ktoś może polecić jakiegoś weta do TUV w ok Strzegomia?
prib, tam jest zatrzęsienie profi wetów. Kornaszewski, Januszewski, Golonka, Henklewski... tak na szybko
_Gaga a mogłabyś któregoś w szczególności polecić?
super 😉 to może ktoś jeszcze weźmie udział w głosowaniu będzie mi łatwiej wybrać? 😀
Dr Henklewski ostatnio znajomej klaczy przed sprzedażą nie zrobił w ogóle zdjęć skoków i zapomniał zrobić zdjęć trzeszczek. Dzwonił potem, że zapomniał o trzeszczkach i sam przyjechał je zrobić. Co nie zmienia faktu, że dla mnie pełny TUV powinien posiadać zdjęcia skoków i to nie w jednej płaszczyźnie.
Ja do TUV polecam dra Kmiecika, ponieważ jest bardzo drobiazgowy i sumienny.
Szukam kogoś w okolicach trojmiasta, do zmiany plomby w zębie, niestety mój wet jest na urlopie i muszę znaleźć kogoś innego, dostałam namiary na Hajeckiego i Woźniak..ktoś jeszcze? 😉
Chajęcki jak już 😉
Polecam jeszcze lek. wet. Małgorzatę Adamowską.
Uwaga Lubelskie Lublin! 😅 potrzebuje sprawdzonego Weta na Tuv-a, jadę do Lublina oglądać konia i jak wszystko bedzie Ok będę robiła badania, słyszałam ze w tych okolicach jest Karcz, Kasprzyk, Kotowicz ale z żadnym nie miałam do czynienia bo jestem ze śląskiego. Dlatego proszę bardzo o pomoc który wet jest na prawdę godny polecenia :kwiatek:
Ja polecam Kotowicza. Co prawda miałam do czynienia przy złamaniu, ale tak dokładnego badania chyba jeszcze (jak ponad ćwierć wieku się końmi zajmuję) nie widziałam. Potem był na konsultacji u znajomych i też zachwyceni.
Z tego co słyszałam Karcz zrobił się, hm ... niesolidny? Może po prostu zabiegany i czasu nie ma? Poza tym on spory kawał od Lublina. A Kotowicz na miejscu.
No i jeszcze ludzie polecają Pomorską bardzo ... Osobiście nie miałam do czynienia.
Wie ktos jaka jest najlepsza klinika dla koni w Niemczech,Belgii lub Holandii?
Witam.
Poszukuję dobrej kliniki w Polsce, w której weterynarze specjalizują się w diagnozowaniu kulawizn (kulawizna pochodząca od miednicy/biodra).
Chodzi mi przede wszystkim o rzetelność i konkretne podejście do tematu. Priorytetem dla weterynarzy powinno być właściwe zdiagnozowanie i podjęcie leczenia a nie zdarcie od właściciela konia jak najwięcej kasy...
Dodatkowo ważne by mieli spokojne podejście do końskiego pacjenta, ponieważ moja klacz jest bardzo nieufna i z natury dość lękliwa. Więc nie chciałabym przywieźć spowrotem konia znarowionego, bojącego się wszystkich i wszystkiego dookoła...
Najlepiej w okolicach południowej części Polski (bez uwzględniania kliniki dr Golonki)
Koń znajduje się w okolicach Bielska-Białej, Katowic, Tychów, więc odległość najlepiej do max 100km od naszego miejsca pobytu, żebym mogła w razie potrzeby bez problemu zajechać na kontrolę.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady :kwiatek:
Moockingjaay, podejrzewam, że klinika do 100km od kiedy Golonka zawinął się do Dolnośląskiego to raczej marzenie ściętej głowy. 😂
O masz, naprawdę??
Nie ma nigdzie w okolicach nic konkretnego? Jeśli nie to proszę o opinie dotyczące klinik znajdujących się w dalszych odległościach.
Rozważę wtedy najbardziej rzetelną klinikę.
ps. Nawet nie wiedziałam że Pana Golonki nie ma już na śląsku 😉
Ja zawozilam we wrześniu konia na sluzewiec, koń też nie ufny, był grzeczny, podejście ludzi też ok, no i koń nie schudl nic, mimo ekstrakcji zęba, do tego cenowo wyszło w miarę ok 😉
Moockingjaay najbliżej masz chyba klinikę Szpotańskiego- okolice Łodzi.
Byłyśmy na służewcu. Co prawda my nie z kulawizną, ale przez to że siedziałam z koniem prawie non stop, obserwowałam ich pracę. Wrażenia pozytywne.
Kulawizny i ortopedia to najlepiej Henklewski. Ma klinikę za Wrocławiem.
Moockingjaay , ja zdecydowanie polecam doktora Przewoźnego w Buku, jak dla mnie w tej chwili najlepszy wet.
Hej. Możecie polecić kogoś na podkarpaciu kto dobrze tarnikuje ale mechanicznie?
Alisaa, na podkarpaciu to p.Monika Szubart ale przypuszczam, że tarnik tylko elektryczny..
Jest jeszcze dr Jan Trela - chyba jedyny chirurg w Polsce z taką specjslizacją.
Kiedyś już zadawałam tutaj to pytanie - nie dostałam odzewu więc spróbuję raz jeszcze:
Który z lekarzy przyjmie studentkę na staż? Nie liczy się żadna odległość, interesuje mnie cała Polska. Może wiecie do kogo mogę się w tej sprawie odezwać? Baaardzo proszę o jakieś odpowiedzi :kwiatek:
Pytaj lekarzy, a nie na forum. Nasze telefony i adresy są ogólnodostępne i raczej nikt nie wpisze cię na "czarną listę" za email z CV ani nie rzuci słuchawką
Ja chyba będę szukał
Poznań, kogo możecie polecić do zrobienia zębów z elektrycznym tarnikiem?