... ślub :) ...

Góra tak, dół już mniej, ale ma się podobać Tobie, nie nam 😉
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
18 maja 2009 21:21
Gienia !!! 💃 🏇 👍

Czyli widze, ze dalas mi troche czasu, zebym mogla dojsc do normalnej wagi na twoj slub !!!

Gratki gratki i pozdrow "menza" serdecznie ode mnie !!!
Buziaki !!

kochana, to specjalnie dla Ciebie  🤣  wiec szykuj sie 🏇
wlasnie repka!!

wygladalas bardzo ladnie i widze, ze welon jednak mialas 😀 gratuluje 🙂

Zdecydowałam się na welon, bo to faktycznie była jedyna okazja żebym sobie tak oficjalnie w welonie połaziła 😀

A macie stronkę, pooglądajcie sobie do woli, to nie będę potem zaśmiecać forum zdjęciami 😉
www.fotografia-pasja.pl/aga-albert
login: aga
haslo : albertalbert
Repka super, taki spokój i radość bije od Ciebie na zdjęciach 🙂 aż się wzruszyłam 🙂
Spokój to na zewnątrz, bo w środku to tragedia była 😀
repka, zdjęcia piękne.
JAdnak do ślubu chyba nie powinnam oglądać takich zdjęć bo jeszcze bardziej zaczynam sie denerwować 😉
Ja się wzruszam, jak oglądam ślubne zdjęcia 😉
jak wygladala u was sprawa fotografa? wszyscy to byli ludzie zajmujacy sie tym zarobkowo konkretnie? czy wasi znajomi, rodzina tez fotografowali cale uroczystosci?
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
19 maja 2009 11:22
magda u nas w kościele napewno będzie jeden fotograf - profesjonalny i mający przeszkolenie, czy tam pozwolenie w tym zakresie. w kościele to najlepiej się sprawdza, bo nikt sobie nie zasłania i fotograf może robić dobre ujęcia.
natomiast cała reszta to jak goście będą chcieć.

ja miałam niezłe przejścia z wyborem fotografa - bo zaczęłam oglądać takich powiedzmy z dolnej/średnej półki. szukałam na przygotowania, na ślub, na wesele i jeszcze plener. coś mi w tych zdjęciach nie pasowało. no i trafiłam na takiego z wyższej półki. zakochałam się - tyle emocji w tych zdjeciach, wzruszeń, że i mi się udziela za każdym razem jak je oglądam. i mimo, ze cena 2 razy wyższa ja już nie chciałam mysleć o tych z dolnej półki 🤣 po prostu inna jakość. musiałam przekonać mojego faceta (tydzień mi to zajęło), Rodzice do tej pory pukają się w głowę 🙄
a jak się spotkalismy z tą dziewczyną to okazało się, że jest przesympatyczna, śmieszna i polubiliśmy się bardzo - opisała nas nawet na swoim blogu 😉

ale coż - to jeden taki dzień w życiu, chcę mieć piękne, artystyczne zdjęcia, z klimatem, nie pozowane i nie chcę mieć czerwonej twarzy😉 takie zdjęcia to tylko osoba z feelingiem i z dobrym sprzętem zrobi. a to kosztuje...

jakby ktoś chciał to dysponuje paroma namiarami na fotografów - i z niższej i wyższej półki.
a mogłabyś dać linka z próbką możliwości tej dziewczyny?:> lub adres tego bloga? chetnie bym pooglądała🙂
19 maja 2009 12:04
Diakonka z bloga wynika, że wy już po ślubie - czy ja dobrze rozumiem? Wrzucałaś tu jakieś zdjęcia? Jeśli nie, to ja ładnie poproszę!

Edit - doczytałam, że jednak nie  😉

A zdjęcia powalają, WOW  😲
19 maja 2009 12:26
nie no coś Ty kochana, za rok dopiero🙂
na blogu post o nas to ten ostatni - to ja jestem ta od parasolki 😉

z tych zdjęć mega podoba mi sie para - ona długie, lekko kręcone czarne włosy, rozpuszczone, kwiat w nich, on wysoki brunet. cudowna jest ta dziewczyna - na każdym zdjęciu widać niesamowite szczęście lub wzruszenie, jest bardzo ekspresyjna. to zdjecie z błogoślawieństwa kiedy ona się poryczała rozwala mnie na łopatki.

drugie moje ulubione - też z przygotowań - kiedy babcia pochyla się z żelazkiem nad koszulą Pana Młodego, Pan Młody w tle... robi to z taką czułością... cudowne.
OK, rozumiem  🙂 Była na blogu notatka o Magdzie i Mariuszu, myślałam, że to wy  🙂

A ze zdjęć to mi się neisamowicie podoba ten chłopak ze zdjęć plenerowych na rowerze - jaka szkoda, że żonaty! Boski jest! No ale trzeba przyznać, że śliczną ma żonę  🙂 Świetni są, tacy radośni i oboje piękni.
19 maja 2009 12:48
no to właśnie mąż tej zachwycającej dziewczyny, co ją opisywałam😉 para jest cuuuudowna!
o dzięki zaraz będę oglądać🙂 zdjęcia faktycznie świetne!!!🙂 (z tego co już widziałam, a na razie tylko z przygotowań - babcia z żelazkiem jest cudowna😀)

edit - faktycznie bardzo fotogeniczna dziewczyna!! śliczna🙂

kolejny edit - przyznaję, jedne z najlepszych zdjęć ślubnych jakie do tej pory widziałam! dla mnie wyznacznikiem są zdjęcia z wesela, bo najtrudniejsze do wykonania, i z pleneru - jakie pomysły ma fotograf kiedy nie ograniczają go mury kościoła czy sali weselnej - w obu przypadkach wielki szacun dla tej fotografki😉 świetny wybór!
to ja moze doprecyzuje o co mi chodzi 🙂
mam sytuacje gdzie mlodzi poprosili mnie o zdjecia. ja nie mam kursu, powiedzialam ze to moze byc problem. ponoc ksiadz mowil ze nie, bo i tak kazdy robi zdjecia. ale jednak mam obawy czy mnie nie usadzi w laweczce jak bede chciala w czasie mszy cos uchwycic 😉
dziwne... Ksieza sprawdzaja, czy fotograf ma papiery?
Ja moze nie na slubie, ale na chrzcziny robilam zdjecia. Ksiadz widzial moj duzy, czarny aparat i o nic wiecej nie pytal...
to ja moze doprecyzuje o co mi chodzi 🙂
mam sytuacje gdzie mlodzi poprosili mnie o zdjecia. ja nie mam kursu, powiedzialam ze to moze byc problem. ponoc ksiadz mowil ze nie, bo i tak kazdy robi zdjecia. ale jednak mam obawy czy mnie nie usadzi w laweczce jak bede chciala w czasie mszy cos uchwycic 😉

Zależy tylko od księdza. Fociłam już na kilku imprezach rodzinnych, na każdej było uzgodnione z księdzem, że ktoś będzie robił zdjęcia i nie było najmniejszego problemu. Oczywiście jestem 100% amatorem bez żadnych kursów itp. A umiejętność taktownego zachowania się nawet podczas robienia fot jest wg mnie instynktowna, kursu do tego nie potrzeba 🙂
Ej, oglądam te zdjęcia, i znowu się wzruszam  😡

edit:
Diakonka jesteś z Krakowa?

edit2:
A, już doczytałam, ona robi zdjęcia w różnych miastach
Myśmy się chyba pytali księdza czy nie ma nic przeciwko fotografowi czy kamerzyście.
Ale nasz fotograf i tak sam poleciał przed ceremonią do księdza się pytać czy nie ma problemu. Z tego co widziałam to ani jeden ani drugi nie przekraczał "linii ołtarza" wobec czego nie było chyba jakiegoś nietaktu z ich strony.
Gości poprosiliśmy o nierobienie zdjęć w kościele, wobec czego nikt dodatkowo nie biegał z aparatami wokól nas.
Wogóle to się fotograf pytał nawet nas po ceremonii czy nam nie przeszkadzał robiąc zdjęcia. Więc ogólnie kulturalny bardzo. A goście chwalili oboje za to że tak ogólnie to byli dyskretnii w swojej pracy.

Ej, oglądam te zdjęcia, i znowu się wzruszam  😡

Ja też się wzruszam. A wogóle to pomijając opinie wszystkich gości i młodego, jak mnie zobaczył, to teraz jak się sama oglądam na zdjęciach czy filmie, to stwierdzam, że wyglądałam odlotowo, z czego się cieszę, bo tak miałam wyglądać 🙂
repka Twoje zdjęcia super.Strasznie się wzruszyłam i przestraszyłam że tak nie wiele czasu a ja w lesie 😉
Repka bo naprawdę bardzo promiennie wyglądałaś 🙂 w ogóle stresu po Tobie nie widać 🙂
Repka, nie dość, że pięknie wyglądałaś, to masz naprawdę śliczny uśmiech  🙂
repka super fotki, cudnie wyglądaliście!
Jak sobie je oglądam to zastanawiam się jak to bedzie, zostało tak niewiele czasu do wielkiego dnia 😉 Stresa jeszcze w sumie nie mam, ale jestem pewna że mnie dopadnie.
19 maja 2009 19:12
Breva prawda?🙂 mam jeszcze pare namiarów na innych super fotografów - w podobnym klimacie.
szepcik - Wawa, ale tak - Julia jeździ.

Repka Ty wyglądałaś świenie, dziewczyny już to napisały, ale masz też przystojnego męża!! 😉

kurde tej kiecki co mi się podobała (wklejałam na poprzedniej stronie) nie można dostać w Polsce - wycofali tą firmę, bo ceny były powyżej 10 tysięcy. więc żalu nie ma bo i tak bym pewnie nie kupiła.
za to mam kolejną w ścisłej czołówce - zabawne - weszłam do jakiegoś salonu, bo był po drodze to się zatrzymałam. oglądam te katalogi, oglądam i nic. no może ze 3 mi się jako tako spodobały, dobra pomierzę skoro już tu jestem.
no i WOW 😜. sukienka zupełnie inna niż chciałam, inny dekolt, inny dół, no zupełnie nie moja bajka, ale powaliła mnie.
zresztą same zobaczcie
klik
na żywo wygląda dużo razy lepiej. jest atłasowa i ta biel jest taka perłowa.

No, niezła  😎 podobają mi się takie modele podkreślające sylwetkę, dość proste w formie
piękna! ja jeszcze nie wiem jakie mi się podobają najbardziej czy takie eleganckie czy bardziej "księżniczkowe" (ale czas do namysłu mam - do ołtarza to ja jeszcze dłuuuugo nie pójdę:P), ale gdyby to miała być jednak elegancka to coś właśnie takiego🙂 klasa!
Zdecydowalismy z moim narzeczonym,ze bierzemy slub tylko cywilny ze wzgledu na to, ze mimo tego iz jestesmy wierzacy, nie chodzimy do kosciola. Nie chce nam sie zalatwiac tych wszystkich koscielnych formalnosci itd. I mam pytanie, czy sadziecie ze wypada isc do cywilnego w bialej sukni slubnej? Nie chodzi mi o jakas bardzo strojna, z welonem, ale nie chcialabym rezygnowac zupelnie z bialej skronmej sukni. Pytam, poniewaz na slubach cywilnych bywalam jako mala dziewczyka i pamietam, ze panna mloda zawsze byla ubrana w jakas garsonke i nie wiem w sumie jaki jest zwyczaj. Wymyslilam sobie lekko rozkloszowana suknie bez ramiaczek, zdobiona ale raczej skromnie, no i bez welonu bo to w urzedzie mi jakos nie pasuje. Myslicie, ze sie wyglupie??
19 maja 2009 21:30
nie wygłupisz się🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się