Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania
zen, to esotiq? Jesli tak to mierzylam ten dol i bylo z nim cos niehalo😉 góry za to uwielbiam, mam w nich biust 😜
Scottie, oddaje w końcu żarówę 🙂 to nike free 5.0, kolor hot lava/black. Kupiłam w dobrej bardzo cenie, rozmiar 7,5 (24,5cm) gdybyś chciała to zapraszam zanim odwiozę do sklepu 😉
U mnie dzis a obiad popcorn za 300kcal. Bo czemu nie! 😉
Ja czekam do 20😲0 żeby móc zalec przed TV przed moim ulubionym serialem z pestkami słonecznika w łapie. Do tego czasu postaram się już tylko Inki. Bo wiem, że poza pestkami wpadnie pewno coś jeszcze, czego zjeść nie powinnam.
Ale ubiegałam godzinę, więc coś mi się od życia należy. Zwłaszcza, że jak na razie dieta na 5.
A jutro caluśki dzień wolny, pogoda piękna i mamy w planach znów wiele godzina na rowerach.
Aj tam 😉 jeszcze za niskie 😉
Dla mnie każda kobieta powinna nosić dół bikini, który miałoby "boczki" materiału ledwo poniżej pępka, żeby mieć dłuuuuuuugie wizualnie nogi.
Jak ta dolna część od tego jednoczęściowego.
Ja np wcale nie wyglądam dobrze w aż takich wyciętych. Poważnie. Trzeba mieć idealnie odtłuszczone biodra do aż takiego wycięcia.
Na odtłuszczonych biodrach wyglądają najlepiej, fakt. Ale z dwojga złego lepiej mieć wizualnie długie i otłuszczone, niż otłuszczone i dodatkowo krótkie. 😉 A żeby się nie wpijały może być górą guma, szerszy pas materiału, inne kombinacje, a nie wąskie sznureczki.
To już chyba zależy indywidualnie od typu sylwetki, ilości tłuszczu, jakości naszej skóry itd.
I w ogóle to mi tu nie wstawiaj takiej apetycznej du** od tyłu, bo się zaślinię. 😁
sienka, oooo nieee, oddalas zaroweczki? 😕 A powaznie, to kostium z Calzedonii, tylko oddzielna gora i dol 🙂
Ascaia, byly wyciete dosc mocno, ladnie sie ukladaly, nie wbijaly sie nigdzie, generalnie ladnie noga wygladala 🙂
Scottie, chyba to McD jednak te sensacje 😵 A z woda i bf to tak jest, ze jak spada woda, to podnosi sie poziom tluszczu. Taka glupia zaleznosc tych maszyn. Wiec sie nie przejmuj tym :kwiatek:
Meise, dziekuje 😡 Skore mam taka lekko opalona, ale tez takie swiatlo bylo w pokoju :kwiatek:
zen ja jednak zacznę od poniedziałku, ew. wtorku bo w poniedziałek pewnie będzie jakaś pożegnalna kolacja dla męża 😁 Od nowego tygodnia rozpocznę cykl z termogenikiem jakimś. W stroju wyglądasz mega, nie zastanawiałabym się wiele. 🙂
Planuje częściej się udzielać bo forum jest dla mnie dużą motywacją.. Najwyżej będę wysyłać posty jedynie między 1 a 6 rano 😉
Aktualnie jest tak, zero siłowni 🙁 czysta micha i sporadyczne wyskoki 😂
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13281931_1111943252160067_1863127740_n.jpg?oh=40a6d2bf9a88da6bbdae3994f4f73dc1&oe=574C7E5C[/img]
Quendi wow super figura 🤣

buty nr1 jakie znalazłam Victory 25Euro jutro jadę oglądać nike, mam straszną słabość do tej firmy. Jakie są dobre modele do biegania po asfalcie?
Zauważyłam, że jakaś drobna się robię? Siła mi rośnie, ale mięśnie jakby spadały? Albo mam jakieś zaburzenia postrzegania. Muszę jeść więcej białka. Zacznę uczciwie łykać te aminokwasy, które mam. Bo jak tak szczerze pomyślę, to jednak tego białka jem za mało. A węgli za dużo. A żelastwo przerzucam systematycznie. Więc coś tu chyba z tym białkiem nie tak. 🤔
Już po treningu, firanki i zasłonki się piorą. Zaraz mam jedną prywatną wizytę i ... rowery. 😍
1/19
Quendi, wow, ekstra wygladasz!! 😜 👍
anil22, mysle, ze wiecej o butach biegowych po asflacie podpowiedza w watku o bieganiu, na bank sporo bylo tam mowione o tym :kwiatek:
U mnie dzisiaj nowe postanowienie, hahaha, kolejne 😡 🙂 Od dzisiaj czysta micha przez kolejne 19 dni i nie cheatuje. O. Tak wiec kazdy moj wpis tutaj bede zaczynac tak, jak zaczelam wyzej. To mnie sama nakreci i zmotywuje 🙂 Po 19 dniach robie reset na 4 dni, a pozniej znowu wracam do gry. Plan mi sie podoba 💃
Posilki mam takie w planach, w koncu cos zaplanowalam:
1. jajka z boczkiem
2. Banan (przed treningiem)
3. Budyn jaglany i ananas (po treningu)
4. Zupa tajska
5. Bialko, orzechy i jakies warzywa na surowo (marchewka? ogorek? Troche sie boje warzyw po moich sensacjach ostatnich)
🚫
anil22 te buty ze zdjęcia mają zupełnie podstawową amortyzację, pianka EVA na podeszwie 😉 to samo znajdziesz w najtańszych ekidenach za 50zl z Decathlonu.
Szukaj czegoś wśród butów strikte biegowych, ja np.na asfalt lubię mieć konkretna amortyzację - można upolować Asicsy, Brooksy czy Mizuno w fajnych cenach na promocjach :kwiatek:
Ja osobiście biegam w Kalenji Kiprun SD, ale uważam że nie są warte swojej ceny, bo są słabo wykonane jak na but za 280zl.
Anil, ja polecam Brooksy. Maja naprawdę super amortyzacje. Asicsy to tez trzeba patrzec zeby byly na zelu, bo na zwyklej piance EVA tez sa. 😉 warto zglebic temat i wybrac cos dobrego, bo kregoslup jest jeden i bol stawow po zlych butach naprawdę uprzykrza zycie 😉
Ja mam ochudzony postawowy model supportujacy z Brooks- Vapor 10. Na przecenach zaplacilam za nie 200zl. Moj uklad ruchu je kocha, sa przewygodne i nie cierpie jak przebiegne po czyms twardym. (Mam wady postawy). Mozesz isc do sklepu biegowego zbadac jaki masz typ stopy, a oni Ci dobiora buty. Mozesz to tez ocenic sama na podstawie internetow 😉 buty powinny miec wkladke o 0,5 cm wieksza niz masz normalnie.
Brooksy maja podeszwe z cieczy nieniutonowskiej, jakies systemy DNA i naprawdę super dostosowuja się do stopy. Podeszwa się prawie nie sciera. Zaczaje się na kolejne jak będę przy hajsie, takie, zebym mogla w nich chodzic na co dzien, bo te moje sa koszmarnie brzydkie 😉
Zen, gorszku bym nie jadla. Moze te warzywa podparowac? Beda lzej strawne
madmaddie, moja zupa to bedzie tylko gotowana papryka, pieczarki, kurczak, wywar z warzyw jak na rosol, trawa cytrynowa i mleko kokosowe. I raczej jednak surowizny nie dodam na wieczor, trudno, najwyzej troche bede glodna 😡
Lece za moment na zakupy do mojego ukochanego PiP i na trening. Pozniej jakas wode zlapie w Biedronce i chyba wezme w koncu cale zgrzewki, bo tak targam po 2-3 butelki, bez sensu. A bede samochodem podjezdzac na silownie, to akurat.
Jest mi strasznie miło na sercu dzięki wam! Jesteście wspaniałe! :kwiatek:
Ale tak jak pisałam wcześniej nie mogła bym przyjąć od was tych pieniędzy,po 1 jestem zbyt słabym człekiem w trzymaniu czystej michy, więc nie wybaczła bym sobie tego że przed zawodami np.najadła bym sie batonikami jak to u mnie możliwe, więc dopóki nie ogarne głowy na tip top nie mogę przyjąć jakiej kolejek pomocy bo na nią nie zasługuje ;-) Także zobaczymy jak sie życie potoczy czy wyjdę październiku czy w lutym. ALE WYJDĘ NA PEWNO! 🏇 Zrobię formę życia, będzie czysta micha i wrócę ze złotem! 😁
Zen super stroje są na Zalando,zobacz sobie ja się ślinię do kilku 😜
No i trzymam kciuki za nowe postanowienie ,choć w Twoim przypadku nie ma o co się bać ze zawalisz ;-D
Quendi super figura,dla mnie dobić ją mięchem i był by szał! 😜
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
29 maja 2016 09:53
Quendi, dla mnie trochę za szczupło 😉 (ale ja muszę lubić okrągłe figury 🙂 )
Zen, ładne stroje ma sklep she, plus bardzo wytrzymałe i szyją na wymiar 🙂
Dziekuje za rady, kochane jestecie :kwiatek: zaraz sobie (zaraz=po treningu) zobacze, tylko ja musze niestety przymierzyc stroj. Mam dosc specyficzny biust i nie w kazdym modelu mi jest dobrze. Nie chce tez wydawac koszmarnych pieniedzy, bo u mnie kostiumy to na jeden sezon sluza 😡 Z reguly mi sie sylwetka zmienia i to, co kupilam kiedys, juz nie jest ok. Wiec w doly kostiumow inwestuje, ale na gory patrze glownie pod katem ekonomicznym..
Ciekawa jestem teraz mojej redukcji. Jestem w tej chwili na poziomie zero. Bardzo to w sumie zbiezne jest z teoriami 2xME, tylko ja nie bede pilnowac w ogole tego zakresu postow itd. Ale ich zalecenia w kwestii przygotowania ciala do redukcji jest identyczna z tym, co u siebie zastosowalam. Wyszlam z redukcji trenujac 4x sila plus 2x cardio. I jak zatrzymal sie spadek bf, to wrocilam do punktu wyjscia. Dodalam wegli sporo, zredukowalam zupelnie aktywnosc cardio, zostalam przy silowym. Po 2 tygodniach jak waga sobie bezpiecznie wrocila do stanu plus 1.5kg, to wlasnie zamierzam zastosowac racjonalny powrot do redukcji, ale bez straty w metabolizmie. I tutaj chyba wlasnie rozmijam sie z teoria 2xME, bo ja zamierzam jesc jednak te 5 posilkow. Jeszcze sie zastanowie jak rotowac weglami, chwilowo zostawiam tak, jak zalozylam w poscie wyzej. Docelowo jednak chce wrzucic wiecej wegli na wieczor i tak bede chyba robic w dni treningowe, ale w tygodniu. O, to jest dobra mysl 🙂 Co do treningow, to zostaje przy 4 silowych i po silowych 10 min interwalow i 10 min lekkiego biegu czy roweru celem uspokojenia tetna. Co do 5 treningu typowo aerobowego- z reka na sercu- nie wiem. Serio nie wiem. Mozliwe, ze z niego na ten moment jednak zrezygnuje, zostawiajac sobie cos w zanadrzu. Ale moze byc tak, ze moja glowa bedzie potrzebowac lekkiego truchtu czy stepera. Jak wspominalam wyzej- cheat meala nie planuje w tej chwili w ogole. Jakbyscie mialy jakies pytania czy tez widzialy w tym planie jakas niescislosc, to piszcie. Ja teraz naprawde dosc po omacku dzialam i wszelkie opinie mile widziane :kwiatek: Nad typowym podejsciem 2xME zastanawiam sie na czas wakacji, kiedy zwyczajnie bedzie mi na reke jesc 3 posilki 🙂 W ogole musze koniecznie kupic karnet w Kolobrzegu na silownie, bo nie mam tam w domu zadnych ciezarow, a z plytami nie bedzie mi sie chcialo na bank cwiczyc.
Quendi, bardzo fajna figurka! Troszkę mięśni i będzie suuuper!
Zen, ja bym zatrzymała ta pomarańczowa górę, dół już niekoniecznie
Anill, ja biegam a asicsach, moje kiedyś kontuzjowane stawy dają w nich spokojnie radę po betonie, więc jak zobaczysz gdzieś asicsy w dobrej cenie to warto rozważyć zakup.
edit sorki Quendi za modyfikacje Twojego nicka, pislalam z telefionu i moj angielski slownik zmienia cichaczem slowka na bardziej mu pasujace, nie zawsze to wychwyce, bo ekran malutki i nie widze wszystkich linijek jak w laptopie :kwiatek:
Muszę poszukać na necie tej książki 2xme i Soni kupić bo jestem jej bardzo ciekawa,może coś mi pomoże 😀
Jadę zaraz szukać butów. Widziałam brooksy i asicsy są koszmarne i mega drogie 😁 Myslalm o nike, ale wlasnie przez nie miałam kontuzje 🙄 Chyba faktycznie warto zainwestować w buty do biegania porządnej firmy.
Anil, jesli chcesz biegac dluzej niz 7 dni a potem nie borykac sie z kontuzja przez kolejne 7 miesiecy to tylko porzadne buty, tzw z amortyzacja i dopasowaniem pod katem stopy neutralnej/pronujacej/spinujacej. Warto poczekac i upolowac okazje. Ja swoje asicsy kupowalam w duzej przecenie w sklepie firmowym.
Quentin, bardzo fajna figurka!
I tak Quendi została Tarantino. 😉
Szczuplutka jesteś. 🙂
Kolejny festiwalowy dzień. Właśnie skończyłam pić wczorajszą kawę. 😉
Rano tekturki i jajecznica z kiełbasą tak suchą, że nie wytopiło się nic z niej. Teraz do kawy baton proteinowy. Być może się uda zjeść znowu zupę. A na później mam jogurt naturalny i kanapeczkę na tekturce. I pewnie wpadnie czekoladka - mamy gadżet festiwalowy 5g czekoladki, które leżą wszędzie od tygodnia. I tak jestem twarda, bo zjadłam do tej pory całe 5. 😉
Wczoraj wyszło bardzo dobrze z jedzeniem, gorzej z nawodnieniem.
anil, tu są Mizuno za 200zł z hakiem
https://www.limango-outlet.pl/outdoorowe-buty-fitnessza tyle samo są na allegro Brooksy
na runnersworld są poprzeceniane Asicsy
można szukać dalej, bo sklepów dużo. w TK Maxx widziałam dużo biegowych za 200parę złotych. nie orientuję się w cenach najaczy, ale to chyba nie jest wiele więcej, co? 😉
sprawdź swój typ stopy. jeśli masz neutralną- lucky you, upolujesz więcej modeli i taniej.
Zupa tajska wyszla mi przepyszna, odganiam sama siebie od garnka 😁 😁 Na dzisiaj raczej juz koncze z jedzeniem, w ogole nie jestem glodna, mam pelny zoladek i troche chce mocniej sluchac tego, co mowi mi cialo. Jutro mam swoj dzien odpoczynku, wiec troche sie zregeneruje 🙂
Wróciłam z rowerów. 6 godzin, poważnie. Z licznikiem dokładnie 60 km. Nie wiem czy odpoczynku było ze 40 minut. Dodatkowo rowerami po leśnych ścieżkach musieliśmy się przebijać. Ciekawa jestem jak będą wyglądały uda jutro. Na razie ledwo siedzę.
Tunrida Wow 60km, sama mam aż ochote wskoczyć na rower 🙂
Dzięki dziewczyny ale mieszkam w Niemczech i chciałam coś przymierzyć i kupić tutaj. Kupiłam Asicsy śliczne 😁 dobrane przez specjalistę specjalnie dla moich krzywych nóg 😁
I były przecenione ze 130 euro na 83 euro.

Będą pasować do moich szarych spodni do biegania i bluzki czarno-pomarańczowej 🏇
Bardzo ladne 😎 bedziesz z nich naprawde zadowolona 😎
chodziłam na razie tylko po sklepie i to jest dzien do nocy, w czym aktualnie biegam. Myślę, że w bieganiu będzie jeszcze lepiej. 😍
Ja mam podobne 2 pary, szaro-pomaranczowe i czarne, sa super wygodne, swietnie amortyzuja, nigdy nie czulam zadnego dyskomfortu podczas czy po tez po bieganiu.
sanna spoko, Quentin też może być 😀
Dzięki dziewczyny, wiem, że dla niektórych jest trochę za sucho- mi się podoba. Nie jest to wersja ostateczna, bo chciałabym nabrać mięśnia na brzuchu i reszcie góry. Taki plan o ile czas pozwoli zacznę realizować po 30 lipca, a wynika to z tego, że nie chce ryzykować nadmiernym nabiciem bo w połączeniu z moją suknia ślubna wyglądałoby to niespecjalnie 🙂
Aktualnie grilluję zmieloną krowę, muszę nabrać mocy na nadchodzący tydzień, bo jak będzie tak jak dziś to równie dobrze mogę wywalić cały kalendarz do kosza.