nareszcie.. 👍 w zwiazku z rozsadnymi wypowiedziami beerbauma:.."dopoki nie jest sie przylapanym,wszystko jest dozwolone..".."wynik jest wazny,a nie milosc do zwierzatek.." oraz powtarzajacym sie przylapywaniem na dopingu niemiecki odpowiednik polskiego PZJ rozwiazal kadry narodowe skokow,ujezdzenia i wkkw 😅 ,zostala tylko kadra powozenia 🤔
..koniec imprezy 🏇 ..mozna by powiedziec
http://www.pferd-aktuell.de/Doc-..75707/d.htmhttp://www.welt.de/sport/article3829164/Doping-Im-Reitsport-beginnt-grosses-Aufraeumen.html
ooooo 😲
coś więcej na ten temat..? jakiś artykuł do podlinkowania/zacytowania..?
Jednak na tych najwyższych stanowiskach są ludzie z głową na karku.
Najsmutniejsze jest to, że Ci jeźdźcy dla wielu do tej pory byli wzorem 🙄
Bardzo pozytywny prąd zmian 🙂
A abstrahując od tematu artykułu- zastanawiam się, kiedy "Świat koni" zacznie zwracać uwagę na takie drobnostki jak błędy inteprunkcyjne. To żenujące, że na oficjalnej stronie (podobno) szanującej się gazety nie dba się należycie o poprawność językową.
Wysłałam im alerta z tym, ciekawe, co odpowiedzą.
Fajnie ze nie zamiata się pod dywan takich spraw, moglibyśmy się uczyc...
Niech to szlag 👿
W nic i w nikogo już nie można wierzyc. Ciekawe, jak prezentowałoby się to w Polsce, gdyby urządzili taką "imprezę".
Ciekawe, jak prezentowałoby się to w Polsce, gdyby urządzili taką "imprezę".
U nas to trzeba by bombę podłożyć pod wszystkie PZJ, WZJ-ty a i tak pewno niektóre sprawy by zamieciono pod dywan.
Pojechali ostro...
Sport sportem, rywalizacja rywalizacją, ale koń to nie rakieta tenisowa czy motor. Człowiek może odmówić przyjęcia szprycy, a koń nijak ma wpływ na to, co podają mu do obiadu...
Smutne trochu, ale może otrzeźwi to niektórych, na pewno nie spodziewałabym się takich tekstów po TAKIM jeźdźcu. Gdzie on się uchował przez tyle lat w tym sporcie z takim podejściem?! Z drugiej strony... Kasa, sport, rutyna...?
Najsmutniejsze jest to, że Ci jeźdźcy dla wielu do tej pory byli wzorem
Dla mnie osobiście Beerbaumm bóstwem nigdy nie był, może to i dobrze, jednak ludzie oceniają swoich idoli po tym jak ich widzą na ekranach Eurosportu albo na parkurach wielkich zawodów, gdzie pełno aparatów. Nie wiemy naprawdę jacy ci nasi idole są w domu - jak traktują swoich podopiecznych i personel, czy wkładają serce w codzienne treningi. Bo dla nas, laików ten cały wielki sport wygląda zupełnie inaczej, niż dla wyjadaczy, którzy siedzą w tym od lat.
I mam cichą nadzieję, że ma mojego "Idola" nic nie znajdą, że jest prawdziwym sportowcem, który robi to co robi z zamiłowania a nie jedynie z chęci zysku, po trupach.
Ahh jak filozoficznie ;p
Taki krok to w równym stopniu dowód siły jak i bezsilności.
Dobrze,że pojawiła się wola oczyszczenia sportu z dopingu,korupcji/piłka nożna-degradacja klubów/
Coraz gorzej ten sport wygląda... 🙄
A to się porobiło.
Poczekamy jeszcze parę miesięcy i w Niemczech nie będzie miał kto startować, bo wszyscy będą zawieszeni za doping...
A tfu, tfu, tfu! Wypluć te słowa! Ehninga nie zawieszą, prrrawdaaaaaaa? 🤔wirek:
właśnie, a wiadomo coś o pracy tej komisji, co rozwiązała wszystkie kadry w Niemczech? Powołują już coś nowego, czy jak to z takimi komisjami bywa - sprawa musi się ciągnąć X miesięcy, żeby doszli do tego, że czarne jest czarne a białe białe?
Ręce opadają 😵
okaże się niedługo, że nie ma zawodnika startującego zawody międzynarodowe bez dopingu.
Teraz okazuje się, że nie o umiejętności chodzi tylko o dobrze zakamuflowane końskie "dragi" 🙁
Ręce mi opadły 😵 Zawodnik którego za wzór zawsze uważałam i od wielu lat kibicowałam 😲 Chodzi mi o wypowiedzi , a nie stosowanie dopingu , bo o tym to od lat czytam . Jakaś masakra 🤔
mógł chociaż jakoś inaczej to skomentowac jak zostal przylapany, a nie takie teksty... ale cóż... niektórzy do końca na siłę cwaniakują... 🤔
o czyjej wypowiedzi mowicie?
zen, zgaduje, ze o tej:
nareszcie.. 👍 w zwiazku z rozsadnymi wypowiedziami beerbauma:.."dopoki nie jest sie przylapanym,wszystko jest dozwolone..".."wynik jest wazny,a nie milosc do zwierzatek.." oraz powtarzajacym sie przylapywaniem na dopingu niemiecki odpowiednik polskiego PZJ rozwiazal kadry narodowe skokow,ujezdzenia i wkkw 😅 ,zostala tylko kadra powozenia 🤔
[quote="ikarina"]okaże się niedługo, że nie ma zawodnika startującego zawody międzynarodowe bez dopingu.[/quote]
Oby się tak nie okazało.:/
Skoro nasi tak zawzięcie patrzą na Zachód, to mogliby i popatrzeć teraz no i sprawdzić rodzimych jeźdźców pod względem dopingowym... Ciekawe, może nawet usłyszelibyśmy o czymś fajnym.
http://www.isabell-werth.com/index_english.php Isabell zamieściła wyjaśnienie sytuacji na swojej stronie. Jak dla mnie brzmi to całkiem rozsądnie.
Czyżby następny rodzaj "syndromu" z którym nie będzie wiadomo co zrobić?
Czy ktoś może tak ogólnie przetłumaczyć, co jest napisane na stronie Werth? Nie wszystko skumałam 😉
A jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte od ex-członków kadr? Tylko usunięcie z kazdry, czy coś jeszcze?
ze kon cierpi na jakis "shivering syndrome", ktory polega na zaburzeniach rownowagi jak ma stac na trzech nogach
nieuleczalne, ale wet doradzil uspokajacz dla bezpieczenstwa ludzi obslugujacych konine
weterynarz mial zapewnic, ze lek bedzie sie utrzymywal we krwi kolo 6 dni, podany byl dwa tygodnie przed zawodami, ale Werth zaklada ze laboratorium musialo zastosowac jakas nowsza, dokladniejsza metode
i ze wykryte ilosci byly sladowe i w takim stezeniu nie mogly dzialac, ale FEI nie przewiduje takiej opcji i musieli zareagowac
Werth ma nadzieje, ze zmienia przepisy pod katem takich przypadkow, zeby mozna bylo leczyc konie sportowe bez obaw posadzenia o doping
oprocze tego przeprasza i jest jej przykro, ze nadszarpnela zaufanie do swojej osoby i sportu ogolnie
ktos slyszal o tej "trzesawce" na ktora ma cierpiec kon? ja o tyle wierze ze sama mam dwa konie po Wachlarzu oo, ktore maja identyczny problem wlasnie ze staniem na trzech nogach