... ślub :) ...

przepychanie jajka surowego przez nogawkę "pana" przez "panią" z zawiązanymi oczami - zawsze wymiata...
Ja jeszcze 'lubię' to -
Ja jeszcze 'lubię' to -

o maj god !! 😲 😲 😲 😲 tego nie doświadczyłam !
Ja na żywo na szczęście też nie 😀 Ale jajko bywało 😉
desire   Druhu nieoceniony...
29 kwietnia 2016 11:46
kiedyś widziałam [[a]]https://www.facebook.com/Andrzej-Kozio%C5%82-Fotograf-1572944306355913/timeline[[a]] na tym profilu sesje ślubną w basenie.. pan usunął zdjęcia, bo wstyd jak 150. 😀 chociaż patrząc na reszte jego zdjęć to.. hm. 😉

za to to: http://www.fotoknyt.pl/galeria/sluby  genialne. 😂 🤣
Scottie   Cicha obserwatorka
29 kwietnia 2016 12:32
Szalona😉, bardzo dużo czasu jest do samej daty, ale jeśli chodzi o organizację ślubu, to zostało Ci bardzo mało czasu i większość lepszych ofert pewnie będzie już zajęta.
Co do fotografa, mnie również odstraszył design strony i ta upiorna muzyczka. Zdjęcia bardzo słabe, bez pomysłu, brzydko obrobione. Obejrzałam też filmik z przygotowań i dobrych ujęć to tam nie ma. Jednak obawiam się, że jeśli chcesz się zamknąć w kwocie 3000 zł za foto + video, to właśnie tylko na taką jakość będziesz mogła sobie pozwolić.

No i niestety nic Ci nie podpowiem, bo mamy tę samą datę 😉
desire, Widziałam tą sesję  😜 😍 jedna z moich 'ulubionych' zaraz za sukienką podświetlaną od dołu jak abażur  😁
Scottie no właśnie niby czasu dużo, a jednak mało 😉 i wszyscy bliscy się dziwią co się tak gorączkuje i co się tak spieszę, a jak mam się nie spieszyć jak większość ludzi ma już terminy zajęte 😵 jednocześnie chciałabym jednak mieć jakąś jakość tego wszystkiego, bo więcej ślubów w życiu nie planuje 😎
Dodofon dzięki, zaraz zadzwonię do tego Grabowskiego, bo kurczę, nie chciałabym ściągać fotografa gdzieś z bardzo daleka.
Szalona😉, a nie lepiej tą kasę przeznaczyć na fotografa i dać sobie spokój z video?
bera7 myślałam też nad tym, ale jednak jakiś film chciałabym mieć, bo zdjęcia wszystkiego nie oddadzą. Przykładowo, rodzice moi mieli teraz 25 rocznicę, podczas przyjęcia odtworzyliśmy ich film, emocje rodziny podczas oglądania były nie do opisania.

Edit: A co powiecie o tym: www.foto-berski.pl
02 maja 2016 10:49
Szalona😉, moim zdaniem dużo lepsze zdjęcia od poprzedniego fotografa. Co do filmów się nie wypowiem, bo net w pracy działa mi tak, że ich nie widzę 🙁
Szalona😉, dużo lepsze zdjęcia 🙂
Moje ślubne buty są najniewygodniejszymi butami jakie miałam w życiu na nogach.  Zamawiałam je na wymiar na bialebuty.pl. Jak je założę i siedzę to są dopasowane idealnie. Ale nie da się w nich nawet stac tak cisną 😵 A maja obcas tylko 4,5cm.  Cisna mnie w palcach w miejscu "usztywnienia". I teraz nie wiem czy próbować je rozciągnąć, czy szukać nowych. Do ślubu aż i tylko 2 miesiace.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
08 maja 2016 20:09
Małopolska- kojarzycie jakiegoś fotografa, który nie skopie roboty, a zrobi zdjęcia na ślubie do 1,5 tys?

edit: zmiana miejsca :P
madmaddie, Sfotografowani.pl?
W ofercie (mam jego ofertę właśnie otwartą 😉 ) za 1,5 tys. ma ślub w kościele lub USC, życzenia i zdjęcia grupowe oraz zabawa weselna (łączny czas pracy 5h)
09 maja 2016 06:36
Horsiaa, ja bym szukała nowych, bo wydaje mi się, że aż tak ich nie rozciągniesz, żeby były na maxa wygodne.
Moje ślubne buty są najniewygodniejszymi butami jakie miałam w życiu na nogach.  Zamawiałam je na wymiar na bialebuty.pl. Jak je założę i siedzę to są dopasowane idealnie. Ale nie da się w nich nawet stac tak cisną 😵 A maja obcas tylko 4,5cm.  Cisna mnie w palcach w miejscu "usztywnienia". I teraz nie wiem czy próbować je rozciągnąć, czy szukać nowych. Do ślubu aż i tylko 2 miesiace.

Kupuj nowe. Bez sensu się męczyć 😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
09 maja 2016 07:43
Doubler, fajni, dziekuje :kwiatek:

Horsia, szukaj nowych. Przejdz się po outletach, ja czasami tam widuje biale, a mozna pochytac np Hogla na 150zl 😉
Ile płacicie za wynajem autokaru transportującego gości na odległość ok. 50km w dwie strony? Interesują mnie szczególnie warszawskie ceny 🙂 Może macie namiary na sprawdzonego przewoźnika z dobrymi cenami ?
My dziś mamy równy miesiąc do ślubu  😍
M na szkoleniu od niedzieli do piątku,ja sama walczę z remontem i już widać koniec powoli  😅 W piątek klepie bryczkę i idziemy do spowiedzi a we wtorek mam przymiarke sukienki  🙂
Padam na twarz, mam dość i brakuje mi doby i siły ale mam najlepszą siostre na ziemi która zafundowała mi wczoraj zabiegi na twarz w ramach odpoczynku od tego wszystkiego ,wsadziła mnie w samochód po pracy i zawiozła do salonu urody ,jest najlepsza  😍 W ogóle mam najcudowniejszą rodzinę na świecie,dają mi tyle wsparcia że jestem pełna miłości i radości dzięki nim mimo że to nie moja bajka to całe wesele czuje że będzie cudownie 😀
I mam mega wygodne buty  😜
Wszystko poszło doskonale. Wprawdzie parę rzeczy i to nawet dość istotnych, wyszło inaczej niż chcieliśmy - ale, że nikt poza nami nie wiedział jak chcieliśmy, toteż nikt tego nie zauważył i mam wrażenie, że wszystkim się podobało. Kucharka i strażacy zdarli z nas frycowe - no ale mówi się trudno, nie mieliśmy doświadczenia...
11 maja 2016 11:23
gunia92, śliczne! 🙂 ile obcas ma cm?
Scottie 9cm, jestem umówiona w salonie sukienek na obcas do sukienki 8,5 cm ale licze że te 0,5 cm nie będzie problemem  🙄
gunia92, poka sukienke 😉
Cricetidae wstawiałam już kiedyś jak w niej wyglądałam przy kupnie(na samym dole strony)  http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,34.16980.html a tu zdjęcia z katalogu sklepu http://www.suknie-adria.waw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=91&Itemid=102  😉
jkobus, gratuluje! Napisz z czym były problemy i więcej zdjęć koniecznie.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
11 maja 2016 13:06
jkobus, gratulacje! Pięknie wyglądacie! Więcej zdjęć zdecydowanie 🙂
jkobus, gratulacje! Piękna Panna Młoda, taka subtelna.
My spisaliśmy z księdzem protokół, pogadaliśmy, super było, a tak się stresowałam.

Mam głupie pytanie.. Jak się wykręcić z zaproszenia osoby, która niejako sama się zaprosiła pytając: "zaprosisz mnie, nieee"? A ja głupia w szoku że tak można 😉 przytaknęłam. Nie chcę jej zapraszać, jak dyplomatycznie to zrobić? Nie chcę jej urazić..
Ponieważ ślub od wesela dzieliło ok. 70 km słusznie przewidywaliśmy, że goście będą się zjeżdżać ze dwie godziny (w istocie rzeczy niektórzy nieźle pobłądzili: najbardziej ci, którzy na ślepo zawierzyli nawigacji gps... - ale nic się na to nie dało poradzić: proponowaliśmy autokar, ale nie było chętnych) i stąd chcieliśmy, aby kucharki przygotowały na stół tzw. "czekadełko" - coś, co pierwsi którzy przyjadą będą mogli sobie bez skrępowania konsumować nim przyjdzie czas na rosół. Kucharka kompletnie nie zrozumiała o co nam chodzi (a raczej - nie chciała zrozumieć...) - i czekadełka w efekcie nie było. To znaczy nawet postawiła smalec, ogórki, miód, chleb - ale tak to zrobiła, że nikt prawie tych dóbr nie zauważył i zdecydowana większość przetrwała nienaruszona do końca poprawin, a nie tylko do rosołu... No a potem, ponieważ miała nieczyste sumienie, to się na nas obraziła, zainkasowała pieniądze (nasza naiwność, żeśmy jej zapłacili...) - i uciekła, nawet nie sprzątając ze stołu. Sami musieliśmy na koniec posprzątać. Co się nam tylko dzięki duuużej pomocy przyjaciół udało.

Ogólnie, jak byśmy mieli to robić drugi raz, to zaprosilibyśmy o wiele więcej gości, a kupili o wiele mniej jedzenia - bo mnóstwo zostało, już drugi tydzień tym żyjemy, choć na koniec rozdawaliśmy, ile się tylko dało. Ale co zrobić? Brak doświadczenia...

Były drobne problemy organizacyjne z noclegiem, ale to się udało w miarę rozwiązać na bieżąco (poza tym, że miał być na rano ekspres z kawą, a nie było - nie dowiedzieliśmy się o tym, póki goście nie dojechali z powrotem). Poprawiny byłyby pewnie dużo fajniejsze, gdybyśmy zrobili je konsekwentniej - i np. zrezygnowali na ten dzień z zespołu (zespół był świetny, stanowczo polecam! Fajna muzyka, jak nigdy w życiu nie tańczyłem, na kurs tańca nie mieliśmy czasu, nawet utworu na pierwszy taniec nie zdążyliśmy wybrać, tak w sumie - poszło gładko i schodziliśmy z parkietu tylko wtedy, gdy musieliśmy... I żadnych żenujących zabaw, żadnego disco - polo czy temu podobnych...), podali tylko obiad w remizie, a potem przenieśli całą imprezę do nas, w konwencji majówki. Ale że zespół był, nie pomyśleliśmy, że można go do nas też zabrać (nawet nie wiem zresztą, czy byłoby to możliwe...), to w konsekwencji woziliśmy gości tam i z powrotem - obiad w remizie, potem wizyta u nas (załączam zdjęcie, więcej z wizyty u nas tutaj: http://akhal-tekes.blogspot.com/2016/05/pet-loving-tekes.html ), potem z powrotem na tańce.

Strażacy, na koniec, policzyli sobie "z górką" za wynajem remizy, jak dla kogo obcego, a nie jak dla swojaka - a powinienem był się i tak kłócić, bo chłodnia była na początku zepsuta i mało brakowało, a byłaby katastrofa. No cóż... jeszcze i ja będę im kiedyś potrzebny..!

Zdjęć mamy na razie bardzo mało, bo tylko jeden z obecnych na imprezie fotografów na razie się nimi z nami podzielił. To znaczy mamy ich ok. 400, ale że wujek nie wszędzie był i nie wszystko widział...
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
11 maja 2016 14:15
gunia idealne buty do sukienki! Nie wyglądają na 9cm. Wygodne?

Miała któraś do czynienia z sukniami z atelier OrOr? Zastanawiam się jakie tam mają ceny  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się