MAgda Abstrahując od wspomnianej dyskusji, b nie bardzo wiem o którą chodzi, a tylko nawiązując do filmików i wypowiedzi- należałoby się zastanowić co uważamy za "west"- czy CR to taki typowy west? Bo w sumie podobne to do working equitation, która to dyscyplina jest raczej klasyczna. "Raczej" bo dla mnie wszystkie sprawnościówki (baaaardzo mi się podobają!) to tak pomiędzy stylami trochę, po prostu jazda robocza. Co o tym myślisz?
w sumie CR to jest rodeo a nie western, bo to konkurencja sędziowana na czas. Ale jednak jest techniczna, kilka razy już było tak, że się ludzie przekonali, że to wcale nie takie łatwe jest, jakby się pozornie wydawało.
Z jazdą roboczą ma dużo wspólnego, jak ci się podobają to popatrz na więcej filmów z tych zawodów (wejdź na tego użytkownika od którego linkowałam filmy)
To jest POZORNIE łatwe, można sobie popatrzec na różny poziom przejazdów. No i kilka razy było tak, że nie zamiszczaliśmy filmów, żeby ludziom wstydfu nie robić, bo komuś się wydawało, że to łatwe będzie!
PS wynalazłam film, gdzie właśnie sąklasycy i westernowcy razem (akurat klasycy moi :-)