Kochani, czy możecie mi powiedzieć coś więcej o ogierze Gamin De Carrere ? Wiem tyle, że był wyhodowany we Francji i był kasztanem. Może ktoś posiada jego zdjęcia? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!
Słuchajcie.. Czy w Janowie na aukcji można kupić klacz arabską w cenie 6-7 tys ? Czy to jest raczej niemozliwość 😉 ? Ogółem czy znacie stajnie w których można kupić klacz arabską w takich cenach ?
Kochani, czy możecie mi powiedzieć coś więcej o ogierze Gamin De Carrere ? Wiem tyle, że był wyhodowany we Francji i był kasztanem. Może ktoś posiada jego zdjęcia? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!
Gamin to boski konik🙂 jakieś 3 lata temu stał na wyścigach u mnie w stajni. Jako ogier kryjący chodził tylko do maszyny, było mi go szkoda bo codziennie to samo i zapytałam się trenera czy mogę go trochę po rozpieszczać i na nim pojeździć hmmm tylko on X czasu nie chodził pod siodłem ale był mega spokojny trochę na nim skakałam ale zaczął się sezon kryć i wyjechał🙁 obecnie daje ładne i dobre potomstwo wyścigowe.
Alice Właścicielka nie ma obecnie konia do startów, utrzymanie Plika kosztuje, finanse finanse finanse...
Z sesji sprzedażowej:
Ciąg w kłusie, siedzę ja:
Galop, siedzi właścicielka:
Żeby nie było, że ja taka fajna jestem i jeżdżę na munsztuku a właścicielka na wędzidle... To były dwie sesje - jedna na wędzidle, druga na munsztuku i akurat wybrałam dwa takie zdjęcia 😉
Szkoda, szkoda, bo naprawdę świetny koń (mimo że czasami mam o nim zupełnie inne zdanie 🤣 ) Dobrze zrobiony ujeżdżeniowo, naskakany do kl.L, wymarzony koń do terenów... 😉
Mamusia Mu-deneb , tam w tle troszkę ją widać jutro wam wstawię samej mamci zdjęcia, chociaż chyba już wstawiałam w jakimś temacie. Jak będę na mojej stajni z kolei to porobię zdjęcia innego ogierka oo też taki malowany tylko póki co gniady 🙂
Ogier jest własności SO Łąck, ale obecnie stacjonuje w SO Kętrzyn Przegrzebałam cały net i nic. Nigdzie nie ma foto tego ogiera.
Zainteresowałam się nim ze względu na rodowód ale i licencję na półkrew. Aby zobaczyć ogiera mam troszkę daleko (5h jazdy)🙁
Poszukuję też informacji o ogierze Calderon oo
siwa /o:Eukaliptus ;m: Celna/Alegro
Foto w necie znalazłam ale, w sumie na nim mało widać...ogier wydaję się na nim mało suchy i łękowaty , ciekawe czy tak jest w rzeczywistości🙂 Może ktoś widział konie po nim ????
Calderon ma miękki grzbiet jak większość, koni po Eukaliptusie, poza tym jest bardzo urodziwy i moim zdaniem lepszy od innego araba stacjonującego w Łącku, og. Don Carlos, który dla mnie jest malo typowy, dla mnie wyglada bardziej jak połkrewek.
Mnie zaciekawił kiedyś og. Equin (Arbil - Equitana/Aloes), też ma licencję na półkrew jest fajnej sk.gn maści, dosyć kalibrowy, o ile dobrze kojarzę Joanna Rosicka w kategorii pony startowała na jego synu skoki. M aktoś styczność z jakimiś jego dziećmi półkrwi ??
Był ktoś może w Białce ( przypuszczam , że Ty Wojenko 😉 ) i ma zdjęcia rocznej klaczki Prady ( Armani - Pikawa/Murat-Nur ) ? NR 100 . Byłabym wdzięczna . A i startowała w klasie 4C , zajęła 13 miejsce . Pytam o nią , bo jeździłam sporo na wyścigach na jej ojcu Armanim ( szkoda , że po roku krycia sprzedany do rajdów w Niemczech i jest w Polsce tylko jakieś 10-cioro jego dzieciaków i więcej nie będzie - wykastrowali go w Niemczech ) i był jednym z moich ulubionych wyścigowych arabów . O to Armani :
I teraz mnie czeka trudny wybór 😉 No to jeszcze jedno pytanie Calderon czy Album ?
Zależy mi na tym aby ogier był jak najbardziej urodziwy, nie chce kryć arabem, który wygląda jak koń półkrwi😉
Masz rację co do Don Carlos, szkoda, że jest tak mało arabowaty.... chłopak ma bardzo fajny papier
Szkoda, ze jest tyle pięknych arabów, a tak mało ma licencję na półkrew 🙁
Album daje bardzo fajne połkrewki 🙂 do tego on sam super chodzi pod siodłem Ostragon daje super ruch ale slyszalam opinie ze jak na połkrew czasem mały wzrost - co dziwne bo sam jak na araba jest b. duzy 157cm jego połbrat Oset daje ciekawe połkrewki i do tego ma poszukiwaną maść Don Carlosem - o ile ma licencje na połkrew bym spróbowała. Ma fajny użytkowo papier