Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)
też jestem ciekawa, ostatnio czytałam o tym suplemencie i aż się zdziwiłam opiniami 🙂
tylko wychodzi dosyć drogo... pełna kuracja to 6opakowań po 80zł 🙇
no drogo, drogo
dlatego ja nawet nie kupowałam, bo wolę jednak zainwestować w tańsze rzeczy
gdyby jeszcze był efekt po jednym to można by spróbować, ale producent zaleca 3mc 😵
efeemeryda, ja zapłaciłam 67 za jedno... zobaczymy 🙂 Dam wam znać
Dziewczyny a jakie farby do włosów stosujecie/polecacie,takie w miarę z jak najbardziej naturalnym /roślinnym składzie ?
Dziewczyny a jakie farby do włosów stosujecie/polecacie,takie w miarę z jak najbardziej naturalnym /roślinnym składzie ?
Amelia ja farbowałam color&soin z apteki. Bałam bardzo zadowolona. Fantastycznie się nakłada, kolory są bardzo naturalne, ładnie pachnie i nie niszczy włosów.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
07 lutego 2017 18:35
Komuś jest znany temat termoloków? Po mocnym podcięciu włosów są niefajne po nocy (związuję w warkocz), nie chcę ich prostować i pomyślałam o termolokach. Bardzo niszczą włosy? Może jakieś polecacie?
ja ostatnio robiłam henną
Amelia, też farbowałam Color&Soin i polecam. Jedyna farba, której kolor faktycznie wyszedł taki jak na opakowaniu/próbniku, a nie ciemniejszy (pomimo tego, że mam dość ciemne włosy). Jestem szatynką (coś pomiędzy szatyn naturalny a jasny szatyn z próbnika), a farbowałam "złocistym ciemnym blondem" i taki ciepły faktycznie wyszedł 🙂
efeemeryda, daj znać, co myślisz o tej szczotce, bo po tym jak moja z jonizacją padła- też się za czymś nowym rozglądam.
Cierp1enie,a którą dokladnie?
Ja przez dłuższy okres czasu farbowałam Khadi i w sumie jest o.k ale może istnieje lepszy preparat...
Jeśli chodzi o suplementy to łykam Vitapil plus czasami Biotebal .Efekty są w postaci szybkiego wzrostu włosów czy mniej wypadają tego nie mogę stwierdzić gdyż raz wypadają więcej raz mniej..jeszcze nie odkryłam przyczyny ale idę w kierunku żywienia,stresu a może nawet i zlej pielęgnacji.Vitapil dobrze wpływa na paznokcie,chociaż ja zawsze miałam mocne i szybko rosnące a po tym suplemencie rosną jeszcze szybciej🙂
Właśnie Khadi. Teraz idę do fryzjera więc Lorealem fryzjerskim mi będzie robił, bo na tych kosmetykach bazuje mój fryzjer.
Wracam z problemem. Nadal mam łupież, ale już dużo mniejszy. Najgorszą zmorą jest swędzenie skalpu :/ swędzi tak niewiarygodnie, że jakbym mogła to bym się zadrapała do krwi :/ nie używam nic drażniącego, oszczędzam skórę jak mogę, chwilowa ulga była po glucie z siemienia ale wróciło :/ jeśli to ma znaczenie to najgorzej swędzi po bokach głowy i w miejscu kitki, mniej więcej na środku. Próbowałam wody brzozowej, Jantara, nic. Szału dostanę!
Moze masz wszy? 😲
Sorry, moj syn kiedys mial i tak mi sie skojarzylo 😀
Ja na takie cos kupilam corce szampon hipoalergiczny i minelo.
Najpierw probowala przeciwlupiezowego, ale nie pomoglo. Tak ja swedzialo, ze az wydrapala sobie rany na glowie.
Nie mam, sprawdzamy sobie głowy regularnie na zmianie 😉 okazja by była bo minimum raz w tygodniu kogoś odwszawiam, ale zawsze ubrana po czubek nosa i potem pod prysznic. Nie ma opcji, choć też o tym myślałam 🙂
jaki szampon hipoalergiczny?
Gillian, może coś z aloesem? on powinien być kojący na skórę głowy...
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
08 lutego 2017 15:29
Amelia, z henną miałam taki problem, że po kilku latach farbowania zrobiła mi się duża różnica w kolorach między końcami a resztą długości. W pewnym momencie henna przestała chwytać (na brwiach też 😲) i już zupełnie dziwnie wyglądało. Farba zwykła się zupełnie nie trzymała i teraz drugi rok bawie się w ścinanie.
Gillian ja bym poleciła Isana Med lub Dr. Konopka
Gillian, ja bym poszła do dermatologa, skoro nic nie pomaga.
Gillian, mi takie plamy, prawie jak strupy ropne robią się jak mam nerwowy okres. Kilka dni na wkur... i wyłazi.
Gillian ja mam takie same objawy jak użyję szamponu z SLS..czyli w sumie przytłaczająca większość na rynku.Z tych, które sprawdzałam bez SLS to baby dream z rossmana dla dzieci (za 6 zl chyba) i Biovax.Niedawno się przekonałam,że to jednak alergia i jestem w trakcie rewolucji więc nic więcej nie doradze.
Gillian ja mam okresowo problemy ze swędzeniem skóry głowy. Jest to znak, ze skóra potrzebuje solidnego oczyszczenia. Polecam peeling solny lub peeling czarnym mydłem. Potem szampon przeciwłupieżowy np
https://www.doz.pl/apteka/p15759-Healing_Shampoo_szampon_przeciwlupiezowy_200_ml i na koniec szampon z aloesem
https://www.doz.pl/apteka/p124750-Equilibra_szampon_aloesowy__250_ml. Wcieranie bio octu jabłkowego (z rossmanna) tez jest pomocne.
doszła szczotką 🏇
zamówiłam wersję small i jest wystarczająca w zupełności, a nie mam wcale mało włosów, przy pierwszym użyciu wydawało mi się, że bardziej szarpie niż TT (bo ona nie szarpie w ogóle), ale masaż głowy jest super. Wydaję mi się też, że zostało na niej zdecydowanie mniej włosów niż na TT.
Wracam z problemem. Nadal mam łupież, ale już dużo mniejszy. Najgorszą zmorą jest swędzenie skalpu :/ swędzi tak niewiarygodnie, że jakbym mogła to bym się zadrapała do krwi :/ nie używam nic drażniącego, oszczędzam skórę jak mogę, chwilowa ulga była po glucie z siemienia ale wróciło :/ jeśli to ma znaczenie to najgorzej swędzi po bokach głowy i w miejscu kitki, mniej więcej na środku. Próbowałam wody brzozowej, Jantara, nic. Szału dostanę!
Może to reakcja na cocamidopropyl betainę ? Niestety wiele szamponów ma ten składnik bo uważany jest za łagodny ,ale może uczulać.Poszukaj taki bez i myj kilka razy włosy tak jak zazwyczaj myjesz,jesli nie będzie poprawy kup płyn manusan i umyj trzy razy pod rząd potem poszukaj jakis mega lagodny szampon czyli bez SLS,cocamidopropylu,parabenów i mocnych wyciągów roslinnych.Ważne aby tez nie przesuszac skóry głowy bo będzie się buntować,warstwa lipidowa jest b.ważna,a częste mycie ja usuwa.
wczoraj myłam Isaną ziołową i było ciutkę lepiej ale włosy tłuszczą mi się w oczach :/ rano umyję, wieczorem już są brudne. Tragedia. Wydaje mi się, że początek tego problemu wziął się kiedy zaczęłam myś włosy Naturią czerwoną i szlag mi trafił skórę 🙁
w rossmanie są te szczotki Olivii? Chcę kupić i nie wiem czy stacjonarnie znajdę, czy jednak wysyłkowo, a jak wysyłkowo to gdzie, by nie trafić na podróbę?
Gillian Cerkogel - zel z mocznikiem do skóry głowy, pomaga bo sprawdziłam 😉
dzięki za podpowiedzi :kwiatek: