xxagaxx, Sprzedaj p. Hubertowi, zasiej wheat'em. Z tego jest największy zysk jak z flaxa. Bo w wheat zbierasz i ściółkę i nasiona.
wątek zamknięty
ok. Już sprzedałam 🙂
A co robić z polami?? Bo obsianych mogę mieć 5 tak?? One tak same z siebie odzyskąją żyzność i czystosć?? czy coś trzeba robić??
Z tej kasy co mam kupić kolejne pola tak zeby siac na zmianę??
sory ze tyle pytań ale w tym zielona jestem 😡
wątek zamknięty
xxagaxx najlepiej przczytaj manuala. Tam jest wszystko opisane 😉
Pola odzyskaja żyznośc jak klikniesz - lay fallow. Latem szybciej,zimą wolniej.
wątek zamknięty
czytałam ale dla mnie na początek to było za dużo informacji :P ale ok, zaraz postaram sie przeczytać i coś skumać więcej 🙂
wątek zamknięty
To ja się pochwalę konikiem mojej produkcji...
Udało mi się dołączyć do TeamSupreme 🏇
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6980521http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6980522zaczyna mi się to podobać 😀
wątek zamknięty
zobaczcie co wyskoczylo mi dzisiaj z hopa:
200 Equus
10 turnips
10 apples
3 aging points
Nyx Pack 😲 az ciezko mi w to uwierzyc. hop kosztowal mnie 1 pass, a wyskoczyla zawartosc 6 😜 😜
edit. mam na sprzedaz zrebaka Aussie
http://www.howrse.com/marche/priveVoir?id=3902126&message=vente 😍
wątek zamknięty
HOPy czasami są fajne 😜 A czasami do kitu 😁
Będziecie takie miłe żeby pogratulować mi dzisiaj? (Maanja) Ciekawa jestem czy uda mi się zaliczyć 100 w rankingu.
wątek zamknięty
juz, pogratulowalam 🙂
szkoda, ze hopy z nix nie moga wyskakiwac za kazdym razem 😁
wątek zamknięty
Ja też 🙂
chciałabym się jeszcze dowiedzieć w jaki sposób mogę sobie "pogrupować" konie, tak jak to niektórzy mają w zakładce profilu?
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny 🙂
Zizi - do grupowania koni potrzebujesz 3 punktów karmy - tworzysz sobie wtedy zakładkę "breeding farm".
Ime - na czym polega taka grupa? Jak się do jakiejś dostać?
Aga - jak jest wiosna albo lato, to ja nie czekam aż pola odzyskają żyzność i czystość, tylko natychmiast obsiewam znowu. Nawet te same, najlepsze jakie mam. Szkoda czasu po prostu. Jeśli jesteś na etapie zarabiania kasy, to sprzedawaj wszystko co zbierzesz.
wątek zamknięty
Zatrudnie veta, instruktora oraz saddlera, od zaraz 😀
wątek zamknięty
Ktos trenuje moze xx? Mam kilka i nie wiem za bardzo ja je poczatkowo trenowac? Hanowery short trot rides itp a xx-y ? 😉
wątek zamknięty
ja trenuje wszystkie konie tak samo, niezaleznie od rasy 😉
wątek zamknięty
Hmm..
no ale jak xx-owi dam na maxa short trot rides to bedzie mial dużą speed i dobrze ale wysoki trot od razu. I chyba bedzie ciezko nim wtedy wygrac trotowe races?
wątek zamknięty
Ale łatwo będzie nim wygrać np. galopy (skills potrzebne do blupa) albo skoki. Chociaż ja swoich xx nie trenuję krótkimi kłusami tylko od razu galopy i zobaczę co z tego wyjdzie.
Zresztą tego kłusa nie ma co się bać, bo kłus nie należy do czołowych zdolności xx i nie przybywa go dużo.
Szepcik, dzięki za siodełko :kwiatek:
wątek zamknięty
ja trenuje wszystkie konie tak samo, niezaleznie od rasy 😉
Tak - ta metoda jest dobra dla większości ras ( z kłusakami tylko najpierw trenujesz short galop...
deidre to nie takie proste byc w takiej grupie - najpier trzeba sporo zainwestować - tj kupujesz tanio konia od hodowcy potem blupujesz (szybko - czyli nyx) następnie mu odsprzedajesz żrebaka ( koniecznie wychodowany z tears) a z koniem po 4 dniach możesz robić co chcesz - zazwyczaj sprzedajesz za pass...
mój rekord - wyblupowanie konia od źrebaka do 100blup - 5 godzin... najgorsze jest oczekiwanie, czy wygrał owe 20 zawodów.... ale daje satysfakcję ;p
wątek zamknięty
I to się opłaca? 😲 Musisz zainwestować w Nyx 6 passów, poświecasz ileś godzin na blupowanie konia, musisz zapłacić za krycie i wyźrebienie, potem odsprzedajesz super źrebaka (pewnie bardzo tanio), a Tobie zostaje klacz, która już nie jest najlepsza (bo do gry weszło następne pokolenie), którą sprzedasz może za 2 passy. Złoty interes dla tej drugiej strony... Ma najlepsze źrebaki prawie za darmo. Mnie by się nie chciało 🙄
A teraz coś, co jest wynikiem mojego przymusowego przywiązania do łóżka. Wczoraj prosiłam o gratulacje. Odwiedzałam strony graczy i klikałam. Ileś gratulacji do mnie wróciło. Według rankingu miałam wczoraj dokładnie 301 odwiedzin/gratulacji. To daje mi 3/4 miejsce (nie wiem czemu to ja mam 4, a ten ktoś przede mną 3, chociaż ma tyle samo :mad🙂 W każdym razie
🤔zczeka:
wątek zamknięty
a to moje kupne co prawda 🙂 ale kupiałam ja jak miała kilka godzin, i już ma trcohe skillsów 🙂
ktoś mi powie jaki BLUP i gwazdki (boze jeszcze 4 dni do 4RL!!!!)
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6785606a to dziecko po rodzicach (oboje) od Gai i Ouranosa 🙂
nic szczególnego, ale tak jakoś juz nie mogłam się powstrzymać 🙂
Jak ktoś by chciał moge wystwiać na sprzedaż (tylko jeszcze nie mogę na PS)
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6972978
wątek zamknięty
Rainy Day- This mare has a BLUP of -45.07. This mare is ten fold starred
wątek zamknięty
SilverMercury dzięki wielkie 🙂
wątek zamknięty
Mój 8* hanoverek 😀 Pierwszy konik, którego wyblupowałam do 100 🏇 <och, jaka ja dumna>
Zapraszam na stanówkę 😁
edit: no tak, link by się przydał 😡
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6614296
wątek zamknięty
Zatrudnię pilnie weta - długość umowy do wyboru i najwyższa stawka z podniesiem po 10-ciu dniach 👀 jakby co mój nick Diafora 😉
wątek zamknięty
a ja właśnie złapałam HOPa 🙂 latał mi sobie po ekranie 🏇
edit:
z Eolus's wind 💃
wątek zamknięty
Ej 😤 Czemu wy takie fajne rzeczy lapiecie, a ja najlepsze co lapie to mash'e energetyczne ewentualnie ogłowia? 😤
wątek zamknięty
Mogę liczyć na Waszą pomoc? :kwiatek:
Chodzi o to, że mam wyprodukować z pegaza bliźniaki. I nie mam fertility wand. Czy ktoś mógłby mi podesłać jedną, a ja następnie po zaliczeniu zadania odesłałabym mu różdżkę z wygranej...
Plz!
wątek zamknięty
martva, ja nawet ogłowi nie łapie;]
wątek zamknięty
Notarialna ja Ci mogę pomóc z Fertility wand. Na jaki nick wysłać??
wątek zamknięty
Na Roulett, dzięki wielkie! Odeślę jak tylko zaliczę!
Tylko trochę to potrwa bo kobylaka chcę wyblupować i podnieść skillsy.
wątek zamknięty
Ok, poszło.
Mam na wymianę 3x Pice of cloud i Water of youth
wątek zamknięty