halo, dzięki wielkie :kwiatek:!
Zdecydowanie wybieram styl nieco bardziej klasyczny i ten frak to już będzie w moim wydaniu wielkie szaleństwo 😁. Zdecydowałam się jednak go zakupić (na e-bay'u, za szaloną cenę 40 funtów za nówkę sztukę z metkami 😀, bo 250 w górę to stanowczo za dużo...).
To ten model:

Będzie na skokówki, bo tutaj na zawodach WKKW-owskich nikt by mnie raczej w nim nie wpuścił na czworobok 😉. Na czworoboki i skoki wkkw-owskie dla bezpieczeństwa wkładam czarny fraczek Pikeur Epsom. Nudnie jak flaki z olejem, ale nikt się nie czepia, a ja się w nim dobrze czuję, bo dobrze na mnie leży.
Ten GPA z czerwonymi wstawkami bedzie chyba mi pasował do moich Ariatów z akcentami w tym samym kolorze 😉.
Tak swoją drogą widziałam kilka razy dziewczyny/panie w przyciasnych fraczkach z elastycznych materiałów. Panie w zbyt opiętych fraczkach z wyraźnie odznaczającymi się spod materiału boczkami i fałdkami tłuszczyku wyglądają nieelegancko i przaśnie - takie jest moje zdanie. Podobają mi się (i to bardzo) fraczki o krojach kobiecych, zdecydowanie podkreślające figurę, ale ubrane w odpowiednim rozmiarze.