Końska Rewia Mody cz. X (2016)
anil, mój nosi XL - chociaż idealne by było XL na klacie, a L długościowo po grzbiecie 🙂
wątek zamknięty
No dobra, cwaniary!
Zobaczcie co odkopałam w magazynie szefostwa:

Kto mi powie co to za czaprak? Kiedy to uszyli?
Pierwszy raz widzę taki model.
Biały kolor, biało-różowa lamówka, materiał przypominający aksamit w dotyku... 👀
wątek zamknięty
vissenna, była taka kolekcja lata temu ;-) Eskadron Trend Collection - w bardzo podstawowych i klasycznych kolorach - granat, bordo, zieleń, czerń i biel. Zarąbiste jakość, bo mimo lat kolory wciąż te same, mimo pozaginanych rogów. Były też kantary z tego co pamiętam. Chociaż ten to chyba jakiś dziw, możliwe że nie kolekcyjny, bo trend collection na pewno były zakończone na ostro i naszywkę z nazwą kolekcji.
wątek zamknięty
Moon przeszycie się zgadza ale lamówka i krój już nie 😀
Ciekawe, co to za dziwo jest 😁
wątek zamknięty
vissenna, dawno dawno temu (15 lat gdzieś) oprócz trend collection
eskadron miał welurkowe czapraki absolutnie nieśmiertelne,
pikowane w karo i właśnie takie fale.
Mam takie 3 i kocham je miłością wielką.
Używam, używam i używam a one nawet żadnego przytarcia nie mają.
Poniżej ten w karo:
wątek zamknięty
ms_konik lamówka się zgadza, bo też obszyta taką taśmą z logo Eskadrona.
15 lat... czuję się jak archeolog 🤣
wątek zamknięty
Ale w jakim stanie ten czaprak!! 😲 Żeby teraz one były takie wytrzymałe... 😵
wątek zamknięty
ms_konik, taki sam jak Twój, kilka lat temu jeszcze widywałam w wersji vs i... cały czas był w stanie bardzo zdatnym do użytku. ;-)
Jestem ciekawa czy jakikolwiek czaprak z nowszych kolekcji jest w stanie tyle wytrzymać...
wątek zamknięty
Tak wiem wszystko schrzaniłam tymi turkusowymi wstawkami 😵 😁
wątek zamknięty
Niestety Ci się nie udało schrzanić, Twojego Bunia nie da się niczym schrzanić. Jest po prostu idealny 😀. A dopasowywanie stroju jeźdźca pod kolor dodatków konia uważam już za szczyt pedantyzmu. Koń ładnie, Ty ładnie, więc jest grejt :P. Ja na przykład lubię nosić kolory, które nie pasują mi na moim koniu, więc może dlatego uważam, że to normalne 🙂.
Bardzo ładny kolor kompletu, co to jest? O ile nie lubię fioletowych, to ten łapie za oko.
EDIT: Już sobie sama odpowiedziałam 😀.
wątek zamknięty
Zairka no weź... dopiero co zachorowałam na dark reda dla mojego kasztana (pd znalazłam dopiero w Belgii) a tu taki cios poniżej pasa...
wątek zamknięty
Zairka no weź... dopiero co zachorowałam na dark reda dla mojego kasztana (pd znalazłam dopiero w Belgii) a tu taki cios poniżej pasa...
Kochana zbieralam ten komplet 1,5 roku nie powiem ile mnie wyniósł 😉 ale musialam! Nie zaluje ani grosza!
Sesyjke w dark red planuje na swieta jezeli pogoda dopisze 💘
Sivrite to prawda ze QńBuń skutecznie odciąga uwage od moich niedoskonałosci 👍 kolejna jego zaleta 😁
Pedantka nie jestem ale uwielbiam byc ubrana pod kolor, czesto nawet skarpety pod czapsami mam w kolorze polowki i czapraka 😵
wątek zamknięty
Zairka, - nie no, teraz to przegiełaś, prześlicznie 😀 I w pełni rozumiem ubiór pod kolor, ja jak wiem, że mam obecnie wytargany dany czaprak, to już z rana ubieram się w koszulke, która będzie pasować do tego czapraka, tak samo bryczesy i reszta. Nie wszystko w jeden kolor, ale tak, żeby w miare to razem wyglądało... może głupie, ale lepiej się czuje 😉
wątek zamknięty
Zairka, czy ty mi powiesz jakim cudem jego białe nogi są białe?!
wątek zamknięty
Zairka, czy ty mi powiesz jakim cudem jego białe nogi są białe?!
Aga bo ja po katuszach Zajkowi/cremello/blondynskimi mam wkoncu konia ktory brzydzi sie kupa!! Blotko kocha ale ono na szczescie nie odbarwia 😍
wątek zamknięty
nawet nie wiesz jak zazdroszczę. Wygląda rudy cudnie 😀
wątek zamknięty
My też lubimy pod kolor 🙂 Następny będzie dark red i NG berry 🙂

i taka Siwka w kantarze NG berry
wątek zamknięty
Sivens bardzo ładnie 🙂 I też lubię się ubierać pod kolor czapraka 😉
wątek zamknięty
Zairka, pięknie wyglądacie!
Sivens, ten Blue jest po prostu boski 🙂
wątek zamknięty
Zairka, bardzo ładnie 😀
Sivens, bardzo mi się podobają kolory w stylu berry dla siwków 🙂 Niebieski ekstra (też lubię nie gryźć się ciuchami z końskimi szmatkami 😉)
[Słuchajcie, da się reklamować nauszniki eskadrona, wyprane zgodnie z instrukcją (30st, delikatny program), a i tak odpadło dużo kryształków?]
wątek zamknięty
Sivens, -ten kantar berry na siwym to szał nad szały! Piękny jest 💘
anai, - ja bym reklamowała, jest szansa, że uznają, w świetle prawa powinni, a dobrym marką zwykle zależy na opinii. W razie co, nie uznają, ale przecież nikt Ci za to po łbie nie da 😉
wątek zamknięty
Zairka czy ty masz w ogóle coś, w czym rudy nie wygląda zabójczo? 🙇
wątek zamknięty
Zairka czy ty masz w ogóle coś, w czym rudy nie wygląda zabójczo? 🙇
Jestem w trakcie pozbywania sie tego co nie pasuje Rudemu i zdobywania tego w czym bedzie pieknie!
Teraz jeszcze wymienilam siodlo, niestety na czarne i czeka mnie zmiana oglowia 😕
wątek zamknięty
Poglądowo siwy w iceblue 🙂.
wątek zamknięty
Czy ktoś tu ma może sprzęt w kolorze red brown ?? Do takiego sprzętu na skarym malowanym koniu lepiej będa wyglądać okucia srebrne czy też mosiężne ?
wątek zamknięty
Klami, mi się bardzo widzi jednak mosiądz. Tylko wtedy konsekwentnie, sznury w czaprakach złote, nie srebrne.
(i tak Ci współczuję dobierania teraz sprzętu 😉 😉)
wątek zamknięty
anai, no właśnie się za to zabieram i "lekko" mnie przeraża dobranie wszystkiego.
wątek zamknięty
Klami, Zdecydowanie mosiężne, do skarego Smoka akurat! Złote sznurki i złote strzemiona 😜
Też właśnie kompletuję brąz/złoto 😵
wątek zamknięty
Klami, jak dla mnie srebro będzie lepsze w okuciach, ale to kwestia gustu chyba 🙂 I ja ogólnie za złotem nie przepadam 🙂
wątek zamknięty
Napiszcie mi proszę, jaka jest różnica długości między Eskadronem P a VS?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.