Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
epk dla mnie brak prawa jazdy jest jednoznaczny z brakiem posiadania pojazdu 😉
espana, normalnie. Zniżki naliczają się za lata wypracowane w "posiadaniu auta" a nie w jeżdżeniu. Też mnie to bawi 😉. Jeszcze kilka lat temu w ogóle nie było przy OC pytań od kiedy masz prawo jazdy. A powyżej pewnego wieku (hahah) też ta opcja się wyłącza.
Generalnie zniżki OC naliczają się za lata wypracowane w posiadaniu prawa jazdy, a nie samochodu. Wiem stąd, że jesteśmy rodzinnie w sytuacji "na kogo zarejestrować samochód" i w większości firm rozważanych lata prawa jazdy się liczyło i wiek kierowcy. Naturalnie może jakiś ubezpieczyciel przyjąć wersję posiadania samochodu, ale standardem jest wersja prawa jazdy.
Edit: a ten garaż jako uprawnienie do zniżkl to chyba do AC, a nie OC. Nie widzę związku między garażem a OC.
Facella a jesteś pewna, że nie policzyłaś AC+OC? 😉
Dzionka Ja normalnie piorę gabką, zmywakiem kuchennym ciepła woda i jakis płyn do naczyń czy żel pod prysznic. A środek mam wypinany więc piorę w pralce.
smarcik, jestem pewna.
No ale jednak życie uznało, że zakup musi się nieco opóźnić 😁
zjadłam około 15 sztuk cukierków z brandy, teraz. Mogę po 15 jechać samochodem? 👀
Gillian, po 15 już raczej możesz.
Jeśli nie masz pewności możesz udać się na komisariat i poprosić o badanie alkomatem. Patrole drogówki też chętnie badają poproszone.
Tylko nie podjeżdżaj autem tak, żeby widzieli 😁
Gillian, wg netu w cukierkach z likierem alkoholu jest tak mało, że nie ma on wpływu (powiedzmy, że w każdym jest 1-2ml likieru, czyli w 15sztukach byłoby 15-30ml brandy). Tuż po zjedzeniu alkomat mógłby coś wykazać, ale już po kilkunastu minutach nic. A po 1,5 godziny raczej na pewno będziesz "czysta" 🙂
Trzeba było zjeść Pawełka , miała byś od razu 0,5 promila 😁
Jest ktoś może na forum, kto był wolontariuszem na CSIO w Sopocie w zeszłym roku? Miałabym kilka pytań na PW 😉
Da się sprawdzić przez internet ważność warszawskiej karty miejskiej?
Dlaczego drogi są takie kręte?
Mają tyle ostrych zakrętów na których co chwilę wypadki, jakby nie mogły w tych miejscach być łagodniejsze łuki?
Mam akurat taką drogę do pracy, wszędzie pola a same ostre zakręty. Aż by się prosiło żeby droga szła prosto.
No tak ale ktoś kiedyś musiał zdecydować o tym, że miedzy tym a tym polem będzie szła droga więc dlaczego nie mogła iść prosto?
może idzie tak jak szła droga między polami.
czy jest tu jakiś specjalista od judaizmu? mam jedno pytanie na pw :kwiatek:
somebody, część dróg w Polsce jest taka kręta, ponieważ były budowane "przeciwlotniczo"
Poza tym wiele z nich to drogi mające średniowieczne i starsze korzenie, gdy omijały przeszkody naturalne. Później według nich dzielono ziemię, powstawały zabudowania itd.
Jaką macie organizację dnia mając konie? Ostatnio doszła mi klaczka i właśnie cięzko mi zorganizować wszystko :'😉 Wcześniej był tylko kuc który stał na sianie i nie dostawał nic więcej i był przyzwyczajony że o różnych porach był karmiony. Klacz obecnie je właśnie siano i pasze objętościowe i w stajni dostawała o danej porze. A jak to jest jak Wam się np. Sprawy wydłużą w mieście i nie macie możliwości dania jedzenia dla konia o tej porze? Albo ja mam problem bo chodzę do szkoły, mama pracuje, a rodzeństwo też się uczy i w trakcie pobytu nie ma kto zajrzeć do koni i po prostu dostają więcej siana i dopiero po powrocie wypuszczam na padok. Jaki macie taki rozkład dnia? Pomimo tego że klacz dopiero jest tydz to trudno połączyć 2 koni i klasę 2 gimn i wymóg mamy by średnia 4,3. Już wiem czemu mama wcześniej się nie zgadzała na kolejnego. Kiedyś myślałam że nawet 3-4 końmi bym się potrafiła zająć i ogarnąć szkołę, ale pomimo tego że kocham konie to nawet za dopłatą bym nie chciała teraz kolejnego :'😉
A niżej zdjęcie Koli 🙂 Równo tydz temu przyjechała 🙂
Proszę powiedzcie, że powyższy post jest żartem..
smarcik jeśli Agness-magness, taki byt wirtualny, cała nie jest żartem, to nie. Ten post świetnie wpisuje się w całość kreacji pt. Agness-magness.
Możecie łaskawie powiedzieć o co chodzi? Nawet zapytać się nic nie można?
Znam konia i wiem ze ostatnio zmienial opiekuna i stajnie, na zdjeciu to ten kon wiec o ile nikt sie nie podszywa to wszystko sie zgadza 😵
Agness, czemu nie zadzwonisz lub nie napiszesz maila do osoby od ktorej masz konia, na pewno cos ci poradzi na temat zywienia itp.
Agness-magness, od czego zacząć...
korzystacie z jakiejś lekkiej, bezpiecznej przeglądarki?
od produktów googla trzymam się z daleka, opery nie chcę, tymczasowo jestem na IE, ale no.
Liska kocham miłością wielką, ale syf mi robi z komputerem. 😤
madmaddie, - Maxthon! Kocham wyrzucanie okienek z filmikami i wbudowanego adblocka 🙂 Chodzi zgrabnie i szybko, bardzo intuicyjny.
o, dziena! idę obczajać. swego czasu miałam Vivaldi. jakby działała- byłaby super! 😂
Konie są podobne i skąd możecie wiedzieć ze to ten kon? Konia mam z mojej stajni w której spędził ok 10 lat wiec na czym wnioskujesz ze zmienia właściciela codzennie? Nie chodzi mi tu o żywienie bo to wszystko wiem, ale jak WY sobie z tym radzicie, jaki macie plan dnia i całą resztę. Nir o ten jeden konkretny przypadek
Powyższy post nie jest ważny, źle odebrałam jedno zdanie
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak edycji postów
Agness-magness, nie masz podstawowej(!!!) wiedzy o koniach.