Ingress - czyli Re-volta wychodzi z domu
No to chyba dzisiaj kilka sobie wezmę. 🤣 (I już jestem niebieska. :tanczacalinka🙂
U nas niebiescy mocno się integrują przez hangouts i g+, jest Akademia w której wyjaśniają podstawy gry itp. Może u ciebie też jest podobna grupa w okolicy i pomogą "na bieżąco" 😉
Jak patrzę na Twój podpis, to się zastanawiam, czy nie jesteśmy z tej samej okolicy. 😉
Ja ogólnie gram w Warszawie 😉
E, myślałam, że może Mińsk czy coś. 😉 Do Warszawy to mam za daleko na regularne granie. A u mnie bez szans na grupę, w promieniu 20 km na czacie wczoraj ani jednej wiadomości. 😂 I wygląda, że w najbliższej okolicy gra parę osób na krzyż.
Ustaw sobie comma (czat) na region czyli tą drugą większą kreseczkę, może się ktoś znajdzie w promieniu 50 km 😉 U nas po Wawie łazi gostek który codziennie pisze jaka pogoda będzie danego dnia, nawet nie musze tv z rana włączać żeby wiedzieć jak ciepło się ubrać 😂 Ale tak to na commie wcale nie ma jakiegoś dużego ruchu, prędzej właśnie jakieś hangouty
Już ogarnęłam comma, a o liczbie graczy wnioskuję po tym, że w okolicznych miejscowościach wszystko zajęte przez jednego gracza i ciągle zajmuje nowe portale/linkuje. 😉 Wszystko zielone i wszystko jego, dziś mi zajął portal, który chciałam zająć jutro, bo dziś nie zdążyłam nic... 👿 Choć i tak jakbym nawet zdążyła zająć, to by przejął zaraz. 😉
Na commie wyłapują nowych graczy i namawiają na przejście na hangouta, ponieważ niebieski comm czytają również zieloni i nie podaje się tam żądnych kluczowych informacji.
A jak przejeść na tego hangouta? I jak to działa ?
Jeśli na commie nie pojawia się informacja typu "hej, jeśli chcesz poznać społeczność resistance napisz na maila" to warto w logach poszukać jakiegoś gracza, który dużo gra i zagadać do niego. Każde miasto ma jakiś swój kanał do rozmów. Wrocław np nie używa już hangouta tylko slacka.
A ja uruchomiłam swojego Ingressa ponownie, ale nadal gram dosyć chaotycznie. 😁 W Poznaniu mam więcej portali, niż u siebie w miasteczku, to mam co robić. Nabiłam dzisiaj L3, mam już blisko do L4, bawiłam się w drodze do i z uczelni. Hakowałam, linkowałam, atakowałam wrogie portale, zabawa na całego. 😁 W święta będę miała więcej czasu, to ogarnę to trochę, bo póki co tak bezsensu, ładu i składu sobie pykam :P
W Wawie "młode smerfy" do 8 lvl siedzą na HG a "starsze smerfy" na slacku i podpinają się do HG żeby pomagać levelantom 🙂
Ja gram w zasadzie tylko po drodze więc też bez ładu i składu, hackuje i przejmuję to co akurat mijam 😁
Misskiedis, robię dokładnie to samo. 😁
Mnie się dziś udało awansować z 1 na 2 level, czad. 🤣 Zajętych pięć nowych portali. W związku z tym mam mam trochę pytań... Po pierwsze przy montowaniu rezonatorów wyskakuje mi komunikat, że portal ma już maksymalną liczbę moich rezonatorów - nie mogę zamontować więcej niż 4 z 1 i 4 z 2 lvlu... I to jest tak, że kolejne już musi montować ktoś inny czy po prostu danego dnia się nie da więcej? I druga kwestia: czy jak zieloni nie doładowują swoich rezonatorów, to one się z czasem rozładowują i portal staje się niczyj? Tak się zastanawiam, z czego wynika, że zwolnił się portal, który tydzień temu był zielony (ale naładowany mniej więcej w połowie).
Do portalu mozna wrzucic:
Rezo 7 i 8 po 1szt
Rezo 5 i 6 po 2szt
Rezo 2, 3 i 4 po 4szt
Rezo 1 po 8szt?
Oczywiscie mając lvl 2 nie możesz wrzucac rezo wyższych niz 2.
Doładowanie portali nie jest obowiazkowe. 😉
Portale sie rozladowuja, dlatego wazne jest by hackowac tez wlasne portale by miec klucze do nich. Dzieki kluczom mozesz ladowac swoj portal na odleglosc lub linkowac portale. Przy linkowaniu traci sie klucz portalu do ktorego linkujesz.
Jak hackujesz warto jest glifowac. Przytrzymaj dluzej guzik hakuj i wyskoczy ci taki zbior punktow, gra pokaze ci wzorek ktory musisz dokladnie powtorzyc laczac punkty. Wzorki maja swoje nazwy ktorych warto sie nauczyc bo pozniej bedziesz miec sekwencje glifow i wtedy nazwy po kolei tworza jakic sens i latwiej zapamietac ciag np 5 znakow.
Jak atakujesz portale np. ladunkami xm to tez przytrzymuj dluzej guzik odpal, dzieki temu pokaze sie takie kolko ktore sie bedzie zwezac do twojego znacznika. Pusc guzik jak kolko sie skupi jak najblizej ciebie, mozna tak zyskac do 20% wiecej do ataku 😉
Glifowanie już na początku ogarnęłam. Ale nadal nie wiem, jak to możliwe, że zajęty portal zajętym być przestał...
Jak dojdę do kolejnego poziomu, to będę mogła dorzucić do portalu kolejne rezonatory z tego poziomu (czyli o dwa poziomy wyżej, niż poprzednie)? Czy tu już jest konieczna "praca grupowa"? 😉
Albo sie portal rozladowal (rozladowuja sie z predkoscia 10% dziennie) albo jednak jakis smerf sie tam kreci, rozwalil i nie obstawil, moze byl przejazdem.
Ilosc mozliwych rezow danego poziomu sie nie zmienia. czyli na 8lvl mozesz maks wrzucic 1x8lvl 1x7lvl 2x6lvl 2x5lvl i 2x4lvl. Oznacza to ze do postawienia portalu pelnego rezow na 8lvl potrzebujesz 8 smerfow na 8lvlu.
No to pozamiatane... Mnie się dziś prawie udało rozwalić jeden portal, zostały dwa rezonatory (na wykończeniu), ale za bardzo dostałam, żeby go dobić. Jutro będzie mój. 😎 I jutro pewnie będzie 3 lvl. Jeszcze tylko nie do końca ogarniam linkowanie portali, chciałam zalinkować dwa portale w odległości 3 m jeden od drugiego i nie mogę. 😁 Tzn. są trzy obok siebie, wszystkie moje i wszystkie na tym samym poziomie, zalinkowałam 1 z 2 i 2 z 3, a 3 z 1 nie mogę. I jeszcze jednego, oddalonego o jakieś 2-3 km, z tamtymi też nie...
Żeby linkować musisz być w zasięgu portalu z którego wychodzi link i mieć klucz do portalu do którego link wysyłasz (po linkowaniu klucz przepada i trzeba dropić nowy hakując). Oba portale muszą mieć po 8 rezonatorów, level dowolny. Nie można tworzyć linku jeśli "na drodze" stoi inny link lub portale są wewnątrz pola.
Jeśli uda ci się zrobić trójkąt z linków to utworzy się pole i wnętrze trójkąta zakoloruje ci się na niebiesko 😀 Z czasem nauczysz się robić cebulki czyli trójkąt z pola, na nim większy trójkąt z pola a na nim kolejne, wtedy ważna jest kolejność linkowania 😉
Jak tam, gracie jeszcze? 😉 Mnie po wbiciu na 6 lvl i po tym, jak przez dwa dni żaby odbiły ze 20 moich portali trochę spadła motywacja... ale już wraca. 😉 Niestety u mnie w miejscowości mam tylko dwie żaby (albo jedną na 15 lvl, za to z plecakiem), do tego jeden portal mają na swojej posesji, więc trochę wieje nudą, a w większość portali powrzucali po 3-4 axy i jedyna opcja, żeby jakkolwiek te portale ruszyć, to wracając z imprezy w środku nocy. 😁 Inaczej zaczyna ładować zdalnie i nidyrydy. 🙄 No i się muszę ruszać dalej, żeby coś pograć, na szczęście w okolicach stajni bardziej niebiesko i mam jakieś wsparcie. 😉
Tak czy siak - wciąga!
Jak sciagniesz najpierw tarczr ultrastrike'ami, a dopiero pozniej wlecisz z xmp to ich ładowanie na nic 😉
Tylko ultrastrike ma maly zasieg i trzeba stanac centralnie na portalu wiec na ten na posesji nie zadziala. Zreszta portale do ktorych nie mozna podejsc mozna chyba zglosic 👀
Mozna zgłosić, ale nie liczylabym na rozwiazanie problemu 😉
Moze gdyby sie wiecej zgloszen zebralo to cos by zrobili. wiem ze ludzie potrafia zglaszac portale tylko po to by przesunac je metr czy dwa zeby im z domu lapalo :P
Do niego można podejść, bo jest blisko ogrodzenia. Ale ciężko tam podejść niezauważonym. 😉 Za tamten się na razie nie zabieram, postawili sobie jarkami we dwójkę P8 plus dwie AXY, szkoda zachodu na razie. I Ady też mi szkoda, bo jako, że do tej pory grali sami na terenie, to mają kupę sprzętu... A US mi się lepiej sprawdzają, jak stanę na danym rezie, czasem przy stanięciu na portalu nie bardzo łapie (zwłaszcza, jak są słabsze niż portal, a zwykle są). No i stale mam jakieś resztkowe ilości, jakoś rzadko mi wpadają, farmy w pobliżu też nigdzie nie mam (najbliższa 20 km dalej, bo zmontowałam w sobotę z nudów, ale rzadko tam jeżdżę). Ostatnio ktoś na HG wrzucił screena z Wilanowa, to aż się zazdrosna zrobiłam... 😜
Gra ktoś teraz albo w niedługim czasie w Bydgoszczy ?? Szukam kogoś do pogrania 😉
27 sierpnia Amelinium tzn Anomalie we Wrocławiu! 🏇
https://anomalyregistration.com/xm-anomaly/wroclaw
Shit. Będę wtedy po maksie spłukana. 😕 I pewnie ciągle będę wtedy tkwiła na 7 levelu, bo ostatnio nie mam kiedy się ruszyć trochę dalej, żeby pograć.
W dniu dzisiejszyn we Wrocławiu odbył sie xf czyli tzn cross faction. Obie frakcje wspolnymi silami malowaly Wroclaw, a to wynik zabawy 🙂