz ceny na stronie orlinga i jestem w szoku. Musialy pojsc do gory w porownaniu do zeszlego roku. W kazdym razie ja i tak zamawialam w Czechach i koszt jednej puszki 900g razem z kosztami przesylki wyniosl 80zl 😉
Asior
podwyżek w polskim Orlingu nie było.
asior za taką cenę jak Ty kupujesz to warto spróbować. Można wiedzieć jak zamawiasz z Czech?
pestka mój zjada Bestermine bez oporów. Tego jest mało i koniu w kolacji trudno zuważyć 😉
Zamawialam z tego sklepu
http://www.granulky-domu.cz/chovatelske-potreby.php?&CA=208&page=1&cuid=7&autorizace=953dd5eac00efc93b83636610e89a1ccCeny poszly troche w gore. 2-3 lata temu, gdy kupowalam u nich, bardziej sie oplacalo. Przy duzym zamowieniu i tak wyjdzie taniej, bo wtedy wzielam 4 puszki po 1200g i jedno duze opakowanie witamin w plynie - wysylka kosztowala tylko 50zl.
Kon jest pod stala kontrola weta oczywiscie 🙂
Kon jest pod stala kontrola weta oczywiscie 🙂
Przyjrzyj się jeszcze Equistro Flexadin 😉
Czy ktoś z was podawał Dodson & Horrell Mobility w płynie, mam zalecenie od lekarza, pytanie - czy to pomaga na sztywność mięśni.
Presja, o witaminach Bestermine pisano na stronie 11, również na tej kilka postów powyżej.
asior, jakby co ja się piszę na wspólne zamówienie 😉
Dzięki Ada, chciałam się dowiedzieć czy warto bo cena nie wielka a dla 10 koni to 3 opakowania na chwile wystarczą.
czy ktoś wie jaki ma skład Sureflex Dodsona? nie mogę nigdzie znaleźć.
czy ktoś podawał?
Co byście polecili na wzmocnienie stawów dla czterolatka?
Koń lekko pracuje od kilku miesięcy. Teraz na wiosnę zaczął zdecydowanie roznąć i myślę, że przydałyby mu się jakieś witaminkowe wspomagacze.
Ja rosnącemu 2 latkowi (wysoki bo ok. 170) podawałam glucosamine+msm 10 000. Teraz miał przerwę i pod koniec czerwca znów zacznę podawać. Czy jakieś efekty? Hm no ja nie miałam zadnych problemow (ze cos go bolało etc) więc nie zauważyłam nic nadzwyczajnego w jego ruchu. Daję profilaktycznie.
Trochę zmienię temat, na początku wątku parę osób rozmawiało o oleju - czy jak dajecie do paszy olej, to robicie jakieś przerwy? Takie tłuszcze w diecie w nadmiarze i przy długotrwałym podawaniu nie są korzystne, mogą obciążać wątrobę.
No właśnie, tylko czy ilość 30-60ml dziennie w ogóle ma szanse dać ów "nadmiar"?
ja mam pytanie, czy ktoś używał produktu CORTAFLEX MSM (
http://www.sklep.animavet.pl/produkty.php?cat=28&id=487 )? Jeśli tak, to jakie są wasze opinie?
hej ile wynosi termin waznosci witamin Chevinal plus??? nie moge nigdzie znalesc takiej informacji a zastanawiam sie co lepiej kupic baniak 5l czy 20l zawsze taniej wychodzi ten 20l. chce dawac klczy przez cala ciaze tak ogolnie zeby ja wzmocnic
Wiem że już wcześniej padło to pytanie ale może od tego czasu ktoś stosował i potrafi polecić któryś ze środków wspomagających ścięgna?
Mój 6latek ma zapalenie (podrażnienie) ścięgna spowodowane nakostniakiem i poza leczeniem falami myślę że mogłabym jakoś zadziałać od wewnątrz.
Zatem potraficie coś podpowiedziec? Także cena jest dla mnie dość istotna bo niestety fundusze dość ograniczone a już samo leczenie do najtanszych nie należy...
Ramires - Equitop Gonex. Cena za miesiac, to 200-300 zl (juz nie pamietam ile), ale mozna podawac co drugi miesiac, a efekty i tak beda.
Czy ktoś mógłby mi polecic jakis preparat z karnityną bez wit. E ? Coś takiego:
http://www.eggersmann.pl/index.php?pageID=432&WPID=66tylko, że taniej.
Wydaje mi się, że amminoral eggersmanna działa podobnie. Duze wiaderko kosztuje ok 100 zł i starcza na bardzo długo. A to ile kosztuje? bo nie mogę sie doszukać cennika?
ja znalazlam jakis cennik ( z innej strony ) i kosztowal 280 zl
EDIT - aminoral to niekoniecznie to o co mi chodzi. Zależy mi właściwie na samej karnitynie, bo i tak koń dostanie jeszcze inne suplementy.