Ogłowia

Moje ogłowie już doszło. Nie spodziewałam się tak szybko gdyż to dopiero półtora tygodnia od zamówienia.

jakież było ździwienie w głosie pana Marka gdy ucieszyłam się, że będę czekać maks 2 m-c  😁 Co prawda cena ciut po za uskrobanymi funduszami ale Wszyscy mnie zapewniają, że jakośc warta swej ceny i dostanę miękkie podszycie a nie KLEJ  😉
Niestety horse_art milczy  🙄 nie wiem czy ogłowie odebrała i kiedy zamierza zwrócić pieniądze.

Trzeba było wysłać z potwierdzeniem odbioru, albo poleconym chociaż?  Czy masz jakiś świstek?
tak mam potwierdzenie, poszło poleconym więc sprawdzę  😉
dziewczyna niestety jest nieuchwytna na telefon, standardowo internet też nie działa.
A jak to dziewczyny wlasciwie jest kiedy sa zwroty ile czasu jest normalnie na zwrot pieniedzy i przy zwrocie w sklepie przy przesylce pobraniowej kto ponosi koszt wysylki? mowie o sklepach. Takie pytanie przy okazji oglowoa Fransa😉
Gillian a to ogłowie:
http://br-konie.pl/oglowie-fareham/produkt/195/
Widziałam używane, nawet macałam  😁 i strasznie mnie kusi tylko cena odstrasza. Na zdjęciach sklepowych tak ładnie nie wygląda jak na żywo  😍
siwaaa, nie meksykan, ale podobne ma horze 😉 http://sport-feniks.eu/pl/p/Oglowie-Horze-Gironde/23093547 Na żywo fajnie wygląda 😉
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
25 lutego 2016 18:07
A ja jeszcze do tego Kieffera Carmen wrócę, widział ktoś może ogłowie z takimi właśnie sprzączkami w złotym kolorze? 👀
Mam takie firmy Riders Company, jest piękne, ale paski policzkowe, tzn. skóra na nich jest już taka nieco "zużyta", wiotka i miękka, tak za bardzo miękka :/ Boję się że, przy pierwszej lepszej okazji koń je zerwie. Myślałam o wymienieniu pasków i daniu rymarzowi starych żeby sprzączki przeszył, ale one też już nie są pierwszej młodości. Ogłowie mi się podoba właśnie ze względu na te sprzączki.
Witam,
wbijam z małym pytankiem. Szukam ogłowia (skłaniam się ku schockemohle) z nachrapnikiem średnim tj. 3-3,5cm. Niestety na stronach sklepów tego wymiaru generalnie nie ma a na zdjęciach wrażenie wizualne bywa złudne. Naczółek najlepiej prosty, zdobiony ewentualnie delikatnie kryształkami-niezbyt filigranowy bo mamy duże uszy 🙂. Orientujecie się co ewentualnie by odpowiadało takim kryteriom? Rozważałam passier gemini, schockemogle Stockholm S / Paris/Michigan(tu jest chyba? bardzo szeroki nachrapnik?
za pomoc będę bardzo wdzięczna 🙂 niżej główka , która szuka ogłowia.
A Schockemohle Houston ? Ma całkiem szeroki nachrapnik , ale nie tak jak często szwedzkie, naczółek z czarnymi kryształkami, podszywany szarą skórą. Mam je od ok 5 lat i trzyma się na prawdę bardzo dobrze, a nie dbam jakoś specjalnie o sprzęt, nie smaruję raz w tyg czy nawet raz na miesiąc... 😡
Tu do kupienia : http://koniesklep.pl/SCHOCKEMOHLE-Rozm-FULL-Oglowie-Houston-czarne-z(4,8143,6110).aspx

A tu moje real fotki( z archiwalnego ogłoszenia jak zastanawiałam się na sprzedażą ) : http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/94660

Obecnie zrobił mi się lekko opadający ze względu na mniejszą głowę konia. Ale jest mi to na rękę bo wolę opadające niż proste 😉
Jak coś to mogę zmierzyć szerokość nachrapnika
Czy widział ktoś takie ogłowie http://www.hookseurope.com/produktsida/combined-noseband-bridle-triton-gold-med/57939/57943/ albo podobne w jakimś Polskim sklepie?
hevonen89 a nie chciałabyś meksykański nachrapnik?
Też mamy duże duszy - nawet bardzo... zwykle nachrapniki a najbardziej szwedy  dawały jeszcze większe złudzenie  mega dużych uszu
Jak ktoś się czai na Premiery to w EquiTeam jest wyprzedaż magazynu.
siwaaa-nie wiem czy bym chciała bo mój koń nigdy w meksykańcu nie chodził-musiałabym sprawdzić czy jej odpowiada względem działania ale dziękuję za uwagę wzgledem uszu🙂
Ulala-będę wdzięczna za zmierzenie, a masz może foto na koniu? ^^
hevonen89 te uszy to moja " zmora "  byla   😁
długo szukałam odpowiedniego naczolka. Na szczęście zmieniłam tylko nachrapnik -szweda na meksykańca i jest to jak narazie najlepsza wersja aby uszy się tak nie  "dawaly tak mocno w oczy "

Edit: czy znajdę coś tańszego, podobnego do oglowia  do tego co polecalam Gillian, polecacie coś tańszego ?? Fouganza , hkm- czy to mielonki ?
hevonen89, Jasne, zmierzę, ale dopiero w poniedziałek, w weekend nie będzie mnie w stajni.
Mam fotki . Koń to coś jak arabokonik, więc za duży nie jest, ale głowę(a raczej czoło ma spore więc ogłowie full .
Dziewczyny,polecicie mi jakies ogłowie z nachrapnikiem meksykańskim? Napaliłam się na Equipe emporio BRE03,ale niestety od miesiąca nikt nie jest w stanie mi udzielići nfo ile mam czekać i czy wgl jest na co czekac... Ehhh Włosi-ciągła sjesta...

Poszukuje koniecznie czarnego ogłowia ze srebrymi okuciami... W nornalnej cenie 🙂

Macie opinie o kentaurach?

https://www.gnl.pl/oglowie-kentaur-chain-ii.html

Z góry dzieki za odpowiedz 🙂
Do mnie doszło wyszukane i wyczekane

Trzeba jeszcze porobić dziurki w nachrapniku i poczekać aż sierść się pogoi po wyrwaniu wilczaków, ale dzisiaj nie mogłam się już oprzeć  i pojeżdżone przed zabiegiem  😍  😍
alexiss, KenTaur jest bardzo fajny jakościowo a patrząc na stosunek ceny do jakości to wypadają super. Sama miałam KenTaura i mimo tyrania i jeszcze raz tyrania to poza wymianą futerka cały czas wyglądało bardzo dobrze. W stajni widzę jeszcze ze 2 inne ogłowia tej marki i też trzymają się bardzo dobrze.
Ulalala dzięki za zdjęcia 🙂 myślałam o schockemohle Stockholm S / Paris ale wprawiłaś mnie w wątpliwość . Ja mam małopolke więc też nie postawna...chyba cob by styknął....muszę pomyśleć 🙂 ale możliwe, że skłonię się ku temu modelowi 🙂 Dziękuję jeszcze raz !

A posiada ktoś zdjęcia schockemohle Stockholm S / Paris na koniu? lub ma inny pomysł na średni nachrapnik zdobiony naczółek i dobrą jakość? 🙂
alexiss, KenTaur jest bardzo fajny jakościowo a patrząc na stosunek ceny do jakości to wypadają super. Sama miałam KenTaura i mimo tyrania i jeszcze raz tyrania to poza wymianą futerka cały czas wyglądało bardzo dobrze. W stajni widzę jeszcze ze 2 inne ogłowia tej marki i też trzymają się bardzo dobrze.

Oo to może sie skusze na KenTaura 🙂 a jak wyglada z wymiana futerka? Jest w jakis sposob odczepiane,czy trzeba je na "odrywac"? Jaki mialas model?
Gillian   four letter word
27 lutego 2016 06:29
alexiss,  mam takie ogłowie tylko z innym nachrapnikiem, ma już prawie 10 lat - skóra jest absolutnie niezniszczalna, nie wyciąga się, nie niszczy mimo tego, że w tej chwili leży nieużywane i bez konserwacji. Miękkie, elastyczne, nie traci koloru.
Raqel, ładneeee, co co to ?😀
alexiss,  mam takie ogłowie tylko z innym nachrapnikiem, ma już prawie 10 lat - skóra jest absolutnie niezniszczalna, nie wyciąga się, nie niszczy mimo tego, że w tej chwili leży nieużywane i bez konserwacji. Miękkie, elastyczne, nie traci koloru.

Bardzo dziękuje za opinie!  :kwiatek: chyba jednak sie zdecyduje na to,equipe za tysiaka ,ktore mi sie rowniez podobaja niestety odpadaja 🙁
Chcę kupić ogłowie. Warunki: szeroki, lakierowany szwed, miękko podszyty, pasek od nachrapnika wszyty w nagłówek (też podszyty) albo idący górą, miło by było, gdyby było zapinane na haczyki i miało profilowaną potylicę. Naczółek - chciałabym z pojedynczym rzędem okrągłych kryształków, ale nie jest to warunek konieczny. 😉
Na razie mam 3 typy:
1. Schockemohle Lyon (nie ma haczyków i cofniętej potylicy, ale do tej pory miałam Schocke i kochałam je miłością wielką),
2. Składak BR,
3. Pan Marek 😉
Powinnam rozważyć coś jeszcze? Dodam, że w Schockemohle koń spokojnie wchodził i było w sam raz, ale te ogłowia są większe, a on ma raczej dużą głowę. 😉 I z tego względu zastanawiam się, czy w BR wejdzie. :P Z kolei u p. Marka pewnie trzeba będzie sporo poczekać, a ja bym nie chciała czekać więcej niż 2 tygodnie. Schockemohle mi wpadło w oko na Cavaliadzie, więc byłoby na już. Helpunku! 😉
Gillian   four letter word
27 lutego 2016 12:28
Schocka bierz 🙂
Ulalala a takie o coś 😉 http://www.myfilou.de/produkte/kandare/nizza bo bliżej znanej firmy to nie powiem :P
alexiss, ja miałam to: http://yard-equites.pl/z-nachrapnikiem-meksykaskim/522-oglowie-kentaur-10170.html Najbardziej klasyczne jak to tylko możliwe.
Jeżeli chodzi o futerko to zwyczajnie je odklejałam (jakoś mocno to się nie trzymają) i przyklejałam kolejne.
Jaki zestaw ozdóbek byście widzieli na tej główce? 🙂 Niestety nie mam bardziej twarzowego zdjęcia.

Klami - jak juz mowa o przyklejaniu.. na jakis klej specjalny przyklejasz??
alexiss, żaden specjalny. Co jest pod ręką, kropelki itp.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się