Mam nadzieję, że wraz z ostatnią paczką mam już komplet derek... ale ta mokra i zimna jesień jednak mnie trochę zaskoczyła. La la la, wrzesień, słońce, 15 stopni i... piździernik. 4-8 stopni i ciągle pada 👿
Z ciekawszych przemyśleń: na moim nierozbudowanym jeszcze za mocno kucu (dalej jest kucykiem o szlachetnym kształcie gruszki) fenomenalnie leżą derki Horseware/Amigo/Rambo. I dodatkowy bonus: mają rozmiarówkę co 5cm!
Do tej pory uważałam to za zbytek, ale po raz kolejny mój koń udowodnił mi, że nie ma czegoś takiego jak "ale to już przesada" 😉 Zeszłoroczne derki 135cm są kuse po plecach i na zadzie, 145cm wiszą w klacie... zmierzyłam więc kuca jak Pan Bóg przykazał i wyszło mi 139cm. Nie no jasne, to musiało wyjść ~140cm, żeby mi przypadkiem nie zasugerować, co robić 🤣 A tu odpalam internety, znajduje Horseweara, zamawiam, odbieram, mierze i... ideał 😍 Cudnie skrojone, tak wyżej na szyi jak lubię, w klacie nic nie wisi, długość idealna 😅
Ale nie byłabym sobą, jakbym nie zakombinowała trochę więc zwymiarowałam tego Horseweara i kolejną derkę zamówiłam w ...Caballu 😎 Jestem strasznie ciekawa jak wyjdzie przymiarka, bo jednak co nasze to nasze. A Caball jeszcze mnie do tej pory nie zawiódł 😉
Sierra, o to to, ja uwielbiam naszą zimową z equitheme high neck, też mają rozmiarówkę co 5cm!
nam 150 leży idealnie (to nic, że w tabeli jest dla koni 170-175 w kłębie xD). I kurcze poważnie rozważam go poderkować, bo jak mam go w środku zimy przywieźć do Krakowa i brać pod siodło takiego klasycznego mastodonta, to mi się odechciewa :/
o właśnie, w paczce z USA jeszcze będę miała derkę nylonową <3
Trochę mody z show 😉
Livia, będziesz zawiedziona... tzw. pady unicolor można było policzyć na palcach jednej ręki 🙂
https://www.facebook.com/pg/OBP-Olgas-Best-Pictures-1491483164439969/photos/?tab=album&album_id=1799166940338255
Tuffy, no mi się strasznie podoba ten zielono beżowy RK <3
i wyjątkowo ten niebieski Moreya, jeden z niewielu niebieskich które dobrze wyglądają :P
Teraz w modzie są te większe pady, które dużo bardziej wystają spod siodła na boki konia.
Tuffy, właśnie zauważyłam, na ME to 80% koni w nich było. Dobrze wyglądają ale pod dużymi siodłami i na tych nabitych monsterach, bardziej filigranowe konia wyglądają w nich dziwnie...
Tuffy, haha, faktycznie wszystkie nieźle wzorzyste 😀 Ale muszę przyznać, że ten niebieski całkiem ładny 🙂 Dziwnie wyglądają takie dłuższe kocyki pod siodłem - choć pewnie niedługo się wszyscy opatrzą i przyzwyczają 🙂
Trochę mody z show 😉
Livia, będziesz zawiedziona... tzw. pady unicolor można było policzyć na palcach jednej ręki 🙂
https://www.facebook.com/pg/OBP-Olgas-Best-Pictures-1491483164439969/photos/?tab=album&album_id=1799166940338255
Niebieski na izabelu świetny i brąz z czernią.
To w załączniku jeszcze moja ulubiona koszula tego sezonu... z pasującym showpadem 😀
Sierratu trochę podobny, jaśniejszy
maluda, tutaj też palomino, ale z innym niebieskim
w załączniku jeszcze jedno palomino na niebiesko
Gennaro! 😀
ten komplet jest cudowny... 😍
BORDO! Tak, już dawno widzę Jacka w tym kolorze 😀 I wszelakie niebieskie, turkusy… Jakoś tak wyszło że w mojej szafie są teraz trzy pady… Kobaltowo czarny prof. choice, niebieski haf i…. turkusowy mattes xD Coraz bardziej pozbywam się różowego z mojej szafy…
Tuffy, ale te już nie robią dla mnie takiego szału jak tamten wcześniejszy. Jest piękny.
Ja autentycznie fantazjuje, że jeśli tylko chociaż raz dane mi bedzie wystartować w zawodach to kupię jednej z tych showpadów. I to ten różowy najchętniej, choć i bordo i brązem bym nie pogardziła
https://goo.gl/images/pLJKvf
Sierra, bordo - mówisz i masz - w załączniku 🙂
oraz drugie zdjęcie - tym razem trochę babskiej mody - oczywiście koszula od La Bombastic
Tuffy, koszula tej pani cudowna! 😍
Tuffy, co to za pad na izabelu?
Właśnie się zakochałam któryś już raz.
co jak co, ale Ann zawsze pięknie wygląda a Sonja odwala kawał dobrej roboty z tymi koszulami 😍
Robiąc zakupy w www.equitom.com.pl nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała do działu west 😁.
A tam śliczne pady w extra cenach. W dodatku profilowane:
- klik same niebieskie i czarne
- klik drugi, trzeci też może być
- klik ostatni
A idź z tym, nie kuś. Ważniejsze wydatki teraz mam a Ty mi pokazujesz mój wymarzony fioletowy w tak małej cenie.
Piszę zaraz priv (ale w innej sprawie).
Muchozol ten pierwszy z trzeciego linku xD Iście cukierkowo karnawałowy xD Ja za to kompletuję zamówienie w kreamerze jakby ktoś coś :P
SzalonaBibi to ja mam dylemat padzik czy jedna wizyta weta 😁. Żart oczywiście 😉.
No i marzy mi się drugi z drugiego linka na wynaturzonego hucułka 😁.
No właśnie, drodzy ci weci ... Albo my niezbyt bogate 😀iabeł:
Ja marzę o wzorzystym czarno/beżowo - fioletowym, ale nie widziałam w żadnym polskim sklepie w cenie do przyjęcia.
Nie wiem skąd mi się ostatnio wzięło umiłowanie fioletu. Nawet zaczęłam uważać, że mi do Rudej pasuje.
Mój nigdy bogaty nie był ... Ale kombinuje jak zarabiać na wszystko + konie i całkiem nieźle mu to wychodzi 😀iabeł:
Za to ja zapewniłam mieszkanie ...
A na westowe padziki minimalna może nie wystarczyć 😁
Może nie do końca westowe... Ale zawsze można kupić kaloszki, ochraniacze, albo... sakwy z oświetleniem led xD
http://galloper.pl/pl/c/Sugarhorse-2016/238PATRZCIE JAKIE SŁODKOŚCI NOOOOOOOOO <3 <oszalałam>
Nique, o Sugarhorse była kiedyś dyskusja w KRM 🙂 Fajne rzeczy, ale nie wiem jak z jakością, no i ceny dość... zaporowe 😉
No i po co ja wlazłam w ten link... 🙁 to jest BARDZO mój styl!