Howrse gra :)

Wiecie, że na turnipy też jest limit tak jak na aging pointy?  😲 Są bardzo tanie - można je w tej chwili kupić po 40e - i chciałam sobie zrobić zapas. Mam 200 sztuk i nie mogę kupić ani 1 więcej  😕
wątek zamknięty
Potrzebuje dobry boks z marchewkami na juz  😀

i nadal zapraszam kobyly:

http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6368419  😎
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 maja 2009 16:05
Zatrudnię pilnie:
Blacksmith'a
Saddler'a
Vet'a
wątek zamknięty
Robię wyprzedaż koni gdyż odchodze z howrse😉 Zobaczcie czy czegoś nie chcecie. Jakoś tanio każdego upchne😉
Ale passy, BM items i kasa zostaje, bo moze kiedyś jeszcze wróce 😉
wątek zamknięty
19 maja 2009 19:09
Alice, jaki nick? 🙂
wątek zamknięty
Acha, zapomniałam😉
Al_89
wątek zamknięty
19 maja 2009 19:16
O co chodzi z Affixem? (dostaje sie go razem z przybywaniem karmy, ale o co loto?)
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
19 maja 2009 20:30
Wiecie, że na turnipy też jest limit tak jak na aging pointy?  😲
na wszystkie rzeczy ze sklepu i marketu EC jest limit, albo dzienny, albo taki 'ogolny' 😉
ja po akcji sniezkowej, mam na stanie jeszcze 300 turnipow, wiec nawet nie spieszy mi sie z kupowaniem kolejnych

Notarialna jezeli masz wystarczajaco duzo karmy (na affix potrzebne sa 2 punkty) mozesz wybrac sobie przydomek hodowalny. to taki jakby znak charakterystyczny 😉
czesto wystarczy popatrzec na affix i juz wiesz, ze kon jest z wiodacej hodowli (np Golden Park i Excesils Duo dla folblutow, czy Australis Incognita dla Aussie)
wątek zamknięty
19 maja 2009 20:33
Tak myślałam, ale nie jestem pewna.
Na pewno będę miała przydomek dla kilku moich arabów ;-)
wątek zamknięty
A, czyli nie tylko na turnipy i ap jest limit. Nigdy nie kupowałam niczego w ilościach hurtowych, więc nie wiedziałam. Chociaż nie wiem po co mi tyle turnipów, skoro i tak daję tylko źrebakom i rzadko starszym.

Affixy są fajne, ale podobno można je nadawać tylko koniom, które się ma. Sprzedanym koniom własnej hodowli już nie. Prawda to?

Jeszcze kilka dni i będę miała dostęp do private sales  😅
wątek zamknięty
Alice, ja bym chciała tę kobyłę:
My Pixels R Dancin  😀

Mam na wymianę 3x medusa i 3x złote podkowy i 1x Eolus Wind
wątek zamknięty
Złapałam ufo-jabłko. Mam już 4  :/ Jakby ktoś pilnie potrzebował to chętnię na coś wymienię.
wątek zamknięty
deidre a na Piece of cloud albo Black orchid byś nie wymieniła?

Ja jako ufo w 90% łapię jabłka... ale te zwykłe apple  😉
wątek zamknięty
Ja zdałam właśnie III RL i chciałabym założyć EC... tylko w ogóle nie wiem od czego zacząć...

Czy jest sens kupowac boksy na poczatku??
Jakie mam kupić meadows??
Co mam na nich wysiać??

Mam 25000 na poczatku wiec za dużo to zrobić nie mogę... chciałabym się najpierw troche dorobić żeby wybudować już idealne, no ale od czegoś trzeba zacząc...

Pomoże ktoś??
wątek zamknięty
deidre a na Piece of cloud albo Black orchid byś nie wymieniła?

Tego też mi nie brakuje 🙁

Aga
- kup sobie ze 2 Large meadow (nie fertile)
- kup sobie za resztę kasy Medium sized fertile meadow
- kup sobie nasiona flaxu i trochę bobków, żeby je przerobić na manure
- zasiej flax (tylko flax!) koniecznie przy użyciu manure
i na razie tyle. Zbierzesz flax, sprzedasz wszystko, akurat będzie lato i zasiejesz wheat i tak dalej aż uzbierasz dużo kasy. Jak będziesz miała dużo kasy to sobie kupisz boksy.
wątek zamknięty
dzięki 🙂

Flax mam zasiać na wszystkie pola??
wątek zamknięty
Tak, bo można mieć 5 pól na raz i szkoda byłoby ich nie wykorzystać. Wiosna już się kończy. Z wiosennych nasion największy zysk daje flax, a z letnich wheat. I żeby Ci nie przyszło do głowy sadzić jabłonie i robić mesze 😉

Jeszcze słówko wyjaśnienia czemu największe (15 akrowe) nieżyzne pola - bo z nich jest największy zbiór, zaraz po żyznych (ale na te Cię na razie nie stać). Przedtem trochę zamieszałam - ja kupiłabym 5x15 nieżyzne, ale może chcesz mieć potem 6 na pastwiska - to lepiej zielone.
wątek zamknięty
ok rozumiem 🙂
kupiłam póki co 2 średnie żyzne i 2 duże nieżyzne 🙂
Ja mam swoich bobków ponad 50 ale jak chce robić manure to mi mówi że mam ich 10 (bo tyle kupiłam) nie mogę wziać sobie bobkó moich koni??
wątek zamknięty
Swoich nie możesz. Trzeba niestety osobno kupować w EC-sklepie 🙁 Nie pamiętam ile trzeba mieć bobków żeby starczyło na manure na cały siew. Chyba że spróbuję Ci trochę wysłać gotowego nawozu, ale nie wiem czy się da. Podasz namiar na swoje EC?
wątek zamknięty
agusiek, a nazwa EC Dreamer's paradise house .

No mam nadzieję ze sobie jakoś poradzę... ide w takim razie jeszcze kupić bobków..
wątek zamknięty
Niech no policzę.
2 x 15 plus 2 x 6 = 42 akry
42 / 3 = 14 paczek manure
1 paczka manure - 25 bobków
14 x 25 = 350 bobków potrzebujesz. Jak kupisz więcej to super. Można kupić 1000 dziennie. Powodzenia w takim razie w kupowaniu 🙂
wątek zamknięty
deidre jesteś wielka  :kwiatek: :kwiatek: Ciężko się je kupuje. Mam już 52 🙂

edit:
a sparwdzi mi ktoś w wolnej chwili BLUPA??

http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6100394

i tego konia też 🙂

http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6722879
wątek zamknięty
storm breaker : This mare has a BLUP of 37.99.

Quantum: This horse has a BLUP of 38.88
wątek zamknięty
20 maja 2009 21:53
Na wymianę mam:
Horseshoes forged by Hephaestus
Plus mogę dorzucić ze 3 rzeczy typu zwykłe ogłowie i siodło w zamian za FERTILITY WAND!
wątek zamknięty
dzięki Aventia  :kwiatek:
wątek zamknięty
Jak co - sluze pomocą 😉
wątek zamknięty
Alice, ja bym chciała tę kobyłę:
My Pixels R Dancin  😀

Mam na wymianę 3x medusa i 3x złote podkowy i 1x Eolus Wind

To chcesz ją za podkowy? 😉
wątek zamknięty
I żeby Ci nie przyszło do głowy sadzić jabłonie i robić mesze 😉

no właśnie mi przyszło to do głowy... nie opłaca się?
wątek zamknięty
Nie opłaca się. Jabłka rosną miesiąc i zajmują 1 pole z 5 możliwych do uprawy. Potrzebne są tylko do meszów, bo kasa za nie żadna. Jak będziesz miała dużo kasy i kupisz boksy to wtedy możesz się bawić w jabłka i mesze.

Ja się bawię już teraz, ale ja jestem cierpliwa  👀. Poza tym już kupiłam wszystkie duże pola jakie chciałam, poziom zaliczyłam i mogę marnować czas na nied o c hodowe zbiory. (uwierzycie? nie da się napisać normalnie bo samo się zmienia  🤔)

A właśnie - jak będzie was stać to kupcie sobie szklarnię. Przyda się jesienią i zimą 😉
wątek zamknięty
Jak zdechł mi kon po 30-tce to zeby dostac tego passa musze kliknac- send my horse to heaven ?

Mam wolne miejsca w EC 😉 TKKF Megan

PS: Zatrudnie veta i instruktora.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.