kącik skoków
No to znowu my🙂

malinowaa - dzięki 😉 Wcześniej nie było tak kolorowo :P
deb - prawda! Dobry galop to podstawa 😁 Czas się robi sam 🙂 Gratuluję 🙂 Ano szczęścia miałam hehehe :P Szkoda mi tej zrzutki, za mało wycofałam i za blisko się odbił.
Moon - :kwiatek: Zmiana całego systemu pracy z tym koniem daje efekty 😉 Ale jeszcze duuużo przede mną. Zaczął się skracać do tego stopnia, że często mam problem i jadę za bardzo "w tył" niż w przód i wciskam fulee za dużo do odbicia :/ Ale staram się z tym walczyć i nie bać się go wysłać na większy skok. Ale widzę, że i Ty się rozskakałaś! 🙂
Powiedzcie mi dziewczyny, które byłyście w Kwidzynie - jakie tam są rodzaje konkursów? O P i N mi chodzi, bo widziałam, że P z jokerem?
Angeel, P z jokerem jest b często (a joker to z reguły jakąś pusta przeszkoda /bramka), N była w sobotę dwufazowa. (fajny przejazd )
Deborah gratuluję 2 miejsca. Cieszę się, że udaje Ci się teraz regularnie startować 😉
domiwa, z wrażenia jakoś Was przegapiłam 🙁
To i nasze fotki z Kwidzyna 😉

Anai 🙂 Nastepnym razem🙂 Ja Was wszystkie widzialam🙂 I Szaraczka i Smoka🙂 Ba Smoka to nawet trzymalam przez chwile 😍 Twoj Szarak to szalony jest jednak🙂 Moc ma!
Angeel No P z jokerem jest zawsze w sobote. Niestety rodzaje konkursów są ciagle takie same. Probowalam ostatnio cos zagadac do Góry ale ciezka sprawa. Mam wrazenie,ze tylko P z jokerem jezdze 🙄
anai - super szarak 😉 a w niedzielę jakie są zazwyczaj P i N? Bo chciałabym się w kwietniu wybrać, ale propozycji jeszcze nie ma.
domiwa - niestety najczęściej tak jest, że zawsze takie same konkursy robią. W Sopocie i w Stadzie to samo..
To jeszcze wrzucę parę zdjęć z weekendu 🙂
domiwa, super że wracacie!
anai, dziekuję. założyłam minimum jeden start w miesiącu i póki co daje radę 😉 A dziś jadę na konsultacje nananana
super wyglądaliście w sobotę! Szarak fany wesołek i jak już mówiłam zmienił się nie do poznania
Angeel, fruwacie ! Widzę, ze Kalartowi za nisko, żeby nogi poskładać 😉 Siłę ma skubaniec ogromną!
deborah, to do zobaczenia 🙂 Nasze konie już też pojechały dzisiaj, my dojedziemy jutro 😀
Po co składać nogi, skoro nie trzeba 😁
Czekam na relacje z konsultacji!
Koń już na miejscu. Stajnia Natalii jak ze snu... że też bliżej mnie ktoś nie wybuduje takiej 🙁(
Opowiadać dziewczyny jak tam na konsultacjach! 🙂
Bardzo fajnie. Dużo technicznej pracy na drągach i ujeżdżenia między przeszkodami.
Dziś parkur taki że długo rozkminiałam co trener miał na myśli 😉
Dziewczyny już po w drodze do domu, ja wsiadam o 15 🙂
Atmosfera super, treningi bardzo wymagające. Czego chcieć więcej, jeśli nie powtórki 🙂
domiwa, wybieramy się w kwietniu najprawdopodobniej do Kwidzyna 🙂 A Szarak jest z jednej strony wesołym dzieciakiem, z drugiej robi się z niego prawdziwy fighter (o ile mu nie przeszkodzę 😉).
deborah, konsultacji zazdroszczę, może uda mi się pojechać na następne. Widziałam filmiki dziewczyn, fajne zadania. A Szarak jest naprawdę łobuziak 😉 😉
Mam jakąś fotkę świeżą z okserka 130:
Zadania na konsultacjach były super! Tzn dziś było mi bardzo, bardzo ciężko (dużo jazdy po łukach, na niedużej hali) nawet Lulu mnie zgubił (ofc na moje własne życzenie 👿 ) dalej brak mi pewności siebie, nie do końca sama sobie ufam (jakby tego było mało, to w piątek poszedł mi zamek w oficerkach i musiałam pożyczać od chudej koleżanki i tak przyduże sztylpy i czułam że moja noga zeszła z lonży -.-) ale i tak jestem zajarana jak gwizdek!
Dla mojego rekreanckiego podskakiwania to te konsultacje były chyba nawet bardziej wartościowe niż te styczniowe z Ludwiczakiem, dużo też zrobiła bardzo kameralna atmosfera, no i w grupach były tylko dwa konie, więc i trener nie musiał mieć rozczworzenia jaźni, każdą parę miał pod większą kontrolą/nadzorem. Duuuużo jazdy na spokój, konsekwencję, równy galop i "ujeżdżenie między przeszkodami" ;-) Lula powinnam pod ogonek całować, bo skakał wszystko z każdej pozycji, nawet jak ślepa jechałam. 😍
Generalnie sporo rzeźby przed nami (bo przecież masa jest 🤣 ) na kolejne, jeśli będziemy oboje w formie, na pewno też się wybierzemy.
Ja z rudym na drugich zawodach ( Nowielice) .
Był okropny, poniósł mnie na rozprężeniu, na LL było na czysto ale wywalili Lkę bardzo do góry ( przeskok miedzy klasami ok 50 cm ! ) i wywiózł mnie przy zwykłej stacjonacie w połowie parkuru.
Boże w tym roku te moje młodziaki skoka mają ale głowy kompletnie nie te....
w pt jedziemy do Sopotu, módlcie się za mnie 🙇
naovika, to co za konkurs jechałaś jak klasy są co 10 cm?
naovika, to co za konkurs jechałaś jak klasy są co 10 cm?
No to chyba nie w tym przypadku. Te zdjęcia wyżej to były L .
Ja jechałam LL i L
Zobacz jak wyglądało LL ( nie to nie żart )
Jeśli były to oficjalne ZRy to można by było to zgłosić zatem... Nawet miniLL chyba by było wyższe...
Mini LL jest 50-60 cm. Chociaż też od stajni zależy, bo mogą być debiuty na poziomie 60-70 cm.
A czy LL nie rządzi się własnymi prawami? W około Krakowskich zawodach zwykle są klasy LL 60cm, LL 80 cm i czasem LL 90 nie ma w ogole (u Szarych np.). I potem L, P zgodnie z normami, ale te LLki zawsze sa takie "inne".
No nie wiem... U nas w pomorskim od jakiegoś czasu LL to 90cm i tego się trzymają ale za to wcześniej jest miniLL.
I uważam, że sensownie bo kiedyś jak LL stało 80cm to przeskok dla początkujących był dość spory i odczuwalny mocno.
[[a]]http://www.kjkszary.pl/media/zima2016/ZRZTBHPPMicha%C5%82owice111303.pdf[[a]]
I tak w Michałowicach jest zawsze, inne kluby też robią LLki z takimi różnymi wysokościami. Ale początkowo byłam zdziwiona także.
Wszyscy chodzili i marudzili ale zawody się odbyły. Oczywiście oficjalne regionalne, nawet w tej jak widać (mini) LL do wygrania było 200 zł 🏇
W Nowielicach LL i L były towarzyskie a nie regionalne, więc tak sobie ustawili. Zastanawia mnie jak im zatwierdzili propozycje bez podania wysokości konkursów. A kasa tak jak napisała naovika była już za to mini LL 😉
Sroki, faktycznie towarzyskie.
Nie zrobili mini LL więc samo LL było zanizone. nic w tym dziwnego, skoro zapisana byłaś do L, to chyba z przeszkodami 1 m się liczylas
anai - ale fruwa ten Twój Szarak 🙂 Na jakieś czempionaty go będziesz zagrywać?
deb, Klami, Moon - właśnie oglądałam wasze filmiki na fb z konsultacji. Ale zawijasy stały :P Ale fajne ćwiczenia. Moon, uprzedziłaś moje pytanie 😉 Czy więcej wyniosłyście od Ludwiczaka czy teraz od Sawickiego 😉
Angeel, na czempionat nie ma sensu, bo to wałach niemiecki, więc i tak nie może się zakwalifikować do finału. Dodatkowo obecny system sędziowania tych stylówek i "kolesiostwo " nie zachęca 😉 ale myślę poważnie nad csiyh (a propos czy przy naszym csio są konkursy csiyh?).
Moon, widziałam filmik . Dawaliście radę 🙂
anai W ubiegłym roku przy 5* nie było.
Ale jest 3 tygodniowy Tour w Ciekocinku 😜 i tam jest konkursów od wyboru do koloru.
anai, dzięki, mózg mi parował strasznie, koniecznie muszę się oduczyć ciągania za jedną wodzę, bo strasznie mi się to mściło jak nie pomyślałam przy dojazdach ;-)
A csiyh w Sopocie z tego co pamiętam było tylko jak były 3*. Przy 5* jeśli były to były jakieś dodatkowe kryteria do kwalifikowania się tam. (jeśli w ogóle były, bo nerki za to nie dam)
lusia722, tak mi się wydawało. Do Ciekocinka chciałabym latem jechać, bo teraz nie ma gotówki 😉
Moon, 🙂