zen, dzięki za wskazówki!

masz na myśli takie prostokątne jak drugie od prawej w pierwszym rzędzie? 🙂 I takie oprawki czy może jeszcze cieńsze?
Szczerze pisząc nie mam pojęcia na razie jaką mam wadę 😡 Zrobili mi niedawno badanie z tą całą tablicą z literkami i wyszło mi, że na prawe oko widzę dobrze, a na lewe z trudem umiem rozszyfrować czwarty rząd od góry 😲 😲 😲 Oczywiście nawet bym nie poszła do optyka gdyby nie to badanie, bo mam i zawsze miałam prawe oko dominujące, zgubiłam całkiem wątek jak mi kazała zakryć prawe oko i byłam super zaskoczona że mam wadę wzroku w ogóle 😲
Mam iść do optyka dobrać okulary w przyszłym tygodniu, przez całe życie miałam zdrowe oczy (albo może przez całe życie prawe oko kompensowało bardzo efektywnie lewe? Kto to wie :hihi🙂, więc nigdy nie miałam wcześniej okularów i stąd moja zagwozdka jakie oprawki.
efeemeryda, mojej siostry okulary to powód, dla którego celuję w grube oprawki bo też myślę, że wygląda super! Tylko my mamy kompletnie inne wady (w jej okularach nie potrafię 30 sekund wytrzymać żeby przymierzyć), poza tym ona ma też zupełnie inny kształt twarzy i pewnie będę musiała coś innego sobie dobrać żeby pasowało 🙂