Kącik WKKW
Smok10, no właśnie JEST na czas. A z tą jazdą w czasie, na czysto, a jeszcze, żeby powalczyć z innymi - to już jest problem.
Jest taki dobry czas, gdy koń jeszcze nie dorósł do C, jeszcze chodzi P i N, a N już pewnie. Wtedy można P-tki wykorzystać na naukę płynnej jazdy w tempie. Jazda zgodnie z regułami sztuki nie szkodzi koniom. Szkoda koniom dzieje się np. wtedy, gdy "koniecznie ZO", a tam akurat bez P, a koń "musowo" dwa starty, i "C" nobilituje... to jechane.
Nie mogę zrozumieć tej retoryki ale cóź . Widocznie jestem za głupi 😵
Jak już napisałem w innym wątku. Niech każdy robi jak uważa , a o słuszności niech świadczą efekty. Mamy zbawienie w postaci deregulacji i niech rynek wszystkich rozlicza z efektów . Nie z p.....a o tym kto co woli czy uważa tylko z efektów. 😉 Koń ma chodzić swoją grupę wiekową , najlepiej starać się być w czubie po to by w wieku 8-miu lat spokojnie mógł startować na poziomie GP. 😉
Smok10, uhm. Powodzenia. Tu można sobie wstawić bogatą listę imion. Tych super koni choćby w tegorocznych Mistrzostwach Polski.
A coś z nimi nie halo ??? 😲
Mam wstawić listy wyników? Każdy może sobie bez problemów znaleźć. Tę porażającą ilość par, które "głupie" Mistrzostwa Polski są w stanie przejechać na czysto. Na skutek super szkolenia w jedynie słusznych "grupach szkoleniowych".
Mam wstawić listy wyników? Każdy może sobie bez problemów znaleźć. Tę porażającą ilość par, które "głupie" Mistrzostwa Polski są w stanie przejechać na czysto. Na skutek super szkolenia w jedynie słusznych "grupach szkoleniowych".
Za jakość szkolenia i wyniki odpowiadają zawodnicy i trenerzy. Jeżeli chcą na siłę przeforsować trupa , tylko dla tego żeby miał licencję a w dodatku dosiada go jeździec z łapanki to efekty mogą być różne . 😁 Znam zawodników którzy za drobną opłatą wsiadają na każdego trupa żeby przepchnąć go przez parkur po to by właściciel wziął za niego większą kasę . Ci co chcą i robią to profesjonalnie nie mają problemów z efektami swojej pracy. Dlatego też pisałem wcześniej że trzeba jeszcze poczekać na uczciwość w końskiej branży. Wszystko musi się uregulować a najlepszym regulatorem jest rynek 😁
Mistrzostwa Europy trwają... Dajcie spokój
Crazy, nie wiesz jak tam dzisiejsze crossy? 👀
http://equiresults.com/competition/1192Juniorki awansowały, strasznie szkoda spóźnienia Julki, bo byłby dobry wynik.
Młodzi się pisypali, duże spóźnienia, czereśnia gleba na 2, Ania 2 wylamania i 4 min po czasie
Juniorzy 6 miejsce zespołowo (na 13) 😅!
Czereśni szkoda 🙁 🙁 🙁 Dlaczego była gleba?
Za jakość szkolenia i wyniki odpowiadają zawodnicy i trenerzy.
To nie ja twierdzę, że wszystko gra i śpiewa, tylko ty. Mógłbyś być odrobinę spójny? To ty twierdzisz: oceniać po wynikach. To patrzę na te wyniki. Zachwycona nie jestem. A ty nagle: wina zawodników i trenerów. A wcześniej - tu jest super, gra muzyka! To mogę się dowiedzieć CO jest super? Skoro: zawodnicy i trenerzy są super, konie są super, system jest super, rynek jest super - to czemu wyniki niekoniecznie są super? I które to są te super konie za młodu, które dziś idą bezbłędnie wszystkie parkury Mistrzostw Polski (seniorów)?
Jeżeli był syf a zaczyna się polepszać to dla mnie jest super, a na wyniki trzeba będzie poczekać , tak samo jak trzeba było poczekać na dokonanie zmian. W jeździectwie ani w hodowli nic nie ma natychmiast,. Jeśli coś się x lat pi....ło , to teraz trzeba poczekać x lat żeby się polepszyło. Taka zależność !!!! 😉
Ustawa Deregulacyjna działa niewiele ponad 2 lata a ty chcesz błyskawicznych efektów 😁 😁 😁 😁 😁
Pierwsze efekty widać gołym okiem , boooom w jeździectwie . I to potwierdza każdy. A co do Mistrzostw Polski to do tej por w całej historii chyba 3 zawodników pokonało je z wynikiem 0 pkt , min Skrzyczyński. Jakoś za twoich genialnych szkoleniowców przez dziesiątki lat udało się to bodajże 2 razy 😁 😁 😁
Ale biorąc pod uwagę matematykę , to mamy genialny postęp . Przedtem przez dziesiątki lat mieliśmy bodajże 2 razy zerowych , a po wejściu w życie ustawy Deregulacyjnej ( niewiele ponad 2 lata ) , w zeszłym roku Jarek przejechał na ZERO. !!! Skuteczność wręcz powalająca 😁 😁 😁 😁 😁
Crazy Quick. Dokonał tego w 2015 r 😎 0 od początku do końca 😉
P.S W tym właśnie roku jakbyś nie zauważyła dokonała się zmiana pokoleniowa w seniorach. Na pudle w seniorach sami dwudziestoparolatkowie 🤣
W 2014 , sami 30- 40 latkowie . w 2015 już tylko jeden a w tym roku żadnego Młodzież wymiata. 😉
Smok10, halo - przepychacie się już w 3 albo 4 wątku, możecie wybrac sobie jeden i tan sobie prowadzić te akademickie, nic nie wnoszące dyskusje? 👀 😂
Finał PP już za momencik, jak obstawiacie? Spisak wygrzebie się w tym sezonie z nazwijmy to delikatnie "złej passy" ? Warszawski odniesie wreszcie upragniony sukces? czy pogodzi ich ktoś inny, np. Kleniuk?
Nie będzie mnie w tym roku w Baborówku, żałuję bardzo, ale Mistrzostwa Świata własnego dziecka ważniejsze 🤣 mam nadzieje że będzie dobra relacja online 😅
Ktoś, jest gdzieś lista zgłoszeń? Ciężko obstawiać bez informacji kto na czym startuje 🙁 W seiorach tak czy siak stawiam na Pawła 😉 hihi
A ja na Kamila i lebertine
a ranking po Strzegomiu? Bo też nie widzę niestety 🙁
crazy, Kamil chyba nie na szans w PP?
Po Strzegomiu jeden i drugi Paweł mają tyle samo punktów, za nimi ze stratą jednego punkta Kleniuk. Jego obstawiam 😉
Facella, tyle wiem, ciekawa jestem dalszej części rankingu 😉 ale internety o tym milczą chyba 😁
http://www.ppwkkw.pl 4. M. Knap traci 3 pkt. do prowadzącej dwójki, Kamil 5-ty traci 17 punktów.
Mistrz Polski ma jakieś szanse?
Aaa! Ma! Dzięki! :kwiatek: To obstawiam MP.
Ale punkty w finale liczą się podwójnie? jakoś tak. musze doczytać.
edit: "Do końcowej klasyfikacji liczyć się będą 3 najlepsze wyniki z Eliminacji oraz wynik zawodów finałowych, w których zdobyte punkty mnożone są przez współczynnik 1,5."
porcelanka, nie otwiera mi się ranking właśnie. Próbuję otworzyć
TUKtoś finał jest razy 1,5
no właśnie doczytałam - musiałam edytowac jak pisałaś 😉
Ja obstawiam Super Mariana 🙂
Crazy Quick. Dokonał tego w 2015 r 😎 0 od początku do końca 😉
Przepraszam, że jeszcze się wtenę.. ale większość roboty na MP 2015 zrobił Inferno (dwa dni na zero), co oczywiści Quickowi pozwoliło na pełny start dopiero w finale. Myślę, że trzy dni zerowe to psychicznie za dużo dla tego konia, bo dotychczas się nie zdarzało.
I już uciekam 😉
Chodziło o zawodnika , a koń był przy okazji bo pierwszy dzień na MP na zero jest nieistotny o ile masz najlepszy czas i 1 miejsce 😉 0 pierwszego dnia oznacza miejsce a nie zrzutki 😉
Kamil nie jedzie, mój faworyt odpadł....
crazy, wiadomo dlaczego? 🙁 Również mój faworyt, no i idol.
Smok10, rozmowa była cały czas o koniach. Chciałam dać spokój, bo co kącik WKKW winien 😡, że tu wparowałeś. Ale skoro wykręcasz się jak... coś, co się wykręca - to tak na szybko: dobiega ci 3,5 roku na re-volcie. A od początku wieszczyłeś, jakie to świetne zaszły zmiany, jak jest super, i jakie cudne konie - tylko patrzeć. No, to ówczesne 4-latki kończą dziś 7 rok życia (czyli wg ciebie 140 śmigają aż się kurzy), w styczniu będą miały 8 (czyli, wg ciebie - bez ograniczeń :konik🙂, a ówczesne 5-latki JUŻ mają osiem. To się pytam - gdzie one są? Te super, bezbłędne i tak świetnie szkolone?