[quote author=aroniasty link=topic=1647.msg2638781#msg2638781 date=1484878348]
[quote author=subaru2009 link=topic=1647.msg2638170#msg2638170 date=1484765248]
A ktoś kojarzy może tego konia ? http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/46556
Ja kojarzę, bo stoi w stajni ode mnie w mieście, właścicielkę też kojarzę bo startowała u nas na zawodach towarzyskich. Konia nie znam więcej niż raz na parkurze ale właścicielkę mogę polecić jako rzetelną
[/quote]
Ja bardzo lubię to ogłoszenie jest od 3 mies. i bardzo ewaluowało...najpierw był sprzedawany koń sportowiec i super zawodnik (a była wstawiona jedna fotka skoku przez stacjonatę...bez komentarza w jakim stylu), później jako koń skokowo ujeżdżeniowy (fotki z placu zero ustawienia, zero mięśni...koń "wylamiony"😉, zawsze to był koń w opisie dla super jeźdźca nie dla początkujących...Na 2/3 fotek koń był na wielokrążku zawsze...przedostatnia wersja była, że koń nagle jest dla początkujących...ale fotki zostały - zadzwoniłam i zapytałam jak to jest...Ale podobno koń wspaniały tylko w terenach jak to koń lekko ponosi i niestety to jest tak dla "bezpieczeństwa"...hmm no i teraz widzę że są nowe fotki z innym wędzidłem...chyba po moich dociekliwych pytaniach. A cena konia też ewaluowała... z chyba blisko 16tys, 15tys, 14tys., 12 tys., 11tys. a teraz 10tys i niby za mniej nie - ale oczywiście jest do negocjacji...
Ogólnie by nie było dziwnych komentarzy i nagonki fajnie jak nagle opis konia się zmienia no i z wariata mamy profesora... Ale pewnie to dobra praca z koniem zdziałała cuda i zmieniła wszystko charakter konia, temperament i ujeżdżenie 🏇 💃
[/quote]
Dla mnie ogłoszenia i tak są nic nie warte. NIGDY się nie należy nimi sugerować moim zdaniem bo takich rzetelnych to może 10% się znajdzie - niestety. Mój koń w ogłoszeniu miał napisane że dla dziecka , do nauki, spokojny i bardzo łatwy do jazdy - cóż, dziecku to ja bym go nie dała w życiu, koń jest super i wyszliśmy na prostą ale potrzebuje zdecydowanego traktowania i full ruchu min. 6 razy w tygodniu 😉. A i tak czasem jeszcze pokazuje rogi i słabych jeźdzców nie szanuje w ogóle. Co ja sie naoglądałam tych koni z ogłoszenia - wszystkie jak byk jeden schemat - spokojne, nie płochliwe , dla juniora, do nauki 🤣
Już nie mówiąc że zachowanie to też kwestia jeźdźca - 2 miesiące temu przyjechał do nas nowy koń - pani koło 40 kupiła sobie tak, do patatajania. Koń u poprzedniego właściciela grzeczny, spokojny , zero problemów - po 2 tygodniach u nowej właścicielki bunt, barany i ciąganie a pani nie jeździ wcale najgorzej - tylko charakter ma z tych "odpuszczających " więc ja tam w opisy średnio wierzę i ufam i nie biorę w ogóle pod uwagę. Jedyna opcja to sprawdzić i jechać - chyba że na filmie widzimy już że coś zdrowotnie jest nie tak.
Tego konia o którym piszecie widziałam w zawodach L u nas w stajni, skakał fajnie, chyba na czysto przejechała, ale powyżej L nie poleci raczej.