bajaderka-zorro, RaDag dziękuje 🙂 Po lewej nasz najmłodszy- Basza, po prawej moja najstarsza miłość 😍 - Bomber, no i w środku dziewczyny-mama(Buba) z córką(Chaszma) 😉
maluda, No Nero "jedyne" 20 kg, więc też się nie mieści :P
A moja siostra właśnie napisała do tego sklepu, czy jest opcja wysyłki no i "Przepraszamy ale na ten moment tylko odbiór osobisty.Przepisy się zmieniły i takich środków nie można wysyłać." - Tak więc promocja fajna, ale tylko dla krakowian 😉
Odnośnie foresto to ja zamawiałam w zooart też mają fajną cenę poniżej 90, a z karmą zamawiałam więc wysyłka darmowa. Na stronie musi być inf, że tylko odbiór osbisty ale normalnie kurierem można zamawiać🙂
Magdzior, to ja już nic nie rozumiem z tymi przepisami 😜 - przecież wysyłka w 3/4 przypadków i tak odbywa się pocztą/kurierem, to albo odbiór osobisty, albo przesyłka. Na fp napisali że kurier możliwy, a potem mojej siostrze (zapewne inny pracownik sklepu) napisał że jednak tylko odbiór osobisty możliwy, z uwagi na nowe przepisy. Bądź mądry i pisz wiesze! 😁
Oficjalnie jest zakaz, ale nieoficjalnie robią to, ponieważ na tym zarabiają. Zapewne ktoś im zwrócił uwagę o zakazie wysyłki leków stąd zmiana stanowiska.
Nasz pies na aktualnym Foresto tegorocznym , z połowy lutego , właśnie zachorował na babeszjozę i mało brakowało do zejścia suki . Jesteśmy już po uderzeniowym leczeniu , z opcją że będzie OK W tym tygodniu zachorowały jeszcze 3 psy z najbliższej okolicy , w tym jeden na obroży Wet uważa skuteczność Foresto na jakieś maks 70 % ,realnie 60% jeżeli chodzi o profilaktykę babeszjozy . Według niej tylko Bravecto - skuteczność 90 % Tak więc jak tylko suka przechoruje do końca , ładujemy w nią Bravecto i dodatkowo na wierzch regularnie Fiprex , bo podobno kolejnego zarażenia się może nie przeżyć
Koszmar 🙁 Nigdy tego dziadostwa u nas nie było .....
dominoxs, a skąd jesteś? Fiprex też powoli przestaje działać, z kropli najlepsze teraz są practic i Vectra. U nas Foresto już od jakiegoś czasu notuje spadek działania.
fiprex to od dawna nie działa, jeśli już krople to advantix
Nie wiem od czego to zależy bo ja stosuje tylko fiprex i w zeszłym roku (i teraz) ani jednego kleszcza.A sporo przemieszczam się z psem głównie pd PL ale wakacje w wlkp.W każdy weekend robimy 10km spacery po polach i lasach