Obowiazkow jestem swiadoma i wypelniam je. Kowala konie maja co 6 tygodni, zeby robione co roku, wet w razie potrzeby. Czyszczone codziennie, w czasie upalow maja prysznic.
Czy tak wygladaja zaniedbane konie?

Zazrebienie niei wyszlo-miala oznaki ciazy, ktore okazaly sie cysta na jajniku 😕. Vet zrobil USG i sprawdzil recznie.Tak wiec nie bedzie zrebola. \
Jerry jest wylaczony z jakiejkolwiek jazdy lub cwiczen, nawet dreptania na lonzy. Za dwa tygodnie bedziemy widzieli weta z nim, zmieni podkladki na jego kopytach i powie, czy Jerry bedzie sie do czegos nadawal czy tylko zostanie jako kosiarka.
Tak wiec w tej chwili mam tylko Babe do jazdy i chcialabym, zeby byl drugi kon, ktory bedzie nadawal sie do rekreacji, ze bedziemy mogli wyjechac w dwojke z mezem lub z corka.
W klaczy podoba mi sie ten obszerny ruch. Kon zadbany, jezdzi na niej tez maz wlascicielki , ktory nie jest bardzo wprawwnym jezdzcem i jej syn.
A ja w tej chwili rozbudowywuje stajnie o czesc zadaszona, pod ktora moga sie schowac przed sloncem czy deszczem.
Maz mial obawy glownie dinansowe, czy mozemyw tej chwili wydac pieniadze na zakup konia, tak cala sume wyjac z konta . To wszystko. Za dwie godziny wyjezdzamy do Lubbock zobaczyc, sprawdzic i byc moze zakupic.