Howrse gra :)

Tak, już wysłałam 🙂
wątek zamknięty
Aleqsandra b.chetnie 😉
wątek zamknięty
Duuużo Ci brakuje do BLUP'a, wiesz?
Musisz mieć pogrubione 3 atuty w ramce Genetic, no i 20 wygranych zawodów.

ale ja wiem :P Ja od niedawna zaczyna dopiero. Ale tu już widziałamchętnych na krycie, więc mówię ze mogę się wprzyszłości zaoferowac. Ponoć dorwanie konia po Gai i Ouranosie wcale nie jest łatwe.
wątek zamknięty
Ja swojego po tych Gajach i Uranosach z blupem 99 moge sprzedac  🙂
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 maja 2009 20:30
Ponoć dorwanie konia po Gai i Ouranosie wcale nie jest łatwe.

nie jest. na aukcjach jest ich nie wiele i duzo osob sie o nie bije :/
Aventia a jakiej rasy? bo ja szukam xx i aussie
wątek zamknięty
Ja mam oklepanego hanowera tylko  😀
wątek zamknięty
ja tez tylko hanowery 😀

mam swojego 608 i 610 😀
wątek zamknięty
jak rozpakować horn of plenty ?
wątek zamknięty
Wejdź w Black Market. Tam kiknij na tego Horna. Pojawia sie 2 opcje. Wybierz tą niżej - i ją zaznacz. Potem akceptuj i tyle  😉
wątek zamknięty
Sprzedam:

http://www.howrse.com/joueur/fiche/commerce?id=26422455

Moge rowniez wrzucic do prywatnych i zarezerwowac, jak by co 😉

No i mam 2 boksy ze zwierzakami, flaxem i marchewkami. 🙂
wątek zamknięty
dlaczego manure jest najlepszy?
bardziej sie opłaca wheat czy turnipy?
wątek zamknięty
Manure jest naj, bo w sklepie EC jest najdroższy i w opisie ma że jest naj 😉 Poza tym manure można zrobić, nie trzeba kupować, więc chyba wychodzi najtaniej.

Teraz lepiej wheat, bo ma tanie nasiona, daje wielkie zbiory i ma stałą cenę przy sprzedaży. Turnipy są ostatnio strasznie tanie. Czekam aż cena podskoczy żeby sprzedać i nie mogę się doczekać.

Wreszcie wyblupowałam moją kobyłę i dochowałam się od niej bliźniaków. Jutro powinnam przejść na 8 poziom  😅 Przyda się kasa za zaliczenie.

Nie cierpię hanowerów. Arabów też. Wyblupowanie ich zajmuje wieki  👿 Cieszę się, że jako główną rasę do hodowli wybrałam sobie folbluty.

Złapałam dzisiaj szczepionkę, jakieś lekarstwo, aging pointa, siodło i ogłowie  💃 Howrse chyba ma dzień dobroci  😜

Edytka, jak idzie kupowanie podstawowych?
wątek zamknięty
Deidre a srednio w którym wieku konia udaje Ci sie go wyblupowac ?
wątek zamknięty
Średnio to nie wiem, bo wyblupowałam dopiero kilka.

1) hanowerka kupiona jako źrebak, 6*. Blup 100 miała jakoś tak niedługo przed 20-tką, ale dość długo służyła tylko do zarabiania kasy, więc energia szła na zawody a nie na trening.

2) 50/50 quar/conn - kupiłam ją jak miała kilkanaście lat i prawie cały trening zrobiony, za to prawie wcale jazd. Też miała zarabiać kasę, ale tak dobrze jej szło (świetna w barrelu), że po wygraniu 20 zawodów postanowiłam się zabawić i przed 25-tką wreszcie blup = 100. Urodziła mi źrebaka i od razu stała się pass horse 😉

3) startowa folblutka, mam ją od źrebaka. Coś mnie ogłupiło - że niby rzeczy z BM są fajne i dałam jej WoY  :emot4:  🤔wirek:  Szlag mnie trafia za każdym razem jak coś z nią robię. Od początku miałam ją z nastawieniem na maks blupa i jakoś niedługo po 10 miała maksymalnego. Nie wiem czy warto było, bo ciąża bez ap = jakieś 2 tygodnie  😵 Czekanie na ponowne krycie też.

4) arabka, 3* od mojej kobyły startowej. Wyblupowałam ją i natychmiast pokryłam. "Today" urodziła mi bliźniaki - czyli w wieku 17,10. Odejmijcie sobie ciążę i będzie wiek wyblupowania  😵

5) quarterka 7*, też kupiona jako młodziak, w tej chwili ma 12 lat, blupa +80, został do skończenia trening w galopie (30% za mną) i jakieś grosze galopu za zawody. Kilka jej dni i będzie stówa.

To była moja krótka historia blupowania  😀

Jedna uwaga do całości - w treningu prawie nie daję turnipów. Jedynie jak koń znajdzie tubkę i chcę na maksa wykorzystać czas to wtedy daję turnipa, albo jak mam potwornie dość blupowania i jest już blisko końca. I prawie zawsze robię po 2 lekcje dziennie, więc dużo energii znika.

Skoro tak się rozpisałam, to może ktoś dołączy do zwierzeń i podzieli się przeżyciami?  😎
wątek zamknięty
a czemu nei dajesz turnipów?? To jak Ci starcza energii?? Ja bez nich ani rusz, to przeecież aż 10% 🙂
wątek zamknięty
Nie rozumiem. Jak to "jak starcza"? Z energią bliską zera za głaskanie dostaje się ok 10-11% plus jakieś drobiazgi typu marchewka i na koniec dnia spoko mają po 20%. Nie są niezbędne. Blupowanie bez turnipów dłużej trwa, ale jest możliwe. Kasę zamiast na turnipy wolę wydać np. na stanówki. Przy tylu koniach co mam, dawanie każdemu turnipa to prosta droga do bankructwa.
wątek zamknięty
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
24 maja 2009 13:52
czy jakaś dobra dusza mogłaby napisać jeszcze raz ten przepis na blup'owanie koni? albo podać numer strony na której był podany, nie mogę znaleźć  😡
wątek zamknięty
Smarcik - nie ma przepisu.
Musisz:
wygrać z koniem 20 zawodów.
Koń musi mieć pogrubione 3 główne atuty (każda rasa ma inne)
a żeby miał pogrubione te 3, nie może mu już nic przybywać w RIDES, TRAINING i na zawodach  🏇
No i musi mieć 10 lat, żeby miał 100blup.
U mnie często koniowate mają już wszystko zaliczone i tylko czekam, aż osiągną 10 lat.
wątek zamknięty
Smarcik strona 59 tego wątku 🙂 (chyba o to Ci chodziło)
wątek zamknięty
Wistra, a robisz nimi 2 lekcje dziennie czy nie?

Pl 102 i Poland102 to ktoś z voltopirów?
wątek zamknięty
Deidre, to później. Jak już skończę ze wszystkim, czyli jak ma już wszystko pogrubione, wtedy jedziem lekcjami.
O, i mam takie coś teraz robione moim sposobem
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6563215
wątek zamknięty
Hmm, może to jest sposób na szybsze blupowanie. Zawsze to 30% energii więcej. Za to mniej kasy i mniej punktów zdolności (a te przy koniach z małym GP i IS się przydają). Moje konie bez czegokolwiek BM i z lekcjami blupują się kilkanaście lat  😫 i myślę nad zmianą metody.

Mustang faaaajny. Szkoda, że to nie moja rasa.

Ma ktoś coś fajnego irlandzkiego na sprzedaż? Klaczkę.
wątek zamknięty
Tym sposobem, co Wam przedstawiłam, mój TŻ ma konie ze 100blup'em przy 12 latach...
wątek zamknięty
Ja mam w planach wyBLUPować sobie kobyłę, i sprzedawac po niej źrebaki zeby się w końcu od dna odbić... Nie wiem skąd wy bierzecie tyle BM items. Ja mam dosłownie trochę i oszczędzam na moje "najlepsze" konie. Kupiłam też na innym koncie pare po 20 lat żeby później passa dostać... Ale to trwa i trwa.
wątek zamknięty
Piece of cloud wymienię na chronosa
ktos ma zbedne?
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
24 maja 2009 17:32
deidre mam juz 5 Aussi i 5 xx. wiecej na razie nie kupuje, bo juz w tym momencie potrzebuje dziennie co najmniej godzine na zajecie sie tymi konmi, plus jeszcze musze doliczyc moje 2 glowne z kadej hodowli i EC.
kupilam zarowno klacze jak i ogiery. udalo mi sie dorwac kilka takich bez zadnego treningu i jednego z chronosem, wiec z blupowaniem chyba nie bedzie tak zle 🙂 chociaz bez chronosa i aging pointow zajmie mi to wieki. ale jako ze to nie wyscig, to przynajmniej mam zabawe na dluuugi czas

Aventia kon musi miec 10 lat, zeby otrzymac blup 100. ja swoje najlepsze konie zawsze trenuje z chronosem i jak tylko przekraczaja magiczna bariere 10 lat dostaja maksymalny blup. nie wiem jak bez chronosa, ale podejrzewam, ze moze to zajac tak 13 lat 😉
wątek zamknięty
Edytko - ja głupia 🤦 przecież mogę zajrzeć do Ciebie i zobaczyć na stronie jakie masz konie. W NIBach właśnie to jest fajne, że nie ma żadnego wyścigu. Powodzenia 🙂

Aga, ja trenuję konie bez rzeczy z BM i jakoś idzie, chociaż jak widać strasznie wolno. MA są obiektem moich niespełnialnych marzeń  😵

Robię wyprzedaż - naprawdę solidne hanowery, chociaż nie pierwszej klasy.
http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3237845
http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3237832
http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3237794
http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3237779

wątek zamknięty
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
24 maja 2009 18:40
a skąd mam wiedzieć, które rzeczy mój koń musi mieć pogrubione? mam 2 tylko..
wątek zamknięty
no to ja skromnie sie zareklamuje ze zapraszam do swojego malego EC 🙂 Middle Of Nowhere, moj nick edinka
boksy z flaxem i marchewka jest 🙂
pretiż na dzisiaj 41%

wątek zamknięty
ok, zebrałam plony. Mam Flax Bedding i Flax. Mam to sprzedać panu Hubertowi?? A kolejne pola odrazu sadzić od nowa?? tylko czym??
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.