Co sądzicie o tej paszy:
http://www.horsefeed.nl/gastro-plus?Zastanawiam się czy nie zmienic Krauter musli hippolita na to gastro+ albo na brandona xs. Tak na prawdę B. dostaje śladowe ilości musi, ogólnie treściwego, ale... Jeśli mogę dać mu coś lepszego, to czemu nie 😉
Ogólnie senior wygląda dobrze, ale często łyka z powietrza ( głównie z ekscytacji ale czasem zupełnie bez powodu) i ziewa. 🤔 No i ten ostatni eksces z sianem... Jest jeszcze jedna rzecz. Kupy ma dość twarde, bobki zbite ( wet mi na to zwrócił uwagę). Mało pije ostatnio, ale też większość jedzenia dostaje na mokro ( moczone siano, wysłodki).
Aktualne menu:
Rano:
100g wysłodków Beet Pulp Winter (waga suchych)
100g Krauter Musli
100g Healthy Tummy
Wieczór:
100g wysłodków Beet Pulp Winter (waga suchych)
150g Healthy Tummy
+ 60 ml oleju lnianego i drożdże Yarrowia Equinox, siemię lniane ostatnio co drugi dzień zamiast HT na kolacje, siano do woli.
A i jeszcze jedno żółtodziobowe pytanie, myślicie że moczenie siana mogę zastąpić parowaniem?
B. ma zwyrodnienia w stawie koronowym które ostatnio dają nam ostro popalić. Myślę że stały dyskomfort podczas chodzenia i ból mogą tez się odbijać na jego żołądku. A z drugiej strony wiem preparaty wspomagające stawy rozwalają żołądek. I co tu wybrać... 🙁
Podawał ktoś z Was kolagen?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. :kwiatek: