... ślub :) ...

Mi się podoba 2 i 5 🙂
3 jest jak dla mnie jeszcze całkiem ok, tyle, że ja bym nie chciała przy biuście tych piórek.
rany, dlaczego nigdzie nie ma krótkich sukni 🙁
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
21 maja 2009 16:25
ależ są! choć niewiele ładnych widziałam, ale mi się w ogóle krótkie nie podobają.
najładniejsza to była Zienia i kosztowała bagatela 8 tysi.
niezłe widziałam też Apart - na allegro są.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
21 maja 2009 18:11
Diakonka, a jak sie czulas w dwojce? mi sie ona juz od dluzszegio czasu podoba 🙂
Fajne te suknie, szkoda że nie mam takiej figury jak te laski ze zdjęć 😉 hihi

A ja się właśnie zastanawiam kiedy zrobić wieczór panieński - czy na tydzień czy na dwa tygodnie przed ślubem, jakoś się zdecydować nie mogę.

I mam do was pytanie, jeśli macie doświadczenie w tym względzie...lepsze są pazurki żelowe czy akrylowe? Bo chciałabym sobie zrobić na ślub.
Muffinka, miałam i żelowe i akrylowe dla mnie bez widocznej różnicy
ja tez sobie robie w piątek przed  ślubem 😀

No i jestem już po pierwszej spowiedzi  tak więc jescze jedna i wszystko co związane z kościołem mam załatwione 😀
AAAAAAA spowiedź! Nie wiem jak to przeżyję 😉 I mam w związku z tym głupie pytanie...czy uprzedzam księdza że to spowiedź przedślubna od razu jak podejdę do konfesjonału? 😡

A jakie pazurki sobie robisz?
Ja miałam żelowe pare razy i takie zamierzałam zrobić ale dziś koleżanka mnie namawiała na akryl że podobno lepszy...
Muffinka, tak mówisz że to pierwsza spowiedź przedślubna
też nie wiedziałam jak to przeżyję a trwała całe 2 minuty a ksiądź nic nie drążył i o nic nie pytał 😉

robie sobie chyba  żele coś w tym stylu

Drugie albo czwarte najbardziej mi sie podobają.
To gdzie byłaś u spowiedzi 😉 Ja też chcę tam iść jak taki fajny ksiądz tam jest 😉
W&W nr 2  😅
przynajmniej mi się podobają najbardziej
A czym niby się spowiedź przedślubna różni od takiej zwykłej?
Co do tych 3 to od razu i coś niebieskiego jest 😂
22 maja 2009 09:14
ja teDiakonka, a jak sie czulas w dwojce? mi sie ona juz od dluzszegio czasu podoba 🙂

bardziej chyba jak dama niż jak księżniczka.
a kiedy masz ślub?
Diakon'ka widziałam na żywo szczupłą kobitke w 2 i wyglądała naprawdę ślicznie.Na zdjęciach całkiem inaczej kiecki się prezentują, a ta bardzo zyskuje 🙂
A czym niby się spowiedź przedślubna różni od takiej zwykłej?

Nie wiem czym to się różni, ale trzeba księdza uprzedzić o tym przed spowiedzią.
Wydaje mi się że ksiądz podczas spowiedzi przedślubnej może wypytywać o różne sprawy bardziej szczegółowo 😉
Ja jeszcze nie wiem jak to wygląda ponieważ nie byłam, ale koleżanka która niedawno brała ślub miała taką spowiedź jakiej nie zazdroszcze. Długa a ciekawski ksiądz pytał o wszystko, ile razy, z kim, jak itd.
Sam nie może, to innych wypytuje o szczegóły  😎

edit: nie chciałabym obrazić niczyich uczuć religijnych, ale taka pierwsza myśl mi przyszła do głowy 😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
22 maja 2009 16:42
babeczki, tak Was czytam i podziwiam zaangażowanie. Ja cały czas myślę, kiedy by tu ślub zrobić  😡 Prawdopodobnie będzie to czerwiec 2010  🙂 Kościół Wizytek (tylko ten wchodzi w grę  😎 )

Wesele możliwe, że będzie w hotelu, w którym pracuję, ale to się jeszcze zobaczy  😉

Sukni nie mam, butów nie mam (nawet nie wiem jaką chcę  😵  🤔 ) wiem tylko, że chcę ecru
Kwiaty, to pewnie będą szafirki, bo je uwielbiam  😍 może w połączeniu np z różami, bo same to chyba będą za skromne.

A powiedzcie mi (jesli było, to wybaczcie, nie mam siły przeglądać tyle stron  😡 ) czy to prawda, że jak się ma ocenę z religii bdb na ogólnym świadectwie maturalnym, to nie trzeba chodzić na nauki przedmałżeńskie?  👀

3mam kciuki za Wasze śluby  🙂
[b]A powiedzcie mi (jesli było, to wybaczcie, nie mam siły przeglądać tyle stron  icon_redface ) czy to prawda, że jak się ma ocenę z religii bdb na ogólnym świadectwie maturalnym, to nie trzeba chodzić na nauki przedmałżeńskie?[/b]
bezedura 😉Miałam cel.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
22 maja 2009 17:51
Diakonka ja nie chce byc ksiezniczka, wiec by pasilo 🙂 a slub dopiero 18.09.2010, jestem na koncu listy wiec mam w cholere czasu. suknienke raczej bede chciala w Polsce kupic, poczatkiem 2010 zaczne chyba cos szukac.
Endurka,
kilka krótkich propozycji

[img]http://e.lansik.pl/la52/2a58afac001057d0479da993[/img]

[quote author=vill_18 link=topic=34.msg258805#msg258805 date=1243009872]
[b]A powiedzcie mi (jesli było, to wybaczcie, nie mam siły przeglądać tyle stron  icon_redface ) czy to prawda, że jak się ma ocenę z religii bdb na ogólnym świadectwie maturalnym, to nie trzeba chodzić na nauki przedmałżeńskie?[/b]
bezedura 😉Miałam cel.
[/quote]

Eeeee, chyba nie ma znaczenia ocena, bo na naukach przedślubnych jest co innego niż na religii (znaczy część tematów się pokrywa, ale ogólnie inny cel nauki, no i na religii nie masz zagadnień prorodzinnych z poradni rodzinnej). A u nas kasiądz tylko sobie zapisał oceny ze świadectw, bez wnikania, jakie, z której klasy itp.
Scottie   Cicha obserwatorka
23 maja 2009 09:53
[A u nas kasiądz tylko sobie zapisał oceny ze świadectw, bez wnikania, jakie, z której klasy itp.

A jak ktos nie chodzil na religie w szkole?
W&W dzięki, z reguły niewiele mi się ich podoba, a znalazłaś nawet inne niż zazwyczaj widuję...
A z jakich źródeł je wygrzebałaś?
mnie się generalnie podoba ta:
opolanka   psychologiem przez przeszkody
23 maja 2009 13:06
mi z krótkich, ktore moim zdaniem na własne wesele pasują, podobaja się tylko te, które sa za kolano 😉 Krótsze kojarza mi się raczej pospolicie, ze zwykłą imprezą 😉

coś jak wklejona wcześniej:
niestety, gdybym miała to szczęście brać ślub swoich marzeń, to też nie założyłabym krótkiej sukni, ale o ile się nie rozmyślę, czeka mnie tylko cywilny, który także nie kojarzy mi się dużo lepiej niż zwykła impreza  😤
My na razie jesteśmy na etapie nauk przedmałżeńskich z nawiedzoną kobietą, która opowiada o gęstości śluzu i temperaturze.. Szok po prostu.
No, a poza tym - wstyd się przyznać - jutro wybieram się prosić ostatnich już gości.
Mierzyłam dziś moją suknię - ostatnia przymiarka - idealna jest!
To jest dokładnie ta, w której modelka leży na stronie startowej: http://www.sposabella.com.pl/sposabella_black.html
25 maja 2009 14:18
słabo ją widać, pokaż jeszcze jakies fotki🙂
fotek na sobie nie posiadam, usunęłam bo pokazywałam wszyskim znajomym i doszłam do wniosku, że jak już wszystkim pokazę, to nie zrobię później żadnego wrażenia 😉
Ja w piatek mam przymiarkę i jeśli już nic nie będzie trzeba poprawiać to zabieram suknie do domu.
Buty juz rozchodziłam i są ok.
Fotograf i kamerzysta już wiedzą gdzie mają być i o której.
Dj tez już wszystko wie grajkowie tak samo 😀
już prawie wszystko gotowe 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się