Kącik WKKW

safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
08 sierpnia 2016 18:17
E., mnie się też wydawało, że coś nie zagrało nad tą kłodą i upadek był tego efektem

(ale ja się znam na wkkw jak koza na balecie  :icon_rolleyes🙂

Gdyby ktoś miał potrzebę to upadek
Smok10 Sam Junga nie jest entym koniem z garnituru, tylko podwójnym złotym medalistą z IO w Londynie
Efekty takiego działania często widuje się w skokach w niższych klasach . Zwłaszcza jak ktoś nie widzi odległości i nie umie utrzymać tempa.  Nie pije tego do Pawła tylko tłumacze swoją myśl przewodnią , co było powodem upadku w moim mniemaniu 😉

Smok10 Sam Junga nie jest entym koniem z garnituru, tylko podwójnym złotym medalistom z IO w Londynie

Ale nie był koniem na RIO  😉

P.S U niego każdy koń jest jakimś medalistą  😁 Ciężko mu wybrać jakiegoś trupa z własnej stajni , chyba że by pożyczył jakiegoś rekreanta. Z resztą pewno też by na nim złapał medal 🤣
Szkoda wielka, ale koń miał chyba za mało doświadczenia...
Na BBC pokazali Banderasa prowadzonego przez Pawła - już się rozszedł, nie było widać kulawizny. Oby nic mu nie było.

Podobała mi się bardzo jazda Chińczyka 🙂!

[quote author=Na_biegunach link=topic=815.msg2581074#msg2581074 date=1470675549]
Pozostaje teraz kibicować Zimbabwe 🙂
[/quote]
Prosimy o kciuki! Jak tylko wróci to jej opowiemy o "wsparciu" na polskim forum jeździeckim, albo zaraz wyślemy priva na FB - będzie jej bardzo miło 🙂!
Moon   #kulistyzajebisty
08 sierpnia 2016 18:21
Z tego co ja widziałam, to koń po pierwszym skoku się zawahał przez to zrobiło się niepasująco, a przy takich przeszkodach (+ skos) to, no... lipa. I tak, szacun że się odbił, bo pewnie część koni by powiedziała "sam se skacz".
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
08 sierpnia 2016 18:23
czeggra1, no to - ZIMBABWE!! 🙂

Moon , chyba jakaś zawodniczka też zaliczyła tam upadek
Imo to wyglądało jak próba wciśnięcia większej ilosci ful niż metry przewidywały. Koń skakał prawie ze stój. Życie, najlepszym się zdarza. Szkoda trochę, ale widzę że ten Cross zbiera żniwa w eliminacjach.
To nie była wina konia i jego braku doświadczenia . 🙄 Trzeba być obiektywnym
kermit   Horses horses everywhere ..
08 sierpnia 2016 18:25
Czy taka ilość eliminacji to normalka ?  😲
a co to za czary, że Auffarth ma już tylko jedną stopę w wynikach a nie dwie?? 👀
Czy taka ilość eliminacji to normalka ?  😲

W końcu to Olimpiada a nie mini LL u gospodarza na polu
no fakt, że Jung i na kozie by cross ukończył bez błędów 😉

Sam nie był koniem na RIO, ale podwójnego złotego medalistę IO to w stajni ma tylko jednego  😜
08 sierpnia 2016 18:34
Serio ? Myślałam, że to roboty a nie żywe stworzenia  🙄

Nie znam się na wkkw, nie śledzę zawodów. Rozumiem, że można mieć pecha ale nie myślałam, że przyjmuje się tego w takich ilościach.
kermit, nie wszystkie eliminacje wynikają z upadków koni przecież
Są wyłamania, są upadki jeźdźców... Na tym poziomie tak niestety bywa, chociaż generalnie budowniczy toru z reguły nie chce eliminacji...
Ciekawi mnie to, może ktoś wie, ile km ma ich trasa?
A, i czym konie przy starcie mają wysmarowane nogi?
SivriteTrasa miała 5,85 km, 33 przeszkody i 10minut 15sekund normy czasu  😉 według tego co podawali na początku
08 sierpnia 2016 18:59
O ludzie :o
Sivrite nogi i klaty są smarowane specjalnym specyfikiem żeby zwiększyć poślizg w razie ewentualnego uderzenia w przeszkodę
08 sierpnia 2016 19:01
Gaga - rozumiem, że są wyłamania itp.

Ale np w skokach na "tym poziomie" nie widzi się tyle eliminacji.

Jest to sport ekstremalny i jakoś dla mnie dzisiaj patrząc właśnie na ilość eliminacji wydaje się być bardzo ryzykowny.
Mam ciarki jak to oglądam, ale może jestem po prostu przemęczona dzisiaj  😉

Sweetie, DeJotka, dziękuję. 🙂
kermit, w skokach nie ma cornerów, wąskich frontów, stołów, bankietów, krzywizn terenu (galopu pod górkę i z górki).
Nie ma galopów w wodzie i w ogóle tam się 10 minut nie galopuje na pełnej parze... a i przeszkód jest sporo mniej
Na parkurze WKKW też nie ma raczej eliminacji z powodu wyłamań 😉
Gaga - rozumiem, że są wyłamania itp.

Ale np w skokach na "tym poziomie" nie widzi się tyle eliminacji.

Jest to sport ekstremalny i jakoś dla mnie dzisiaj patrząc właśnie na ilość eliminacji wydaje się być bardzo ryzykowny.
Mam ciarki jak to oglądam, ale może jestem po prostu przemęczona dzisiaj  😉

Ciarki to można było mieć 30 lat wstecz. Teraz to dyscyplina jak każda inna. W skokach też się upadki zdarzają . A jak pokazuje zmiana przepisów  w ujeżdżeniu dot. kasków. także  😁

[quote author=_Gaga link=topic=815.msg2581139#msg2581139 date=1470679625]
kermit, w skokach nie ma cornerów, wąskich frontów, stołów, bankietów, krzywizn terenu (galopu pod górkę i z górki).
Nie ma galopów w wodzie i w ogóle tam się 10 minut nie galopuje na pełnej parze... a i przeszkód jest sporo mniej
Na parkurze WKKW też nie ma raczej eliminacji z powodu wyłamań 😉
[/quote]

To zależy, w skokach np jest Derby Hamburskie i tam ten olimpijski to przy nim pikuś  😁
08 sierpnia 2016 19:10
W sumie to jestem zaskoczona, że Paweł nie wybrał łatwiejszej trasy  😵 Po ujeżdżeniu już i tak za wiele by nie ugrał.
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
08 sierpnia 2016 19:16
A biorąc pod uwagę ilość eliminacji i błędów, to zachowawczą, spokojną jazdą mógł mieć szansę nawet na awans o kilka oczek. Skoro traktował występ jako "trening" to może tak właśnie trzeba było jechać.

Ale on jechał, on czuł konia pod tyłkiem, on miał plan i próbował go zrealizować. Nie wyszło, mam tylko nadzieję, że bez konsekwencji zdrowotnych dla pary. Nam się łatwo gada siedząc w fotelu i gapiąc się w pudło.

A Paweł z Banderasem zdobyli bezcenne doświadczenie.
da się gdzieś obejrzeć przejazd Junga? bo za późno zaczęłam oglądać
safie mnie też to zaskoczyło, po zapowiadanym jechaniu na olimpiadę w celu zdobycia doświadczenia i już słabym ujeżdżeniu myślałam, że na spokojnie będą chcieli przejechać. Zwłaszcza, że niektórym co byli daleko i na crossie jechali bezpiecznie się to opłaciło awansem na wyższe pozycje.
08 sierpnia 2016 19:20
ElMadziarra, ano jasne, że łatwo 😉 ja się nawet nie przespaceruję po takim torze, nie mówiąc o skoczeniu chociaż jednej przeszkody crossowej. Tak mi tylko przyszło do głowy, skoro właśnie sam mówił, że traktuje to jako zdobywanie doświadczenia.
A Paweł z Banderasem zdobyli bezcenne doświadczenie.

A to Paweł nie jechał po doświadczenie do Aten w 2004 r ???  😲 12 lat później znowu jedzie po doświadczenie  🙄
Smok10, jak w Hamburgu pomylisz się na zjeździe z bankietu przed białym płotkiem, to zwyczajnie spadnie góra płotka
Ale wielu skoczków uważa, że cross to "oj tam".... póki sobie nie przejadą takiej 1* (oczywiście obok przeszkód)... 😁

Co do tego jak jechał Paweł - jechał jak czuł... Banderas jest odważnym koniem, ale i bardzo bardzo mocno ciągnącym do przodu. Takim czasem łatwiej pojechać na wprost, niż kręcić koła w alternatywach..

Co do jechania treningowo, to tekst komentatora, nie Pawła...  🤔wirek:
Smok10 mój ulubiony znawco WKKW - Banderas ma 9 lat i to on potrzebuje doświadczenia. Dopiero co było 3ci na Mistrzostwach Świata Młodych Koni... podkreślę ponownie: MŁODYCH koni
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się