Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

niesobia, jak zwał tak zwał 😀 póki co niestety i tak nie mam czasu ze względu na swoje zobowiązania, ale może w marcu-kwietniu coś poszukam. Ale skoro tam jest średniawo to może rozejrzę się w swoim czasie za czymś innym 🙂
desire   Druhu nieoceniony...
02 listopada 2016 17:47
[quote author=Pati2012 link=topic=190.msg2610640#msg2610640 date=1477998124]
http://mistrzowie.org/679345/Praca-Marzen
Czuję się zachęcona, już złożyłam CV

jakaś kolejna Indianka, jeszcze do tego bezmięsna
[/quote]

no, wody też nie ma. za to 40 dzikich koni.  🏇  "gospodarstwo" było swego czasu na sprzedaż za chore pieniądze.
http://www.kabardia.pl/noclegi-michowa-wola-komancza-bieszczady.html
ale noclegi są, klienci chyba też.  🤣

vanille, poszło pw. 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 listopada 2016 18:20
no, 1,5 miliona za 13 ha to faktycznie ciekawa cena. Ciekawe ile tam wytrzymała ta Maria Magdalena.
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
02 listopada 2016 18:38
Mam nadzieję że dieta bezmięsna obowiązuje tylko u właścicielki a psy mięso dostają.
Zobaczcie filmik i sami oceńcie:

czy koń faktycznie delikatnie znaczy tyłem i jest nieregularny? (wg mnie w kłusie jedna noga jest stawiana inaczej..., w stępie 37sek nierównomierność jest spowodowana raczej brakiem równowagi...).
Jak oceniacie - dodam, że na żywo tą nierównomierność widać bardziej. Właściciel oczywiście nic nie widzi.

Jest to koń z ogłoszenia:
https://www.olx.pl/oferta/bardzo-grzeczny-tinker-do-rekrecji-zaprzegu-nowa-cena-pilne-CID103-IDhlrMz.html#cdbf517c39

Z ciekawostek wstępnie ujeżdżony, nigdy nie jeżdżony w zaprzęgu, bardzo malutki i drobniutki ma około 135cm (w kłodzie i zadzie drobniejszy niż dorosły konik polski, jedynie ma śmieszną szyję,która nijak nie pasuje do reszty konia...), OGIER, paszport w którym opis graficzny  nie pasuje do sprzedawanego konia (UWAGA!!! jest to paszport również konia srokatego)- podobno chip się zgadza...tak twierdzi właściciel., właściciel sprzedaje 4-latka a wg paszportu to 3-latek... Nie ma rasy, nie ma pochodzenia, wszystko poza rokiem urodzenia NN            🏇

Czy mi się wydaje, czy to ogłoszenie jest jakieś sprzeczne wewnętrznie? No i cena chyba o jedno zero za duża :P

KLIK

Skróciłam link.
Beta, dodaj jeszcze, że niezbyt ujeżdżony. Jeżdżony przez dziewczynę z małymi umiejętnościami. No i ma niedopasowane siodło ... I jest pełny obraz  😤
Rozbawiło mnie To ogłoszenie
Ktoś szuka sponsora - OK rozumiem, ale kłamstwo na samym początku raczej odrzuca od jakiegokolwiek kontaktu. Z samą odznaką można sobie startować na ZT do metra. Na 110 cm trzeba mieć licencję, uprawnienia 3 stopnia (w tym srebrną odznakę). Szczególnie że w zachpomie raczej tego pilnujemy.
heh 😀  ale pomysł jest
🏇
_Gaga, o ile ktoś nie był wcześniej zarejestrowany w klubie i nie startował. Ja nie mam SOJ, a startuje aktualnie C. III klasę zrobiłam zanim weszły odznaki.
xxagaxx, w ogłoszeniu jest wyraźnie napisane, że zawodnik gotowy na zdawanie srebra
Po co zdawać srebro mając "trójkę"? 🙂
03 listopada 2016 20:03
Autor tego ogłoszenia bardzo ale to bardzo chciał się dostać do tego wątku.  Tak więc spełniam jego życzenie (końcówka opisu 😀 )

http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/43791
ElaPe, facet mi serio zrobił dzień typ ogłoszeniem, jest zarąbiste. : D

No kurde, "jeżdżony przez Niemca i trzymany pod kocem". xD
Ale "tylko lać i jeździć" brzmi niepokojąco...
03 listopada 2016 23:03
[quote author=jędza link=topic=190.msg2611619#msg2611619 date=1478209865]
Ale "tylko lać i jeździć" brzmi niepokojąco...
[/quote]

powinno być chyba "tylko futrować i jeździć"  😜
_Gaga, o ile ktoś nie był wcześniej zarejestrowany w klubie i nie startował. Ja nie mam SOJ, a startuje aktualnie C. III klasę zrobiłam zanim weszły odznaki.

w drugim ogłoszeniu piszą że to juniorka młodsza, a odznaki weszły w 2004, więc musiałaby zrobić klasę mając maks 3 lata 😉
Przeglądałam ogłoszenia na olx i musiałam... 20 miesięcy! To przecież nawet jeszcze nie dwu latek  😵

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-walacha-maloposkiego-CID103-IDiu0br.html#f32dab3c50
Ja podziwiam, że ludziom się chce pracować z tak młodymi końmi.
Dlaczego? Niektóre takie konie pod względem charakteru zachowują się lepiej niż trzylatki, które już niby można ujeżdżać.
Przecież koń szybciej zrobiony mniej zeżre niż jakby czekać aż skończy 3 lata i szybciej się sprzeda 😉 przynajmniej w mniemaniu takich osób. Dla mnie to smutne i tyle.
Ja też spotykałam się z opiniami, że roczniaka już trzeba lonżować (czyt. ganiać w kółko na dłuższej lince, tłukąc co raz delikwenta batem), bo kto potem trzylatkowi da radę, jak nabierze masy?  🤔
Od osób prywatnych rzadko słyszę taki komentarz, ale od handlarza prawie zawsze. Z resztą, taki typ człowieka się nie pierniczy i nie bawi w różne sztuczki. Jak mu koń nie podpasuje to na mięso bądź ostry łomot. To biznes, niestety. Raz się spotkałam z sytuacją, gdzie właścicielka szybciej wzięła konia w obroty, bo zwyczajnie był z niego dupek. Charakter tak paskudny, że trzeba było mu głupoty wybić z głowy. Nie było mowy, aby poczekać. Oczywiście nie wsiadała na niego, ale z głową dozowała różne zadania.

Wycięłam wulgaryzm.
Ja swoją kobyłę też wzięłam szybciej.... ale serio się nie dało... każdy padok rozwalała i każdy box... niestety... ale u rolników i handlarzy to normalna praktyka. Choć jak szukałam ratunku z kobyłą, to trafiłam do gościa ( znane nazwisko skokowe) bo jak się okazało dziadek, czy ojciec miał zimniuchy i to takie top. On mi powiedział, że biorą dwulatki do wstępnej zajazdki, czy w bryczce, czy pod siodło i odstawiają potem, bo nikt sobie z nimi nie radził po skończeniu 3,5 roku. Choć dalej się kajam przed kobyliskiem, poszła do zajazdki jak miała 3 ledwo skończone, to faktycznie innego rozwiązania nie widziałam... dodam, że była koniem rzeźnym, więc nie nauczona żadnego współżycia z człowiekiem i ważyła już wtedy 770kg.
dea   primum non nocere
05 listopada 2016 17:28
Ja tu tragedii nie widzę - nikt nie wsiada, wozu prawdopodobnie nie ciągnie, tylko biegnie i się oswaja, a i ruchu przy tym trochę ma - lepsze to niż gnicie na mikropadoczku i uwstecznianie kopyt i ogólnie układu ruchu. Lonżowania pewnie też tyle co nauczyli. Konik czysty, wygląda na zadbanego. Krzywda mu się nie dzieje. Żeby się tylko takie widziało...
Ja tu tragedii nie widzę - nikt nie wsiada, wozu prawdopodobnie nie ciągnie, tylko biegnie i się oswaja, a i ruchu przy tym trochę ma - lepsze to niż gnicie na mikropadoczku i uwstecznianie kopyt i ogólnie układu ruchu. Lonżowania pewnie też tyle co nauczyli. Konik czysty, wygląda na zadbanego. Krzywda mu się nie dzieje. Żeby się tylko takie widziało...

Uff... miałam nadzieje że ktoś to napisze
Myślałam, że drugie zdjęcie jest no dość nietypowe, ale ostatnie wymiata... https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-kuca-lub-zamienie-na-walacha-CID103-IDivNW9.html#30d363035a
Drugie wygrywa, zdecydowanie! Nie mogę z tego kozła...  😁
Ogłoszenie zadziwiające ale koń sama słodycz 🙂
Zobaczcie filmik i sami oceńcie:

czy koń faktycznie delikatnie znaczy tyłem i jest nieregularny? (wg mnie w kłusie jedna noga jest stawiana inaczej..., w stępie 37sek nierównomierność jest spowodowana raczej brakiem równowagi...).
Jak oceniacie - dodam, że na żywo tą nierównomierność widać bardziej. Właściciel oczywiście nic nie widzi.

Jest to koń z ogłoszenia:
https://www.olx.pl/oferta/bardzo-grzeczny-tinker-do-rekrecji-zaprzegu-nowa-cena-pilne-CID103-IDhlrMz.html#cdbf517c39

Z ciekawostek wstępnie ujeżdżony, nigdy nie jeżdżony w zaprzęgu, bardzo malutki i drobniutki ma około 135cm (w kłodzie i zadzie drobniejszy niż dorosły konik polski, jedynie ma śmieszną szyję,która nijak nie pasuje do reszty konia...), OGIER, paszport w którym opis graficzny  nie pasuje do sprzedawanego konia (UWAGA!!! jest to paszport również konia srokatego)- podobno chip się zgadza...tak twierdzi właściciel., właściciel sprzedaje 4-latka a wg paszportu to 3-latek... Nie ma rasy, nie ma pochodzenia, wszystko poza rokiem urodzenia NN             🏇

ale z tego co pamiętam  ten tinker był niedawno wystawiony za 8700 czy 8700 (nie pamietam dokładnie )  jako 2 latek,  wiem bo nawet sobie nr zapisałam,  strasznie mi sie podoba,
Na moje oko nie jest czysty...
smartini   fb & insta: dokłaczone
08 listopada 2016 00:04
ciężko stwierdzić, kuc widać, że totalnie nie ma równowagi, rytmu czy panowania nad ciałem a dziewczę na plecach mu to tylko utrudnia.
Mnie to bardziej dziwi 'mikrusowatość' tego tinkera... mi to wygląda na kucyka ewentualnie z jakąś domieszką coba ale co ja tam wiem
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się